Wednesday, September 10, 2008

Syksyn ikävöintiä ja korvikkeita

Mulle on ehkä kehittynyt sellainen luonnollinen 4 vuoden ajan rytmi, että tähän vuodenaikaan sitä alkaa jotenkin automaattisesti kaivata syksyn värejä. Täällä ei sellaista rytmiä ole, suurin osa puista on vihreitä ympäri vuoden. Mistään syysruskasta ei siis voi täällä puhua. Mutta mulla on nyt erityinen viehtymys kaikkiin ruskan väreihin, tosin ne täällä esiintyy ehkä hiukan hempeämmässä skaalassa.

Chinatownissa mua jäi himoittamaan monetkin kiinalaiset tavarat, erityisesti paperilyhdyt. Meidän pitää tehdä sinne varmaan uusi ostosmatka, koska näitä lamppuja haluaisin sekä ulos puutarhaan, että myöskin olkkariin. Olkkarissa on uudet oranssit verhot, ja ne kaipaisi seurakseen jotain pirtsakkaa pinkkiä, kiinanpunaista ja ehkä myös keltaista ja lime vihreää.

Mä istutin keväällä krasseja, mutta jostain syystä ne ei ole oikein innostuneet kasvamaan. Ensimmäinen kukka aukesi vasta toissa päivänä. Mä olen odottanut noita kukkia tosi innolla, mutta pelkään, että saalis jää laihaksi. Mä rakastan popsia krassinkukkia, ne on terveellistä ja kaunista lisuketta lautasen reunalle.

Meidän makkarin länsipuolella kasvaa valtavan iso ihana vanha puu. Sen oksien läpi siivilöityy kauniisti laskevan auringon säteet.

Meidän Bird of Paradise puska kurkottelee naapurin ihanaa kukkivaa puuta kohden. Meillä on tuollainen samanlainen puu omassa puutarhassa, mutta se on vielä ihan pikkuinen, joten on ihan kiva, että naapurin puu hiukan koristaa meidän muuria.

Kukkia on puutarhassa paljonkin kukkimassa ja nyt oikeastaan alkaisi olla aika istutella myös uusia taimia ja siemeniä. Elokuu on Kaliforniassa erittäin tärkeä kuukausi puutarhassa. Toivottavasti ilmat viilenee sen verran, että tuolla ulkona voisi jotain tehdäkin.

Me mennään viikonloppuna taas ehkä kirppiskierrokselle, mulla on nyt hiukan herännyt myös sisustusinto, kun viimeksi löytyi se ihana kaappi. Mä en oikein vieläkään viitsinyt ottaa sisustuskuvia meiltä, kun niin moni kohta on pahasti kesken. On tylsää aina selostaa, että tohon tulee sitä ja tohon tätä. Mutta eiköhän pian taas jotain ole näyttö valmiina.