Wednesday, March 17, 2010

Maa jarisee ~ earthquake

Eilen aamulla kello 4.04 Los Angelesissa maa jarisi 4.4 richterin voimalla. Me oltiin silloin taydessa unessa, eika huomattu koko jaristysta. Ja aika pienihan se talla kertaa onneksi oli. Se oli ikaan kuin  muistutus siita, mita taalla kaikella toden nakoisyydella tullaan jossain lahitulevaisuudessa kokemaan. Pahimpien ennustusten mukaan seka Los Angeles etta San Fransisco katoavat kartalta ja rantaviiva tulee olemaan jossain Vegasin tienoilla. Maanjaristyksia ei vaan voida ennustaa kovinkaan tarkasti ennalta, mutta siita tuntuvat tiedemiehet olvan varmoja, etta "the big one" on tulossa 100 % todennakoisyydella 20 vuoden sisalla.

Eilen juteltiin taas Suomeen muutosta. Se tulee tapahtumaan, mutta koska, sita ei osaa viela ennustaa.

***
Los Angeles experienced a 4.4 magnitude earthquake yesteday morning. We were still sleeping and didn't even noticed that. But it was like a little reminder what's going to happen in near future. The big one is going to happen, but when, nobody knows.

15 comments:

 1. Näinkin eilen uutisissa,että teilläpäin oli maa vähän järissyt.Täällä olin vuonna 2004 15 kerroksen kodissamme,kun oli 5.4 richterin järistys.Olin aivan shokissa sen pienen lyhyen ajan kun sitä kesti ja varma,että talo luhistuu.Pelottavaa.Täällä ollaan myös mannerlaattojen sellaisessa kohdassa että iso järistys on jossain vaiheessa tulossa.80 vuotta sitten oli viimeinen tosi iso järistys täällä ja kuulemma joka 80 vuosi sen pitäisi tullakin,joten kauhulla ajattelen sitä .....

  ReplyDelete
 2. Hui miten pelottavissa paikoissa te oikein asuttekaan..
  Tulkaa äkkiä tänne Suomeen...Täällä järisee toiset, siedettävämmät jutut..
  kauniita kuvia sulla...

  ReplyDelete
 3. Yaelian
  Huh, no teilla on kanssa sitten siella samanlaista meininkia, ma koin ekan maanjaristykseni, joka oli 5.5 ja kylla se hetken tuntu pelottavalta, ihan maan tasollakin, mutta voi kuvitella, etta kerrostalossa se on viela paljon pelottavampaa.

  Sirpu
  Juu, tama ei tosin pelottanut, kun nukuttiin, mutta edellista pelastyin jokin verran.

  Hanne
  Muistan joskus ajatelleeni, etta kuka hullu nyt enaa haluais Los Angelesiin tai San Fransiscoon muuttaa, kun siella joka tapauksessa tulee tapahtumaan joskus se iso jaristys. No, taalla sita nyt ollaan. Mutta kylla on taas yksi plussa Suomeen muuton puolesta.

  ReplyDelete
 4. Pitäähän elämässä olla jännitystä, mutta tuo on kyllä vähän liikaa.

  Suomessa on kyllä pitkät, pimeät ja kylmät talvet...

  ReplyDelete
 5. Susu
  En koskaan uskonut, etta voisin kaivata juuri niita pitkia, pimeita talvia. Taalla alko taas 30C helteet ja se on rasittavaa.

  Ja kylla toi the big one pitaisi ottaa ihan tosissaan, mutta tuntuu, etta ei taalla kukaan jaksa siita valittaa (pilkut puuttuu ed. sanasta).

  Joten mummonmokki siella koto Suomessa tuntuu taas kovin houkuttelevalta. :)

  ReplyDelete
 6. Olen huomannut, että tänä vuonna on ollut paljon maanjäristyksiä eri puolilla maapalloa. Enteileekö tuo nyt jotain oikein suurta ja dramaattista, aika näyttää.
  En ole itse kokenut maanjäristystä, mutta pelottavalta se tuntuu.
  Toivotaan, että tämä pallomme taas vähän rauhoittuu ja ihmiset saavat jatkaa rauhassa elämäänsä kodeissaan.

  ReplyDelete
 7. Unelma
  No onhan noita maanjaristyksia ollut tana vuonna aika paljon ja tuhoisiakin. Ma pelkasin lapsena maanjaristyksia, en tieda miksi, eihan niita Suomessa ollut. Siksi onkin jotenkin hassua, etta olen nyt taalla Los Angelesissa, kuin uhmaten tota pelkoa.

  Toivotaan todella, etta katastrofeilta saastyttaisiin ja ihmiset voisivat todella asua turvassa kodeissaan.

  ReplyDelete
 8. Maanjäristys on tragedia, kun se iskee. Haiti on kokenut kovia ja toipuminen kestää.

  Saman olen kuullut myös, että mannerlaattojen akselilla vaaravyöhykkeessä on enkeltenkaupunki ja san fransisco

  ReplyDelete
 9. Huih toiv. siellä
  ei nyt enää kovin järisisis
  mua pelottaa täällä se ettei padot kestä vettä
  ja tulvii yli äyräiden vedet:P

  Onko sulla usein ikävä suomeen
  vai onko Los Angeles sun
  enemmän nyt kotimaa?.

  Jamssi

  ReplyDelete
 10. Auts, maanjäristykset eivät kyllä houkuttele. Toivottavasti sellaisia ei ole tulossa lisää!

  Suomessa on tosiaan se hyvä puoli (niin kuin oikeastaan täälläkin), että tuollaiset luonnonkatastrofit ovat aika vähäisiä. Suomessa kai pahimpia voisivat olla tulvat, mutta toisaalta vielä pahempia sellaisia on nähty muualla. Suome luonnonkatasrofit harvemmin vaativat ihmisuhreja.

  ReplyDelete
 11. En ole kokenut, vaikka viettänyt jonkinverran aikaa Friscossa ja LAssa. Mä varmaan menisin paniikkiin pienestäkin; pelkkä ajatus saa huimausta aikaiseksi ... mutta toisaalta, ei kai sitä missään ole kaikelta suojassa; aina voi sattua jotain... Toivottavasti "the big one" ei ole sitten niin iso kuin on ennustettu eikä tekisi pahoja tuhoja: onhan siihen ollut aikaa varautua ja toivottavasti rakennettu kestämään paremmin...

  Terkkuja!

  ReplyDelete
 12. WOW A EARTHQUAKE - that is scary.
  lovely images you are posting !
  HAPPY SPRING !

  ReplyDelete
 13. Virkkausta ja tulppaaneja on selvästi ilmassa! Mä olen virkannut vain yksittäisiä kukkakuvioita - tollanen tyynynpäällinen kyllä houkuttais kanssa... ihania värejä sulla!
  Mun violetit tulppaanit synttärikimpussa oli jotain sellasta sorttia, etteivät auenneet koskaan - leikkasin ne ensin pois, kun muu kimppu oli vielä ihan hyvä. Olihan se sitten heitettävä pois sekin, kun alkoi haista mädälle :P Se oli kans sellanen elämän ja kuoleman välimaasto.
  Kun kiireessä luin sun kertomusta ruskeasta väristä (mun äiti tykkäs ruskeesta kun olin nuori ja mä en tietenkään sit voinut...) mulla jäi joku lause väliin ja luin:"Se liitty silloin jotenkin aikuistumiseen... Tuota haavetta en koskaan toteuttanut!"
  Jotenkin kosketti :D
  Niin ja kesästä: täällähän ei ole 30° edes silloin!

  ReplyDelete
 14. Tuire
  Tollaset tyynynpaalliset on niin nopea ja helppo virkata. Mulla on toinen jo melkein valmis.

  Ma kanssa aina koitan saada kukkakimpun mahdollisimman pitka ikaiseksi, poista sielta jotain ja lyhentelen joitakin kukkia ja lopulta se sitten on ihan mata kun viimisetkin sinnittelijat pitaa heittaa pois.

  Vaikka mulla oli tuo aikuistumisepisodi joskus, niin ei musta kylla aikuista ole tainnut ihan vielakaan tulla, ja naimisiin olen mennyt pari kertaa, mutta ruskeaa ja vaaleansinista ei ollut kummallakaan kerralla paalla. ;)

  ReplyDelete