Sunday, March 28, 2010

Cool Jazz ja sunnuntaiklassikko

Jos etsii materiasta mielihyvaa, niin se on hyvin lyhyt aikaista. Kun jotain uutta on saanut hankittua, tekeekin heti mieli lisaa. Sanotaan, etta kokemus antaa paljon pysyvampaa mielihyvaa. Siina taitaa olla sen salaisuus, miksi itsetehdyt tai kunnostetut tavarat on jotekin rakkaampia kuin ostetut. Kasilla tekeminen ja tavaroiden kunnostus on sinallaan jo antoisaa ja mukavaa puuhaa.

Ma olen aina ollut sellainen tee-se-itse tyyppi, etta mieluummin teen itse tai kunnostan, kuin ostan jotain uutta. Kaupasta tietysti voi ostaa uutta ja ihanaa, mutta paljon suuremman mielihyvan saa siita, jos pystyy antamaan jollekin vanhalle esineelle uuden elaman. Meidan makkarin ruskea yopoyta ja musta laatikosto sai eilen pintaansa uuden raikkaan varin, nimeltaan Cool Jazz. Ja jotta kalusteet nayttais kivasti vanhoilta, niin hinkasin hiekkapaperilla hiukan uutta maalikerrosta nurkista ja laidoilta. Ja laatikosto sai viela uudet nupit.

Rob on Suomi-fani, yopoydalla the Kalevala ja sunnuntaiklassikkona soi Robin taman hetken lempibiisi. Se soi meilla melkein joka ilta kun istuskellaan tuossa omalla terassilla ja sen savelet sekoittuu mukavasti naapuruston lattarirytmeihin.
 ***
We painted our old brown night stand and black drawer,  the new shade is Cool Jazz. My husband is fan of Finland, the book on his night stand is the national epic of Finland, the Kalevala. And the video is one of his favorites, the Finnish version of famous tango Guarda che luna (1960). Sang by a Finnish tango singer Olavi Virta.