Monday, March 8, 2010

Pitaapa ottaa uusiksi...I have to start over...


Aamulla herasin tunteeseen, etta on liian paljon tehtavaa ja liian vahan aikaa. Vaikka tiedan, etta tuo tunne on vain paahanpinttynyt uskomus. Kiireen tunne mielessa tarkoittaa, etta mielessa on  lista asioista, jotka pitaisi tehda. Yhteenkaan asiaan ei silloin voi oikein keskittya kunnolla. . Kiire muuttaa innostuksen ja inspiraation ahdistavaksi hossotykseksi.  Hosumalla joutuu tekemaan paljon turhaa tyota. Pahimmassa tapauksessa kaikki menee pieleen ja taas on yksi keskenerainen projekti piilotettava muun sekasorron joukkoon.

Olen oppinut, etta mita rauhallisemmin ja karsivallisemmin aloitan tyot, sita nopeammin saan ne valmiiksi. Ja olen myos oppinut, etta keskittymalla vain yhteen asiaan kerrallaan, voin nauttia siita tekemisesta. Se itse tekeminenhan on juuri elamaa, kiirreessa sita kuitenkin ikaan kuin skippaa elamasta arvokkaita hetkia. Mieli on  niin kiinnittynyt lopputulokseen, etta itse tekeminen tuntuu rasitukselta.

Koitankin nyt aloittaa taman paivan ja viikon uudelleen, unohtamalla koko kiireen ajatuksen ja toivottamalla rauhallista ja kiireetonta viikon alkua kaikille. Carpe diem!

***
I woke up with the feeling, that I have too much to do and too little time. Even though I know, that it's only an illusion in my mind. The slower I do something, the faster it gets ready. If I concentrate only to one thing at the time, I could also enjoy of doing it, instead of thinking the list of  duties I had to do. I try now start this week and the day again and I also wish you a peaceful and leisurely week. Carpe diem!