Thursday, July 19, 2012

a complete color renewal


Via Victoria Station
I am going through a complete color renewal. I wanted to change the colors of my home, but that can wait. But my wardrobe is under construction right now. I will get rid of all the colors I don´t like anymore. That means that I have to say goodbye to most of my clothes, shoes and accessories. If I put this simple - black will be out of my life! And here is now some ideas to replace the boring and depressing black.

Vogue.es

via Everything Beautiful

via Sunday in Bed

via Bohemian Wornest

Landscape Painting in Pastels
If we speak about seasonal color types, I am pretty much summer, with a hint of winter. I made this Summer seasonal colors chart to remind to keep focus on the right colors. It makes shopping so much easier if you know exactly what you are looking for.

Luckily I have at least some clothes, which are exactly my current favorite colors (the photo below). I want to make this renewal, that I don´t have to think everyday, what to wear. I want my wardrobe to easy and functional. I don´t want to have too many clothes, the less the better. But everything must fit together.

***

Mulla on menossa elämässä ihan täydellinen väriremontti. Haluaisin uusia kodinkin värit, mutta se saa vielä odottaa. Mutta vaatekaappissa on jo remontti käynnissä. Mä haluan päästä eroon kaikista vääristä väreistä. Se tarkoittaa sitä, että suurin osa vaatteista, kengistä ja asusteista lentää pihalle. Lyhyesti sanottuna aion sanoa hyvästit mustalle värille. Se vaan tuntuu nyt aivan liian raskaalta ja masentavalta. Tuossa yllä on hiukan inspistä siitä, miten sen mustan voisi korvata ja myös värikartta, jonka tekaisin avuksi uudistukseen. Onneksi mulla sentään löytyy edes jonkin verran lempivärejäni kaapista (alimmainen kuva).

Joskus aikoinaan musta oli kyllä ihan ok, mulla oli ainakin 15 vuotta graafisesti leikattu pikimusta tukka. Ja vaatekaapista löyty rivi mustia bleisereitä ja minihameita. Paidat oli valkoisia, harmaita ja mustavalkoisia. Se oli mun sisustussuunnittelija-lookki. Sanoin jo aikoinani hyvästit sille lookille, kun perustin taide/käsityö/sisustusputiikkini. Jostain syystä nyt kuitenkin täällä LA:ssa vaatekaappiini on alkoi hiipiä mustaa ihan liikaa.

Musta väri ei edes sovi mulle, nyt kun hiukset on kutakuinkin luonnollisen väriset. Musta on niin kova väri, että se vaatis myöskin kunnon meikit naamaan. Sitä en enää jaksa millään tehdä. Nautin nyt kun kerrankin saan olla niin luonnollinen kuin mahdollista. Ja luonnolliseen lookiin sopii paljon paremmin pehmeämmät värit. Varsinkin jos omat värit, kuten mulla, ei ole kovinkaan voimakkaita. 

Ja on tässä väriremontissa muitakin kuin pelkkiä ulkoisia aspekteja. Värit vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti, että haluan keventää ja raikastaa myös niiden avulla koko elämää. Eli oikeastaan mulla on menossa nyt paljon laajemmat uudistukset, kuin pelkkä väriremontti.