Thursday, August 2, 2012

Wilma and some sunflowers

"Wilma" a digital collage by *itKuPiLLi* 2012
 Anyone? Anyone? Anyone wants to play with me?

***

And then some sunflowers...

***
Huh huh...täällä on kamalan kuuma, siis tuolla ulkona. Suomessa muistan miten sadepäivät oli hyviä puuhapäiviä sisätiloissa, täällä sellasia on hellepäivät. Ja näitä nyt kyllä vielä piisaa ainakin lokakuulle. Mutta mikäpäs tässä on puuhaillessa viileissä sisätiloissa. Nyt on ainakin aikaa leikkiä ja askarrella. Puutarhahommat ym. ulkoilut saa jäädä pariksi kolmeksi kuukaudeksi. Harmillisenpaa tää on noille meidän lemmikeille. Eivät nekään jaksa ulkona leikkiä. Kuvitelkaa, 5 kissaa ja nyt vielä kahjo leikkisä koira täällä sisällä peuhaamassa, vilskettä piisaa. ;)

12 comments:

 1. Kuvat auringonkukista on todella kauniita.
  Ja hauska kuva Wilmasta! :D

  Meillakin on niin kuuma nyt, ettei Bella viitsi edes menna vessaan ulos... :/ Pitaa alottaa sen kanssa taas "hakkikoulutus".
  Taalla on yollakin yli 30 astetta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Susa. Ja meillä on kanssa kissat taas kanssa alkaneet käyttää sisävessaa. Eihän tuolla ulkona nyt kukaan jaksa olla. Meillä on onneksi yöt hiukan viileämpiä, vielä. Mikään ei oo rasittavanpaa kuin kuumat yöt.

   Delete
 2. Aivan ihania nuo auringonkukat! Ne on paistanut itsensä kera auringon ihan uuvuksiin:) Minä voisin kyllä Wilman kanssa vähän leikkiä, mutta jos on noin hirmu kuuma, niin ehkä on parempi vaan löhöttää ja köllöttää.
  Minulle parikytastetta on sellainen sopiva lämpötila, liika kuumuus vetää veltoksi ja kuhtuneeksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kiiris. Wilma olis kyllä innoissaan, jos sais ylimääräisen leikittäjän. Se onkin ainut koko meidän poppoosta, joka jaksaa ulkona kohkata kuumuudessa ja se tykkää löhötä auringossa jopa helteellä. Mä tykkään kanssa sellaisesta paristakymmenestä asteesta, sellastahan täällä on talviaikaan.:)

   Delete
 3. Mä huolisin tauluksi noi auringonkukat maljakossa.

  ReplyDelete
 4. Vincent VonGogh on mun lempitaiteilija, hänen auringonkukkansa ovat kyllä aivan huikeita. HIenoja digitöitä sinulla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Aino ja tykkään itsekin kovasti Vincent van Goghista, oikea värienkäytön mestari. :)

   Delete
 5. Auringonkukkakuvat ovat upeita! Niin se mollottaa :) Ihnaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lepis, auringonkukat on energisiä miniaurinkoja. ;)

   Delete
 6. Ihania tosiaan nuo auringonkukat. Ja tuo sininen maljakko kuva... Aah! Ja muutkin aivan tosi hienoja. Olen nyt selaillut blogiasi... Kerrassaan upeaa! <3
  Noin olen täällä huudahdellut ja kysellyt: Miten oikein teet nuo kuvasi?
  - Siis ymmärrän sen verran, että kuvankäsittelyohjelmalla, tms? Mutta entä esim. tuo koirapäinen tyttö? Ja ymmärrän tietty, että tuo koiran pää on ympätty tuon tytön pään tilalle, mutta varsinaisesti kysymykseni on tuo tyttö ja se, että mistä se? Tai toisaalta koiran pää, mistä se? Siis kun nettiä selaa, melkein aina on kuvissa copyright... Ja jos löytää noita vapaita kuvia, niin voiko käsittelyn jälkeen laittaa niihin oman nimensä - tai copyright ja oma nimensä? En ymmärrä näistä säännöistä tai laeista mitään.
  Ja entä tuo maljakko kuva?!

  Jatkan lukemista... :)
  Hyvää jatkoa sinulle - ja perheellesi linnunpoikasta myöten.
  Terv. Ria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ria. :)) Koiran pää on omasta kuvasta, eli mun oma koira kyseessä. Tuo tyttö on taas vanha maalaus, joka löytyy täältä:

   http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Retrato_de_una_ni%C3%B1a_con_cerezas.jpg

   Se on siis yli 100 vuotta vanha, joten siitä on tekijänoikeudet jo rauenneet. Omaan kollaasiin voi laittaa oman nimen ja tekijänoikeudet siihen on itsellä. Jos käyttää sellaisia kuvia, joissa on tekijänoikeudet, mutta joita on lupä käyttää, niin tekijänoikeudet pysyy niissä käytetyissä kuvissa tekijällä, mutta siihen kollaasiin on itsellä tekijänoikeudet.

   Mä käytän useimmiten Paintshop Prota kuvien muokkaamiseen. Maljakkokuva on oma valokuvani, johon olen lisännyt tekstuurin ja muokannut hiukan värejä. Kaksi sen alapuolella olevaa kuvaa on taas ihan muokkaamattomia valokuviani. Tykkään tehdä sekä että, muokata ja toisaalta taas ottaa kuvia, joita en muokkaa.

   Linnunpoikanen on jo lentänyt omille teilleen, mutta onhan meillä täällä aika iso perhe. Terveiset sulle koko poppoolta. :))

   Delete