Saturday, March 6, 2010

Aamukahvista iltateehen ~ From the morning coffee to the evening tea

Aamu alko eilen pienella onnettomuudella, nyrjaytin nilkkani kukkien keruu reissulla, meidan puutarha on paassyt niin rehottamaan, etten huomannut oksan kappyraa ja kompastuin siihen ja kaaduin. Onneksi ensiaputaitoisella miehellani oli vapaapaiva, joten sain valittomasti nilkkaani jaasiteen. Se oli niin kylma, etta se tuntui aivan polttavalta. Olin niin kohmeessa kylmyydesta, etta aamukahvit oli juotava ulkona. Meilla on usein talviaikana taalla sisalla niin kylma, etta pitaa menna ulos lammittelemaan.

Iltapaivalla nilkka oli jo ihan ok, joten paastiin puutarhaostoksille, oli ihan pakko saada jotain tyhjiin ruukkuihin, olen onnistunut tappamaan taas kaikki viime vuonna istuttamani kasvit. Tasta lahtien ostan vain kaktuksia ja mehikasveja. Ne on ainoita kasveja, jotka sinnittelevat hengissa mun hajamielisessa hoidossani.

Illalla koekaytettiin meidan ihana uusi raskas valurautainen japanilainen teepannu. Olen oikein tyytyvainen, toi pannu on ollut mulla haavena jo pitkaan, pussiteet ei ole oikein mun makuuni.

***
Yesterday morning I wrenched my ankle in our garden, my husband wrapped a ice bandage around it, and it was so cold that I was freezing, we had to drink morning coffee outside, our home is sometimes so cold, that we have to warm outside. But afternoon the ankle was already better, I wanted to go shopping, I needed something to fill our empty pots, I succeeded to kill all plants I plant last spring. For now on, I will only buy cacti and succulents, they are the only plants to survive.

In the evening we tested our new Japanese heavy iron pot. I'm very happy with it.