Tuesday, August 31, 2010

Anopin laksy

Anoppi tuli sunnuntain piipahtamaan. Meilla oli tavalliseen tapaan hiukan sotkuista, ei tasta saannosta nakojaan koskaan eroon paase, eli anoppi sattuu tulemaan aina kun on sekasta. Toisaalta, vois ehka ajatella, etta jos olis aina siistia, niin anoppi ei enaa jarkyttas yllatysvierailuilla. No anyways, anoppi oli ihan hyvalla tuulella ja toi mulle halvaa. Ma tykkaan halvasta enemman kuin suklaasta. Ja koska appivanhemmat tietaa sen, niin ne silloin talloin ilahduttaa mua silla.

Lahtiessaan anoppi kuitenkin sano Robille jotain armeniankielella, jota mina en siis ymmarra ja kaikki tietaa sen. Ma kysyin sitten Robilta, etta mita anoppi sano. Rob ei olis halunnut sita mulle sanoa, mutta kun tarpeeksi kiristin, niin tulihan se sielta. Anoppi sano, etta meidan olis ehka syyta hiukan siistia tota pihaa ennen kuin mun poikani (joka siis on tulossa meille sunnuntaina) tulee. Voi herranpieksut, eka reaktio oli hyppia pitkin seinia!

Mutta, kuten olen taalla saarnannut, niin olen opetellut, etta kannattaa aina ensin rauhottua ja antaa asian hautua, ei kannata lahtea kiivastuneessa mielentilassa laukomaan, saatika sitten tekemaan mitaan. Eli annoin kiukkuni rauhottua, ihan itsestaan, ei sita tarvinnut mitenkaan niella tai piilottaa. Kylla se siita omalla painollaa suli, kun en antanut sen myoskaan kasvaa. Jos olisin hyokannyt saman tien, niin tuo kiukkuhan ois riittanyt siirtamaan vaikka vuoria.

Eli, siis asian rauhotuttua ymmarsin, etta anoppi oli ekakskin sanonut sen armeniankielella, koska ei halunnut loukata mua ja toisekseen, se ajatteli mun poikaa. Ja kolmanneksi, jos mulla asuis vierastalossa esim. mun poika vaimonsa kanssa ja piha olis kamalan nakoinen ja meille olis tulossa vieraita, niin halusin itsekin ehka sanoa jotain. Ehka sanoisin juuri mun pojalleni, ehka en hennois sanoa minialle. Ja mita valia silla oikeastaan edes olis, mika se anopin perimmainen syy tai tarkoitus oli.

Mun anoppi on ihana, mutta en meinaa sita usein ensi kuulemalla tajuta. Jos en olis opetellut tuota rauhoittumisen jaloa taitoa, niin voin taata, etta meilla olis ollut anopin kanssa taalla tukkanuottaset jo hyvan aikaa.

Pari ylimmaista kuvaa on Hollywood bulevardilta. Kolmannessa kuvassa on eraanlainen omakotitalo Beverly Hillsissa. Ja alin kuva on yopoydaltani.

***
First two photos from Hollywood blvd, third one from Beverly Hilss, the last one from my night stand.