Friday, December 12, 2008

Samovaari ja joulupalloja

Iltapäivisin, kun aurinko on alkaa laskea, lankeaa meille yhdestä ikkunasta tosi kaunis valo, siihen kohtaan on kiva tehdä aina hiukan erilaisia sommitelmia. Valo leikkii niin kauniisti värien kanssa.

Yksi suosikki esineistäni on tuo vanha samovaari, joka on kotoisin Iranista. Sen muotokieli ja värit sopii niin kauniisti yhteen erilaisten esineiden kanssa. Meillä on aika vähän mitään ylimääräistä tilpehööriä ja sisustus on aika yksinkertainen. Jo muutamilla kauniilla esineillä saa kuitenkin tunnelmaa. Ja kun esineet kerää yhteen, niin niihin tulee jotekin enemmän voluumia.

Tänään lähdetään jälleen kirppiskierrokselle. Mulla on kun nyt heräs tuo maalaus ja askartelu into, niin pitää löytää lisää jotain kivaa, josta voisi loihtia joitain uutta. Ja mulla on kyllä tietty tässä samalla tullut ajatus, että ehkäpä taidan taas alkaa tehdä jotain ihan myyntiinkin. Omaa kauppaa tuskin enää jaksan perustaa, mutta ehkä jotain pieni muotoista nettikaupaa vois ajatella.

Mä olen myös aloittanut joulukoristelua. Noita pihakirppikseltä löytämiäni vanhoja joulupalloja olen ripustellut katosta roikkuvaan kranssiin. Niiden seuraksi ostin pieni värikkäitä palloja. Hökötys ei ole vielä ihan valmis, mutta halusin laittaa kuitenkin jo kuvan siitä. Mä näin myös aivan uskomattoman houkuttelevan tekojoulukuusen, se on vaaleanlila ja ikäänkuin samettia. Mutta tuskin sitä kuitenkaan ostetaan. Se on sellaista turhaa joulukrääsää, jota en halua hankkia. Mieluummin koristelen kirppislöydöillä ja omatekemillä koristeilla. Mun piti tää kirjoittaa tähän, että pääsisin tuosta houkutuksesta eroon. No katotaan, toivottavasti en sorru sitä ostamaan.