Friday, September 12, 2008

Kiinailmiö - The China syndrome

Mulla tuntuu vaan kiinakuume pahenevan. Olen niin kiinalaisten värien ja tavaroiden lumoissa ja eilen sitten vielä tuli telkkarista sattumalta kaunis kiinalainen elokuva: Curse of the Golden Flower (2006), joka omalta osaltaa nostatti kuumeen huippuunsa.

Kotonakin kiinavillitys näkyy siellä täällä ja istun tälläkin hetkellä kiinalaisessa silkki aamutakissa tätä kirjoittamassa. Tuossa kuvassa näkyy taustalla myös kiinalainen jakkuni, joka on nyt nostettu kaapin kätköstä esille.

Tuo yllä mainittu elokuvan ohjaaja on Zhang Yimou, meillä on kaksi hänen vanhempaa elokuvaa DVD:nä. Elokuvat ovat visuaalisesti niin kauniita, että välillä meinaa henki salpaantua. Tosin jotkut taistelukohtaukset on mulle hiukan liian hurjia. Silloin menen Robin seläntaakse piiloon.


Tässä vielä pari kuvaa Chintownista, jonne meidän pitää pian palata ostoksille, lamppujen lisäksi haaveilen myös kauniista päivänvarjosta.

Sitten lopuksi laitan tähän vielä videon yhdeltä tämän hetkiseltä suosikki laulajaltamme, eli arvatenkin kiinalaisesta tässäkin on kysymys.

薩頂頂 - 萬物生 [梵文版] 歌詞為佛經的"百字明咒" : 嗡, 班炸薩多沙嘛雅 嘛奴巴拉耶 別炸...