Tuesday, January 4, 2011

Harvinaisen kylmää, mutta ihanan lämpöistä ;)

Ihana aurinkoinen, mutta aika viileä päivä. Googlettamalla lämpötila näyttäis olevan 15 C, se tuntuu kyllä täällä aika viileältä ja yöksi on luvassa 4 C, sen alemmas täällä lämpö ei yleensä putoa. Luntakaan ei tarttis mennä kovin kauas katsomaan, sitä on satanut alle 20 km päässä meiltä pohjoiseen. Se on tosi harvinaista. Tää talvi on ollut poikkeuksellisen kylmä ja sateinen.

Mutta mikä ihanaa, tänä talvena ei olla enää paleltu täällä sisällä. 3 talvea kerkisin palella, mutta siihen oli syynä vain oma tyhmyyteni. Me ostettiin yks lämpöpatteri lisää ja nyt pysyy koko meidän pikku kämppä lämpösenä. Musta tuntuu, että energiaa kulu enemmän siihen, että lämpötila vaihteli niin rajusti, iltasin me lämmitettiin kylmä kämppä patteri punasena. Termostaatit pitää nyt huolen siitä, että lämpötila pysyy tasaisena koko päivän.

Mä en oikein tiedä, miksi me ei tota tultu ajatelleeksi, ehkä siinä oli jotain romanttista haahuilla untuvatäkki niskassa, mulla oli aina näpit ihan jäässä tässä koneella. Mutta olipahan sitten aina aihe mistä valittaa.

Kuvilla ei ole nyt kyllä juurikaan osuutta tähän tekstiin, mulla vaan on jotekin selvästi sinisen ja valkoisen kaipuu. Voi johtua Suomen talven ikävöinnistä. Mä rakastan siellä niitä ihania sinisiä hetkiä, kun hanki on syvän sininen ja valot niin kauniin keltaisia. Ja talvella siellä on niin upean värikkäät auringon nousut ja laskut, nauttikaa niistä, jos sää sallii.