Wednesday, November 17, 2010

Koti kaikille aisteille ~ Tuoksut

Taalla Kaliforniassa ehka yksi ihanimmista asioista on se, etta kukkia kukkii ympari vuoden. Kuvassa kukkivan jasmiinin tuoksu on niin ihana, etta sita nuuskuttelen katujen varrella suoraan pensaasta.

Tietysti tuon kukkia myos sisalle, meidan puutarhasta voi poimia ruusuja vuodenympari, jokaisella ruusulajilla on ihan oma tuoksuvivahteensa. Voimakkaimmat niista levittaa ihanasti tuoksua myos huoneeseen. Tuoksujen avulla voi lisata kodin tunnelmaa yllattavan paljon. Jos ei ole aitoja kukkia saatavilla, niin onneksi niita tuoksuja loytyy myos niin monessa muussakin muodossa.

Robin ja mun yhteinen intohimo on suitsukkeiden polttaminen. Tuoksun lisaksi ne antaa jotenkin sellasta kivaa hamyisaa hippitunnelmaa, joka sopii tallaisten vanhojen hippipierujen huusholliiin.

 Me saatiin vihdoin ostettua oikein tollanen iso suitsukeastia, jossa on hiekkaa. Samanlaisia loytyy temppeleista. Se on tosi nappara, tuhkat ei levia mihin sattuu.

Tuoksuoljyt on kanssa tietty tosi hyva keino tuoksuttaa kotia, muiden kayttotarkoitustensa ohella. Ma myin aikoinani putiikissani aitoja aromaattisia tuoksuoljyja ja siihen aikaan perehdyinin aromaterapiaan jonkun verran. Ja valmistin myos itse tuoksukynttilointa myyntiin, niissa kaytin vain noita aitoja aromaattisia oljyja. Lapset ja ex-mies varmaan muistaan tuon ajan. Meilla leiju keittiossa varsinainen tuoksujen sinfonia.


Mieluummin  suositaan myos esim. kosmetiikassa sellaisia tuotteita, joissa on kaytetty aitoja tuoksuoljyja. Niilla on niin monella tavalla hyvaa tekevia vaikutuksia.

Unohtamatta tietenkaan keittion ihania aromaattisia tuoksuja. Nyt kun illat on pimentyneet, niin nyt ihanat aromaattiset teet maistuu ja tuoksuu hyvalle.

Ma muistan kylla yhta sun toista vielakin tuolta ajalta, kun opiskelin noita tuoksuja, mutta muisti on kuitenkin sen verran hatara, etta etsin netista jotain muisti apua. Ma loysinkin tosi mielenkiintoisen Varjojen-kirjan. Siella on todella monipuolinen lista eri tuoksuoljyjen vaikutuksista. Sielta loytyy myos tietoa esim. luonnonnoituudesta. ;)

Esimerkiksi poimin sielta tahan vain kahden tuoksun luonnehdintaa:

Jasmiini (mun lempituoksu):
Jasmiiniöljy on erittäin arvostettu ja kallisarvoinen öljy, jota yleisesti pidetään hyvin feminiinisenä tuoksuna. Soveltuu masentuneisuuden, alakuloisuuden ja ahdistuksen hoitoon, ja sekä seksuaalisten viettien että yleisemminkin aistien stimuloimiseen.
Käyttö noituudessa:
Lisää henkisiä voimia


Santelipuu (Robin lempituoksu)
Auttaa ahdistukseen, masennukseen ja stressiin mielialaa kohottaen. Henkisyyteen, meditaatioon, parantamiseen ja seksuaaliseen halukkuuteen suotuisasti vaikuttava öljy - kohtuullisesti käytettynä. Ylenmäärin käytetty santelipuu voi rentouttaa liikaa, jolloin keskittymiskyky herpaantuu.
Käyttö noituudessa:
Edistää mietiskelyä

***
I love scents of  the flowers, but also incenses, aromatic oils etc. I think the fragrances are so excellent way to increase the delightful atmosphere of your home. I've learned a little bit of aroma therapy, but I wanted to refresh m knowledge, and I found a very exciting site; The Book of Shadows. There is more about aromatic oils, but it's also much more...Book of Shadows is a completely free collection of the wicca and witchcraft, as well of the rites and spells. You can find large libraries of herbs, stones, candle magic and other pagan bliefs from out pages.

12 comments:

 1. Aah ja ooh näitä ihania värejä. - Meillä mies ei voi sietää mitään tuoksuja eikä hajuja, liekö hajuallergiaa vai luulotautia. En tahdo muistaa hänen vaivaansa ja joskus ostan jotain ihanaa naama- tai kropparasvaa. Reklamaatio tulee heti.
  Kiitos taas kerran blogipohjasta, johon liitin oman hederin.

  ReplyDelete
 2. Villiviini
  Voi, toi on niin tuttua, sillon kun mulla oli se kauppa, niin monet naiset valitteli, etta niin tykkaisivat kaikenlaisesta tuoksutuksesta, mutta mies ei sieda. Voihan se tietty allergiastakin johtua, ettei sieda tuoksuja, mutta monilla miehilla kylla varmaan myos luulotaudista, tai pikemminkin ennakkoluulotaudista.

  Kavin kurkkaamassa blogillasi, pohja ja banneri sopi oikein kivasti keskenaan. :)

  ReplyDelete
 3. Pidän hyvin miedoista tuoksuista. Heti jos on liikaa meinaa migreeni iskeä, sen takia en käytä hajuvesiäkään. Tuoksukynttilät menee, ei satu päähän:)
  Olen NIIIN kade kukista, nauti ja nuuskaile munkin puolesta. Räntää sataa taivaan täydeltä ja mömmö painaa tonneja:)

  ReplyDelete
 4. Haha, mä ainakin muistan sen kun sä teit kynttilöitä! :) Ja mulle on tullut taas hirveä kynttilävimma kun muuten on niin synkkää. Nytki sataa räntää. :S

  ReplyDelete
 5. Voi että miten ihana postaus. Tuoksut on todellakin hyvää tekevä ilo elämässä. Meillä toimii paremmin kynttilätuoksut,kuin suitsukkeet. Liekö ostanut sitten mukamas vahva tuoksuisia suitsukkeita. Blogisi on muutoinkin kaunista ja katseltavaa ja kivaa luettavaa. Ja värien sopusointua,tykkään :)

  ReplyDelete
 6. Voi miten kiljun riemusta tämän ihanan blogisi johdosta!!!!!
  Ja nyt tuoksuista juttua ja ihanien värien kuvien saattelemana!
  Thank so much.......
  Tykkään tuoksuista eikä mies valita! Parfyymeissä jopa hän tykkää tosi voimakkaistza tuoksuista ja minä taas hillityimmistä kukkais tuoksuista ja naisellisista puuterimaisista tuoksuista....
  meillä monessa huoneessa suitsukeet palaa silloin tällöin....kun kävin yoga tunnilla sielläkin paloi alussa suitsuke....
  Aromaterapia kiinnosti minua paljon ja kaapissa monta kirjaa, kurssille asti en ole vielä päässyt. Aromaterapia. Väriterapia. Intialainen päähieronta. Reiki.Yoga....maailma täynnä paljon ihania asioita ja sinä blogillasi inspiroit ja paaaaaljon!
  Ihanaa tuoksuvaa päivää sinne kukkivaan Kaliforniaan alppien maasta lähettää Anne

  ReplyDelete
 7. Henrietta
  Tuoksujen ei tarvitse olla kovin voimakkaita, niiden hyvaa tekevat vaikutukset tulee kylla esille, vaikka tuoksua tuskin erottaisi.
  Ma olen taas kade jopa noista rantasateista, kaipaan niin Suomen talvea. Mutta kukat kylla antaa lohtua sen puutteille.;)

  Sirpu
  No juu, sa kylla varmaan muistat, se oli kivaa puuhaa, mutta tuoksu oli kylla valilla henkea salpaava.

  Ma niin kadehdin sita rantasadettakin. Mutta onneksi kynttiloilla saa romanttisen tunnelman. ;)

  Birdiebabe
  Tuoksukynttilat on kylla ihan kiva tapa tuoksuttaa, suitsukkeet on monesti aika voimakkaita ja tietty niissa on sitten se savu, josta kaikki ei tykkaa. :)

  Anne
  No voikun kiva, etta pidat nakemastasi.

  Ja hauska tietaa, etta sakin olet ollut kiinnostunut aromaterapiasta. Ja ma olen kanssa ollut kiinnostunut myos kaikista ton sun listan asioista. Erityisesti variterapiasta.

  Taalla onkin taas tulossa ihana aurinkoinen ja tuoksuva paiva, terkkuja sinne alppien maahan. :)

  ReplyDelete
 8. Nämä sinun postaukset on aina kuin karamelleja. Sellaiset värit :) Ja nyt tuli tuoksutkin, haistoin, ihan totta, ruusun tänne asti. Vaikka täällä on ikkunan takana lunta ja pilkkopimeää.

  ReplyDelete
 9. Minäkin olen ollut kiinnostunut aromaterapiasta jo vuosia.Päivittäin meillä palaa sitrustuoksuja piristämässä ja tappamassa pöpöjä.Sitrustuoksut on kaikkein helpoimpia ja jopa lapsille käytettyjä,mandariini,appelsiini ,sitruuna...Voi kumpa voisin haistaa ruusun tuoksun...se on niin ihanan juovuttavaa.Täällä haisee vaan lumi ja jää...ei siis tietoakaan kukista pitkään aikaan.Kiitos ihanista kuvista!

  ReplyDelete
 10. Kirjailijatar
  Kiitos, ruusun tuoksu on niin ihana, etten yhtaan epaile, etteiko se voisi valittya myos kuvien valityksella.;)

  Taallakin on illat jo pimeita, lunta ei sentaan ole.


  Ihanuudet
  Sitrustuoksut onkin tosi hyvia ja niita todellakin yleensa kaikki sietaa hyvin. Meilla oli just noita samoja tuoksuja usein kotona kun lapset oli pienempia.

  Pista nena ihan kiinni ruutuun, kylla se tuoksu sielta tuntuu. ;)

  ReplyDelete
 11. Voi, tuo ympärivuotinen kukkien kasvaminen tekee kyllä kateelliseksi. Ja se että ympärillä on ihania tuoksuja ja värejä. Täällä on parasta ostaa viikottain kukkia kotiin, niin on edes vähän tuollaista tunnelmaa. Ostoruusuissa ei vaan tahdo olla enää tuoksuja ja sehän on kuitenkin tärkeää kukissa. Orkideat on siitä ihania, että ne kukkii uskomattoman pitkään.

  Upeat värit sulla on kotona =)

  ReplyDelete
 12. Birgitta
  Toi ymparivuotinen kukkien kasvaminen on jonkilainen lohtu siihen, kun taalla ei ole 4 vuodenaikaa. Ma olen nyt taalla ikikesassa oppinut arvostamaan tuota vuodenaikojen vaihtelua.

  Toi on totta, ostoruusuissa ei ole enaa samalaista tuoksua, kuin oman puutarhan ruusuissa. Orkideoista olen haaveillut, niita olis kiva kasvattaa. :)

  ReplyDelete