Monday, April 19, 2010

Puhti paalla

Mulla on nyt jo toinen viikko menossa kasviproteiini dieetilla. Ja pitaa kylla sanoa, etta tama on ollut ainut dieetti, jota on ollut helppo ja ilo noudattaa. Ja olenkin onnistunut jopa yli toiveikkaiden odotusteni.

Mun mielestani masentavampaa ohjetta, kuin etta sun pitais vaan liikkua enemman ja syoda terveellisemmin ei voi sellaiselle ihmiselle antaa, joka tosissaan haluaisi laihduttaa. Siis jos ylipainoa on oikeasti paassyt jo tulemaan sen verran, etta liikkuminen rasittaa ja energiaa ei loydy taydelliseen elamantapamuutokseen.

Ma olen kokeillut kylla sellaisiakin dieetteja, jossa pitaisi ottaa itseaan niskasta kiinni, mutta ne kylla lopahtaa jo ennen kuin mitaan tuloksia on tullut ja yksi syy taitaa ollakin juuri se, etta niita tuloksia pitais odottaa karvivallisesti liian kauan. Mulle ainut tapa, joka innostaa jatkamaan dieettia, on se, etta tuloksia alkaa nakya heti.

Tassa dieetissa ensimmainen iloinen yllatys tuli jo seuraavana aamuna vessassa, aineenvaihdunta oli jo paivan dieetin jalkeen saanut tuntuvasti potkua. Ja olo oli sen jalkeen jo paljon kevyempi. Ja nyt tuntuu jo todella huomattavasti kevyemmalta kaiken kaikkiaan. Ylimaaraista energiaa tulee ihan itsestaan, ei tarvitse pakottaa itseaan liikkeelle, vaan oikeastaan pitaakin totutella siihen, etta nyt ei jaksa enaa vetelehtia liikkumatta kovinkaan kauaa.

Mulla oli jaloissa ja lanteissa selvasti kankeutta, joka teki pienistakin kavelymatkoista rasittavia ja tylsia, nyt kavelen samat matkat ihan kuin itsestaan, sen kummemmin edes ajattelematta, etta tassa sita nyt kavellaan ja harrastetaan liikuntaa. Oikeastaan tykkaan eniten hyotyliikunnasta, aamuisin on sellainen puhti paalla, etta aamuisin siivoan, pesen pyykkia ja touhuan muitakin kotiaskareita ihan tekemisen ilosta. Ja siina samalla saa kylla ihan tehokasta ja moni puolista liikuntaa.

Ja eika tuossa viela kaikki, olen saanut alulle paljon sellaista, mika on jaanyt pitkaan roikkumaan. Mutta niista lisaa myohemmin.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille! :)