Tuesday, April 27, 2010

Kuurin jalkeisia kuulumisia

Kahden viikon tehopuhdistuskuuri on nyt takana. Mutta ei tulisi mieleenkaan nyt palata takaisin vanhoihin ruokailutapoihin. Eika vahiten sen takia, etta taman kuurin aikana paasee niin helpolla. Ei tartte miettia juurikaan sita mita sois. Ainakin aamiaisen ja lounaan aioin nyt jatkossakin korvata smoothieilla. Tosin ennenhan multa yleensa jai aamiainen kokonaan syomatta, mutta nyt huomaan, etta paiva lahtee kylla paljon energisemmin kayntiin, kun aamulla vetaisen herkullisen ja terveellisen smoothien.



Enaa en lysahdakkaan paikoilleni, vaan paivan mittaan tulee liikuttua paljon enemman. Ma olin jotenkin niin laiskistunut, etta kaikki liikunta ja  kotiaskareet oli jotenkin pakottamista, mutta nyt on toisin pain. En millaan malta pitaa persuuksia tassa tuolilla koko paivaa.  Mulle iskee nyt usein  mieleton siivousvimma tai sitten pitaa vaan lahtea kipaisemaan jossakin. Pari viikkoa sitten kavely tuntui viela kuin jalat olis olleet puupokkelot.

Iltaisin sama juttu. Ennen laiskistuin makuu asentoon, saatoin koko illan rohnottaa sangyssa telkkaria katsellen. Nyt en malta olla enaa makuuasennossakaan liikkumatta. Siina samalla voi tehda yhta sun toista pikku jumppaa. Siina samalla puristelen pakaroita, teen pienia vatsarutistuksia tai sitten vaan jumppaan naamalihaksia. Liikkeiden ei tarvitse olla valttamatta rasittavia. Pilateksesta ja joogasta loytyy monia pikku liikkeita, jotka ovat tosi tehokkaita. Ja kun kunto alkaa kohota, niin liikkumista voi sitten koko ajan tehostaa, ei pakottamalla, vaan se tapahtuu kuin huomaamatta.

Mitas muuta? Kavin kampaajalla klimpsauttamassa hiuksista kuivat latvat pois, takaa lahti melkein 10 cm. Joten nyt on hiuksetkin keventyneet ja paremmassa kunnossa. Iltaisin olen myos virkannut ja neulonut ahkerasti (sekin on hyvaa liikuntaa kasivarsille). Eilen sain melkein valmiiksi kaulaliinan, pitaa vaan tanaan paatella langat siita.

Ai niin, taas loytyi kiva pikku yllari, talla kertaa ruotsalaiselta Wabi & Sabi blogilta; Finland & LA = Itkupilli Blog.