Sunday, June 13, 2010

Tieteellista tekstia ja sitruunapirtelo



Kiitoksia tas kaikille mielenkiintoisista keskusteluista, on tosi kiva jutella valilla hiukan syvallisesmmistakin asioista.  Ja vaikka mulle merkitsee myos tosi paljon monet '"pinnallisemmatkin" asiat, niin musta on kiva, etta voin tan blogikin valityksella jutella ihan kaikenlaisia.


Ma en ole oikeastaan tainnut koskaan kertoa, mista mulle itselleni tuo usko "hihhuli" juttuhin todella alko. Mulle ei oikein tehonnut mitkaan populaarit elamantapaoppaat. Olen kylla aina ollut sen verran utelias, etta tottahan olen sellaisiinkin tutustunut, mutta skeptikkona en ehka sitten kuitenkaan tullut tarpeeksi vakuuttuneeksi. Joten yritykset olivat sitten aika puolinaisia.


Mulla alko todellinen kiinnostus herata oikeastaan vasta, kun jatkuvasti tormasin aivan samoihin elamanviisauksiin  tieteellisimmillakin tahoilla. Seuraavissa mietelauseissa on sellaisia ajatuksia, jotka sytytti mulla todella oikean intohimon ymmartaa lisaa:


“There's no reality except the one contained within us. That's why so many people live an unreal life. They take images outside them for reality and never allow the world within them to assert itself.”
Hermann Hesse

"Your vision will become clear only when you can look into your own heart. Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes."
Carl Jung

"The only real valuable thing is intuition."
Albert Einstein

Eli ihan tuon kaltaisten ajattelijoiden ajatuksia en voinut kuitata humpuukkina sen takia, etta en omalla rajallisella jarjella noidenkaan lauseiden ydinta pystynyt taysin ymmartamaan  Ja kuten noista lauseistakin voi jo paatella, ei niita voikkaan pelkalla jarjella ymmartaa.

Eli kyse ei ole ollenkaan omista teorioistani kun olen taalla jankannut naita juttuja. Omalla ymmrryksellani ma tuskin olisin kovin pitkalle puusta paassyt. Mutta viisaiden syvalliset oivallukset avaa aivan uudet ulottuvuudet ymmarrykselle.

Tuolla kommenteissa lupasin, etta kirjoitan hiukan haaveilusta ja unelmista. Ma nyt kuitenkin lopetan talla kertaa tahan ja lahden tonne ulos haaveilemaan, aurinko on kohta laskemassa ja ilta alkaa ihanasti viileta. Kuvat on otettu tana aamuna.  Eli palaan asiaan taas uudelleen.

Keltaisessa smoothiessa sitruunasorbettia ja soijamaitoa. Ihana terveellinen vaihtoehto pirtelolle.


Ai niin, ja ihana Agneta oli jalleen laittanut Wabi&Sabi-blogilleen mun valokuvia. :))