Saturday, October 2, 2010

Lisaa rauhaa ja seesteisyytta ~ More tranquility and serenity



Mulla on nyt tassa kuukauden verran muhineet uudet ideat ja suunnitelman. On ollut ihan hyva, etta en ole voinut tai kerinnyt lahtea toteuttamaan mitaan suin pain. Laitoin tahan nyt viela plajayksen tosi varikasta ja pinkkia, koska nama varit tulee vaistymaan seesteisempien ja neutraalimpien varien myota.

Ei silti, tykkaan kylla edelleen vareista ja mielestani rempseitakaan vareja ei kannata pelata tai karttaa. Ne sopii hyvin joihinkin elaman tilanteisiin. Mun ekassa omassa asunnossa sisustus oli ekaks mustavalkoinen, sitten se muuttui lahes valkoiseksi. Varia rupes ilmestymaan lisaa lapsien myota. Ja vuosi vuodelta kotini muuttui yha varikkaammaksi. Iloisen varinen ja rempsea koti antoi silloin tarvittavaa piristysta ja energiaa.

Nyt huomaan, etta olen selvasti siirtymassa aivan toisenlaiseen elamantilanteeseen. Lapset on muuttaneet pois pesasta ja mun duunikin nykyaan vaatii tosi vahan fyysista ponnistusta. Joten lisa energiaa en oikeastaan tarvitse, vaan pikemminkin seesteisyytta ja mielenrauhaa.

Kysyin Robin mielipidetta varien suhteen. Ruskean ja valkoisen se tyrmas suoralta kadelta. Mutta innostui onneksi harmaasta, koska se musta itsestanikin tuntuu nyt houkuttelevimmalta. Ma olen nyt melkein varma, annan kylla asian viela hautua hetken, etta maalaan makkarin harmaaksi ja olohuone nurkkauksen ravakan pinkin (joka nakyy noissa kuvissa) maalaan hennommalla vaaleanpunaisella.

On mulla paljon muitakin ideoita, oikeastaan olen ihan valtavan inspiroituneessa tilassa kodin sisustuksen suhteen. Mutta nyt koitan toteuttaa kaiken niin pienilla ja hitailla askelilla kuin mahdollista. Tama on samalla hyva karsivallisyys harjoitus. Karsivallisyyden puute on aina ollut yksi heikko kohtani,  joka on aiheuttanut elamassani seka suurempia etta pienempia ongelmia.

Mutta nyt keskityn viimeisiin hetkiin poikani kanssa. Meilla on ollut ihana kuukausi, nyt jo alkaa haikeus hiipia...mutta koitan sen nyt viela tyontaa syrjaan, etta voidaan ottaa ilo irti viela tasta viikonlopusta. Me lahdetaan tasta Hollywoodiin, heippa kaikilla ja mukavaa viikonloppua!

***
I've had time to think of the new colors to my home, it has been good to let the ideas grow and develop of its own. I've always use to be too impatient. This is now also good change for me to improve my patience.

My first apartment was black and white, then white. But along with children my home got colors, and then it became more and more colorful. That was the period when I needed multicolored and joyful home to give energy.

But now I'm in totally different situation. My children have moved to own homes and my work don't require much physical energy. It's more serenity what I need now. So I will start transforming my home with very small and slow steps into more tranquil and serene. I will re-paint some of the walls (like the pink wall on photos) and I have many more ideas, actually, I'm very inspired about my new plans.