Saturday, January 30, 2010

Voiko suomalainen elaa ilman salmiakkia ja ruisleipaa?


Olen toisaalla jo kertonutkin Vegasin reissuistani Susan luokse. Joten ei niista nyt tassa enempaa. Nyt puhutaan suomalaisista herkuista. Voiko ulkomailla parjata ilman salmiakki ja ruisleipaa?

Vastaukseni on, etta kylla! Mutta mita sita suotta itseaan kiduttamaan, aina kun on mahdollista, niin  mina ainakin mielellani maistelen koto maan herkkuja.

Vegasin reissut onkin ollut mulle, ei pelkastaan hauskoja pikku lomareissuja tyokiireiden valissa, vaan myos ihania herkuttelu hetkia. Kiitospaivana leipasin siella karjalanpiirakoita ja Susa toi mulle Suomen reissultaan ison kansan suklaata ja salmiakkeja. Nam, siita lajasta mulle riittaa makoisia hetkia viela pitkaan. Olen malttanut mieleni ja maistanut vasta pari salmiakkia.

***
We have in Finland some delicatessen, which is difficult to find here in LA. Specially I miss salmiakki, Finnish chocolate and rye bread. I can live without them, but every time I have a chance to eat Finnish flavors, I can't resist. I have a Finnish friend Susa, living in Las Vegas and  when we get together, we love to eat some  delicious Finnish specialities or at least Finnish candies. I just got back from Vegas with a huge bag of Finnish candies, thanks to Susa.