Sunday, November 28, 2010

Teeta vai kahvia?

Robin piti uudistaa ensiapukorttinsa lauantaina ja ma ajattelin, etta voisin siksi aikaa menna pyoriin ostarille eli takailaisesti sanottuna mall:iin.  Tasta saattaakin tulla aika pitka postaussarja, koska mulla oli kerrankin hyvaa aikaa ottaa kuvia ihan kaikessa rauhassa.

Teavana-teekauppassa (nykyisin The Republic of Tea) yleensa aina poikkean ainakin pikkusen kurkistamaan.

 Siella on tosi hyva valikoima erilaisia teelaatuja, -pannuja ym. teenjuontiin liittyvaa.

 Kaupassa voi vierahtaa pitkakin tovi, siella voi maistella eri teelaatuja, tunnelma on rauhallinen ja palvelu ystavallista ja asiantuntevaa.

Irtoteiden lisaksi siella on tallasia ihania lahjasetteja, jossa teepurkit on niin kauniita, etta ne ne houkuttelis ilman teetakin, tosin tuokin lahjasetti maksaa about $80, joten talla kertaa tyydyin vain ryystamaan maistiasia ja ottamaan muutaman kuvan.

Mun lapsuuden kodissa ei annettu lapsille kahvia. Meilla juotiin aina ihanaa haudutettua teeta, kahvi oli musta allottavan makuista ja yksi kohteliasuus kupillinenkin kylareissuilla sai mut ihan hyperaktiivisesti. Kahvia opin juomaan vasta 27 vuotiaana. Synnytyssairaalassa hoitsut suositteli sita teen sijasta, etta saatais massumme toimimaan.

Siita lahtien sitten lipsuinkin kahvinjuojaksi. Jossain vaiheessa musta tuli jo ihan kahvi-addikti, pahimillaan join kuppi kaupalla kahvia paivassa. Kahviin laitoin maitoa, mutta en sokeria. Vasta kun siirryin tavallisesta kahvista espressoon, niin paasin lahes irti tuosta riippuvuudesta. Nykyisin juon vain yhden latten aamuisin. Lattea en osaa kylla juoda ilman sokeria.

Ja olen taas pikku hiljaa elvytellyt teenjuonti perinteita. Mustatee on korvaantunut lahes taysin vihreallateella. Aina olen kylla juonut erilaisia yrttiteita. Nykyisin aloitan aamuni silla lattella, sitten koitan juoda paivan mittaan vihreaa teeta. Ja iltaisin juon jotain rauhoittavaa yrttiteeta.

Drink your tea slowly and reverently,
as if it is the axis on which the world earth revolves -

slowly, evenly, without rushing toward the future.

- Thich Nat Hahn

Mitas sulle sais olla? Kahvia vai teeta?