Friday, September 25, 2009

Muodikkaat mehikasvit ~ Fashionable succulents

Olen ilokseni huomannut, etta mehikasvit nayttaa olevan erityisen muodikkaita talla hetkella, ainakin taalla Kaliforniassa.

Ja taalla niita nakeekin vaikka minka nakoisia, kokoisia ja muotoisia. Monet puutarhat on muutettu taysin aavikkopuutarhoiksi. Mehikasvit varastoi vetta, joten ne sopii erittain hyvin tanne kuivaan ja yha kuivenevaan ilmastoon.

Jos koko puutarhaa ei halua omistaa mehikasveilla, niin silloin niita voi tietysti kasvattaa ruukuissakin.

Aivan vastuttamattoman ihania mehikasvit on tallaisissa romanttisen rajahtaneissa ruukuissa.

Oops...olen nakojaan itsekin paassyt kuvaan, en sita aluksi edes huomannut, niin ihastunut olen naihin ruukkuihin ja kasveihin.

Meilla on puutarha kuivunut ihan karrelle, se vaatis aivan mieletonta kastelua, etta jaksaisi kukoistaa kesahelteilla. Mulla oli valtava puutarhainnostus taalla ekana talvena, mutta se lopahti seuraavan kesan helteilla. Meilla ei ole sprinklerijarjestelmaa, joka olis ehdoton edellytys sille, etta esim. nurmikot pysyis kesallakin vihreina.

Nyt ollaankin mietitty, etta jos laitettais koko puutarha mehikasveille, sitten hiekkaa ja kivia nurmikon tilalle. Sellaisia puutarhoja nakee taalla jo aika paljon ja ne on tosi ihastuttavia. Meilla on vaan viela sekin ongelma, etta meidan maapera on tosi savista ja se on liian tiivis alusta mehikasveilla, muutaman korttelin paassa maapera on hiekkaista, siella viihtyy mehikasvit todella hyvin. Joten meidan pitais tehda aika iso urakka, jotta saatat helppohoitoinen mehikasvipuutarha aikaiseksi.

Taidan nyt aluksi tyytya vain ruukkuihin, mulla onkin niita jo muutamia pikkuisia, ja niissa on kaktukset viihtyneet jo pari vuotta oiken hyvin, mutta kaikki kukkapenkkiin istuttamani mehikasvit ovat kadonneet taysin.

***
I'm so in love with succulents, they seem to be very fashionable at the moment and that's really good, cause they are perfect plants to dry Southern California. I'd love to change the whole garden to succulents, but our soil has so bad drainage that we needed to change the top soil. First I'm going to try with pots. I have already some small pots with cacti, and they are doing so good.