Monday, October 5, 2009

Meikit levallaan

Mun on ihan pakko nyt kertoa kokemuksistani mineraalimeikeista. Mulla on aina ollut rasvanen iho ja ollut vaikea loyttaa sellasia meikkeja, jotka pysyvat naamassa nuhraantumatta. Yleensa mun meikki alko pettamaan jo parin tunnin kuluttua meikkaamisesta. Sitten sita piti parannella paivan mittaan useaan otteeseen. Ja usein siihen ei ollut edes mahdollisuutta, vaan naama alkoi kiiltaa, luomivari oli viiruina luomivaossa. En oikeasti uskonut, etta olis edes mahdolista loyttaa taydellisia kestavia meikkeja, toivoin kuitenkin loytavani jotain parempaa.

Nyt musta etta olen loytanyt jotain parempaa, melkein jopa haluaisin sanoa, etta loysin taydelliset meikit. Ma olin kylla kuullut mineraalimeikeista ja kokeillutkin jotain melkein mineraalimeikkeja. Niitahan on ilmestynyt moniin meikkisarjoihin. Mutta mineraalimeikeiksi vaitetyt meikit on ihan eri planeetalta kuin oikeat aidot mineraalimeikit.

Yksi syy siihen, etta innostuin kokeilemaan oli se, etta halusin myos samalla luonnollisen aurinkosuojan kasvoille. Vaikka olen muuten ruskettunut, niin en pida siita, etta kasvot on liian ruskeat. Mineraalimeikki antaa aurinkosuojaa ja samalla myos suojaa ihoa myos esim. ilmansaasteilta.

Vaitetaan, etta mineraalimeikeilla ei ole mitaan haitallisia vaikutuksia iholle, ja ma olen itse kylla valmis uskomaan siihen. Mun iho on paljon paremmassa kunnossa kuin nyt kun kaytan niita, kuin ennen ilman niita. Olin pitkaan lahes meikiton, mutta nyt meikin laitto tuntuu mukavalta, koska se ei ole pelkastaan kaunistautumista vaan myos iholle hyvaksi.

Ma levitan ainakin perusvarin aina ulos menessa, ja oikeastaan muidenkin meikkien kaytto on niin helppoa, etta innostun usein tekemaan koko meikin siina samalla. Ja se kestaa todellakin koko paivan. Taalla on valilla sellainen helle, etta minkaan ei luulisi siina kestavan. Tavalliset meikkivoiteet tekee ihon inhottavan tuntuiseksi, mutta mineraalimeikkeja ei edes tunne naamalla.

Kuvassa nakyy mun kayttamat varit, loysin juuri oikeat varissavyt. Ei mulla ihan noin monta purkkia ole kaytossa, nuo avaamattomat tuolla ylalaidassa lahti mun tyttarelle, joka on myos aivan myyty. Hanen mielestaan noi meikit on mielettoman ihania. Olen samaa mielta.

Noi mun kayttamat meikit on Everyday Mineralsilta. (Hiukan sekavat sivut, mulla kesti hetken, ennen kuin opin niita kayttamaan. Mutta noita meikkeja voi myos tilata Suomeen). Monta muutakin todella hyvaa merkkia toki loytyy, mutta mulla on vain kokemusta tasta sarjasta.

***
Long story in Finnish, but it's all about how much I love my mineral makeups. I finally found something, which is perfect for my oily shin. The make up holds all day and gives also natural protection against the sun.