Friday, April 30, 2010

Jankataan nyt viela vahan ja hauskaa vappua!

Edelliseen postaukseen tuli niin valtavasti kivoja kommentteja, etta meinaisin menna hiukan sekaisin kun niihin innolla vastailin. Mutta tollain pienella "vaittelylla" saa usein omat ajatukset selkeammiksi.

Joten tulin tuon kaiken keskustelun jalkeen sellaiseen johtopaatokseen, etta tosiaankin se oma asenne on se, mika eniten ratkaisee siihen, miten asiat nakee. Jos tuntee ahdistuvansa, niin se kertoo enemman omasta epavarmuudesta kuin muiden asenteista. Epavarma ihminen nakee kaikkialla arvostelua ja kyylaysta.  Epavarmuus voi myos aiheuttaa uhmakkaalta tai koppavalta vaikuttavaa  kaytosta, joka sitten vetaa lisaa puoleensa arvostelua. Itsevarma ihminen ei veda puoleensa samanlaista arvostelua.

Ja sitten on viela niin, etta omien kokemusten perusteella tekee johtopaatoksia ja karkeita yleistyksia. Vaikkakin jokaisen kokemukset tulee oikeasti hyvin suppeasta lahipiirista.

Mulla oli aluksi  selvasti epavarmempi olo taalla Amerikassa  kuin Suomessa. Siksi koitin jotenkin sulautua massaan ja opetella miten taalla missakin piti pukeutua. Ja siksi tunsin itseni vielakin epavarmemmaksi. Ja huomasin siksi myos herkasti pienetkin arvostelevat katseet.

Ma luulen kylla, etta jotkut suomalaiset viihtyy paremmin tassa amerikkalaisessa pukeutumis- ja tyylikulttuurissa, kuin suomalaisessa. Varsinkin jos tykkaa shoppailla ja rakastaa vaatteita, niin sellaiseen taalla on kylla aivan mielettomat valikoimat ja usein myos paljon edullisemmin kuin Suomessa. Los Angeles on shoppailjan paratiisi. Ma itse tykkaan kylla vaatteista ja valilla on kiva shoppailla. Mutta sitten tulee taas kausia, ettei vois vahempaa kiinnostaa.

Mutta nyt tuntuu, etta olen loytamassa jalleen  itseni. Ja uskallan nayttaa ihan omalta itseltani. Tietysti pitaa jotenkin ottaa huomioon taalla vallitsevat pukeutumiskoodit, mutta toisaalta, saahan sita kai oma kulttuuritausta jotenkin pukeutumisessa ja kaytoksessa nakya. Kyllahan mut taalla kaikki ulkomaalaiseksi tunnistaa muutenkin. ;)

Hauskaa Vappua!