Wednesday, August 25, 2010

Sisustusvinkki ja kysymyksia siivouksesta

Ma olen oikeasti kuin kaveleva (tai istuva) sisustusideapankki. Osaan kylla neuvoa helposti muita, miten kotia voidaan piristaa ja kaunistaa pienillakin ideoilla. Ja tottakai omassa kodissanikin on ihan kivoja juttuja. Yks mun lemppari ideoista on se, etta ryhmittelee koriste-esineita rykelmiksi, mielellaan vaikka tarjottimen paalle. Helpottaa siivousta kummasti. Ja jos esineet on rykelmissa, niin ne saa volyymia toinen toisiltaan ja niita ei sitten tarvitse olla liikaa. Jos esineita ripottelee vahan sinne sun tanne, niin yleisvaikutelma voi olla helposti sekava ja rauhaton. Kannattaa jattaa paljon selkeaa paljasta pintaa esineiden ymparille, se rauhoittaa ja antaa siistimman vaikutelman.

Mutta mulla on kylla kuitenkin jotain ongelmia kuitenkin oman kotini suhteen. On aina ollut. Ma rakastan siisteytta ja selkeytta. Mutta en tahdo millaan saada pidettya kotiani siistina. Mulla oli pieni hetki elamassani, asuin yksin jonkin aikaa ja silloin mun koti oli aina siisti ja kaunis. Mutta heti kun kotiin muutti toinen ihminen, niin se harmonia rikku saman tien. Ihan sama juttu vielakin. Meilla tuppaa paikat menemaan sekasin, vaikka molemmat pidetaan siisteydesta. Ma luulen, etta taa on enempi sellanen korvien valissa oleva asenne, joka tan saa aikaiseksi, kuin etta kysymys olis oikeasta ongelmasta. Tassa ei todellakaan ole kyse siita, ettenko osaisi siivota tai jarjestella kotia. Ja meilla on tosi pieni koti, hyvin pienella vaivalla tan sais pidettya siistina ja kauniina kaiken aikaa. En vaan saa sita aikaiseksi.

Mutta ma en voi oikein tehda mitaan, jos koti on sekaisin. Mua vaivaa se koko ajan. Ja kun koti on siisti, niin nautin siita aivan mielettomasti. Olen kuin taysin eri ihminen. Kavelenkin ihan erilailla ja jaksan innostua kaikesta muustakin. Siksi mulle on herannytkin ajatus, etta ehka mun pitais loytaa tahan nyt joku ratkasu. Loytaa sellainen rutiini, etta voisin murehtia vahemman ja useammin nauttia.

Kertokaa omista siivoustavoistanne. Onko siina jatkuvia ongelmia, vai oletteko jo kenties loytaneet ongelmaan ratkaisun? Vai loytyyko sellaisiakin, joille siivoaminen ei ole koskaan tuottanut ongelmia? Jos kotisi pysyy aina siistina, niin tarvitaanko siihen valtavasti kuria ja itsekuria? Onko oikeasti olemassa sellaisia ihmisia, joita seka sotku ei hairitse tippaakaan? Voi vastata anonyyminakin, jos ei halua julkisesti paljastaa siivottomia tapojaan.

***
A love to arrange the little decorating things on the trays. It's easier to clean and all the items get more volume from each other. If the items are placed little bit here and there, the overview can be confused. But if you gather them to small groups on the trays and leave lots of empty space on surfaces, the outcome is more relaxed.