Thursday, September 2, 2010

Helletta ja haaveita

Kavin pelastamassa viimiset liljat puutarhasta. Ne kukkikin siella aika pitkaan ja kauniisti, koska meita hemmoteltiin viime viikollakin harvinaisen viileilla keleilla. Mutta nyt on helteet taalla taas. Lahemmas 40 C kieppuu mittarissa ja ilmastointilaitteen turvin taalla sisalla sentaan on siedettavan viileaa. Ma en kylla yhtaan tykkaa tosta ilmastointilaitteesta, se hurisee liikaa ja on kurja kun pitaa pitaa ikkunat ja ovet kiinni.

No, liljoista sain kuitenkin hiukan uutta potkua vaiheessa olevaa siivous- ja somistusurakkaan. Mua on aina mielyttanyt pehmeat pastellisavyt, mutta nyt erityisesti rakastan niita,  en tieda onko kyseessa valiaikainen vaihe, vaiko ian mukana tuomaa seesteisyytta. Mun tekis mieli maalata taas seinat uusiks tai mika viela houkuttelevampaa, tapetoida ne joillain ihanilla kuviollisilla tapeteilla. Mutta en nyt raaski edes ehdottaa Robille moista. Se on niin tyytyvainen meidan uusiin varikkaisiin seiniin. No, ma olen aina ollut tallainen, tykkaan vaihtelusta.

Mutta kun en nyt kuitenkaan ehka ryhdy tapetoimaan, niin mulla on hakusessa uudet verhot. Haluaisin jotain kuviollista, kukkia, raitoja, ruutuja, mita vaan, mutta pitais olla jotain kuvioita. Pohja vois olla vaalea, jopa valkoinen. Ja lisaa rupisia vanhoja esineita ja huonekaluja. Ma luulen, etta shabby chic olis ehka paras tyylisuuntaus talla hetkella kuvaamaan mun unelma sisustusta.

No, tahan ma nyt jain haaveilemaan, vaikka pitas jatkaa siivousta. Olen jo maininnutkin, etta poikani on tulossa tanne sunnuntaina, joten siihen mennessa pitaa saada paikat kuntoon. Sitten mua nakyykin taalla varmaan hiukan harvemmin. Meilla on liput jo kahteen konserttiin ja varmaan tulee paljon muutakin menoa, joten en kerkia (onneksi) sitten tassa koneella kaiken paivaa istuskella.