Saturday, November 13, 2010

Ajan patinaa

Ma rakastan kaikenlaista patinaa. Yksi ikuinen lemppari varini on verdigris, se kaunis patinan vihrea, joksi esim. kuparin vari muuttuu vanhetessaan.

Kauneinta tietysti on oikea aito ajanpatina, kuten tuossa vanhassa rasiassa. Mutta onneksi tuota patinoitumista voi jouduttaa kemiallisesti.

Rasiassa on siis aito patina, ristin olen maalannut kuparimaalilla, joka on siis aitoa metallia. Paalle sivelin tuollaista patinointilitskua ja kylla sen jouduttama patina muistuttaa ihan oikeaa ajan patinaa.

Meidan valkoinen sanky ei sopinut enaa ollenkaan uusien vareihin. Maalasinkin sen rungon tummaksi, varisavyn nimi on ihana ~ Tibetan Temple. Yksityiskohdat pohjustin ensin gessolla, ja sen jalkeen maalaisin pari kerrosta nestemaisella kuparilla ja lopuksi patinointi. Vihertyminen vie jonkin aikaa, joten noikin varmaan vihertyy jatkossa viela lisaa.


Luonnossa tulos on tosi aidon nakoinen. Mulla on iskenyt paalle oikein kuparointimania.

Toi lukulamppu oli ennen pinkki, ihan kiva vari sekin, mutta se oli ihan aavistuksen vaaran savyinen uusien varien kanssa, joten sekin sai uuden kuparikasittelyn. Se anto lampulle kivan industrial lookin.

***

Verdigris, the color of copper patina, has been always one of my favorite colors. The old case has true patina, I've painted the cross with liquid copper and used patina green antiquing solution. It looks so real.

I had to paint my white bed, it didn't match to my new colors at all. The body is painted with the color named Tibetan Temple (I love that name), and details I painted first with gesso. Then with copper and patina solution. The little table lamp got also new industrial look with copper and patina.