Thursday, May 20, 2010

Mita kuurille kuuluu - kukkuluuruu?

En ole vahaan aikaan kertonutkaan dieetistani mitaan, mutta nyt on aika paivittaa kuurikuulumisia. Ja kuurikin oli osittaisella tauolla yli viikon. Mutta ilokseni voin sanoa, etta aiemman kolmen viikon "ponnistelut" kylla kannatti. Vaikka viime viikko Susan ja Elegian kanssa oli aika vauhdikas ja "rasittava" (taysin positiivisesti), niin huomasin, etta kuuri oli selvasti keventanyt ja lisannyt kuntoa.

Mutta nyt olen taas takas "normaalissa" paivajarjestyksessa. Eli aamulla ekaks kahvit soijamaidolla. Aamiaiseksi ja lounaaksi smoothie. Iltapaivalla ehka jotain pikku valipalaa ja illalliseksi teen yleensa salaatin. Illalla juon ehka viela yhden smoothien tai sorrun hiukan herkuttelemaan.

Kuuria on nyt helppo noudattaa, en ole mitenkaan liian tiukka pipoinen sen suhteen. Mulla ei ole oikeastaan koskaan ollut ongelmana se, etta soisin liikaa, vaan pikemminkin se, etta olen skippaillut aterioita ja elimisto on ollut saastoliekilla. Ja koska olen syonyt liian harvoin, on ruokavalio ollut liian yksipuolinen.

Nyt koitan vain mahdollisuuksien mukaan valttaa kaikkia huonoja hiilareita, kuten valkoisia jaujoja, -riisia, -sokeria. Vihanneksista talle listalle kuuluu peruna. Valtan myos lihaa ja kanaa. Huonot rasvat, valkuaiset ja lisa-aineet voi valttaa helposti valttamalla valmisruokia ja eineksia (onko ne sama asia?)

Koitan nyt pitaa huolen siita, etta ruuasta tulee monipuolisesti kaikki tarvittavat ravintoaineet ja etta ruoka on mahdollisimman hyva laatuista. Yritan huolehtia, etta saan ruuasta tarpeeksi hyvaa rasvaa, etta elimisto ei tuntisi tarvetta se "pahanpaivan" varastoimiseen. Lisaan aina hiukan oliivioljya salaatteihin ja hoyrytettyihin kasviksiin. Mausteena kaytan yrtteja ja merisuolaa (tosin nyt loysin viela ihanamman suolan, keskikuvan Himalajan Pink Salt Chrystals, siina on mukana paljon muitakin tarpeellisia hivenaineita). Ja joka paiva yritan muistaa juoda tarpeeksi vetta, aiemmin nestehukka aiheutti mulle nesteiden varastoitumista.

No, noi on tollasia nyrkkisaantoja, eli jos koittaa noudattaa niita mahdollisuuksien mukaan tassa normaalissa arjessa, niin sitten on varaa hiukan sortuakkin ja nautiskella. Ma koitan nyt tutkimusmatkailla taman Amerikan mantereen herkut Ja taalla Kaliforniasta loytyy myos niin monen muunkin kulttuurin herkut ja mun on ihan pakko kokeilla aina uusia makuja ja ruokia, jos niita tulee eteen. Uskon, etta tama kuuri onnistuu, koska olen ottanut siina huomioon inhimilliset tekijat, enka koita noudattaa mitaan liian tiukkaa ohjelmaa.