Sunday, May 2, 2010

Welcome to the Jungle ~ eli Elegialle esimakua LA:sta

Kerasin tahan kollaasiin hiukan tunnelma paloja taalta LA:sta. En kuitenkaan mitaan turistioppaankuvia, niitahan loytyy kylla googlettamalla. Kuvat on tarkoitettu Elegialle antamaan hiukan esimakua siita, mita taalla LA:ssa odottaa.

Elegiahan on siis tulossa meille ens perjantaina. Susa tulee kuitenkin jo torstai-iltana ja voidaankin sitten yhdessa menna Elegiaa vastaan LAX:iin ja sielta suoraan Melroselle (ylimman rivin kuvat), joka onkin varmaan monille tuttu Melrose Placesta. Siella on ihani putiikkeja, kahviloita ja pikku ravintoloita. 

Lauantaina sitten voitas menna koko paivaksi Venice Beach:ille (keskirivin kuvat). Se ehdottomasti mun lempipaikkani taalla, siella on Tyynen valtameren ihana ranta ja siella on nakyy edelleen rippeita Kalifornian kuuluisasta hippikaudesta.

Seuraavan viikon ohjelma on viela avoin, mutta mulla on kylla mielessani jo sellaisia paikkoja, joissa meidan on ihan must kayda. Downtown LA (alarivin vasemmalla) on todella kiehtova, etenkin sen historiallinen osa. Ja tietty Hollywood (alarivin keskella), sita nyt ei voi LA:ssa jattaa valiin. Ja ehka Chinatown (alarivin oikealla). Ja onhan niita paljon muitakin paikkoja ja taalla kylla nahtavaa riittaa.

Ja taalla on viela paljon paikkoja, joissa en ole itsekkaan kaynyt. En ole esim. viela matkustanut LA:n metrolla, mutta Elegian kanssa hiukan suunniteltiin, etta siihen voitas yhdessa tutustua. Ja ma olen tainnut muutenkin olla liiaksi taalla 4 seinan sisalla tai kaynyt vain laheisessa marketissa ja mall:issa, joten olen melkein unohtanut jo itsekin, etta tassa ymparilla on  yksi maailman kiehtovimmista kaupungeista!

Taalla nyt odottelen ihan innoissani. Tervetuloa Susa ja Elegia!

Ja tahan sopii tietty nyt sitten sunnuntaiklassikoksi Guns N' Roses Welcome to the Jungle:
(Hassua tietysti on, etta bandilla, joka tulee LA:sta, on ollut esikuvana suomalainen Hanoi Rocks!)

***
I'm waiting Susa and Elegia next week to LA. Here is some foretaste for it. And by the way, did you know, that Hanoi Rocks, the Finnish band, have been exemplar for Guns N' Roses?