Wednesday, November 17, 2010

Koti kaikille aisteille ~ Tuoksut

Taalla Kaliforniassa ehka yksi ihanimmista asioista on se, etta kukkia kukkii ympari vuoden. Kuvassa kukkivan jasmiinin tuoksu on niin ihana, etta sita nuuskuttelen katujen varrella suoraan pensaasta.

Tietysti tuon kukkia myos sisalle, meidan puutarhasta voi poimia ruusuja vuodenympari, jokaisella ruusulajilla on ihan oma tuoksuvivahteensa. Voimakkaimmat niista levittaa ihanasti tuoksua myos huoneeseen. Tuoksujen avulla voi lisata kodin tunnelmaa yllattavan paljon. Jos ei ole aitoja kukkia saatavilla, niin onneksi niita tuoksuja loytyy myos niin monessa muussakin muodossa.

Robin ja mun yhteinen intohimo on suitsukkeiden polttaminen. Tuoksun lisaksi ne antaa jotenkin sellasta kivaa hamyisaa hippitunnelmaa, joka sopii tallaisten vanhojen hippipierujen huusholliiin.

 Me saatiin vihdoin ostettua oikein tollanen iso suitsukeastia, jossa on hiekkaa. Samanlaisia loytyy temppeleista. Se on tosi nappara, tuhkat ei levia mihin sattuu.

Tuoksuoljyt on kanssa tietty tosi hyva keino tuoksuttaa kotia, muiden kayttotarkoitustensa ohella. Ma myin aikoinani putiikissani aitoja aromaattisia tuoksuoljyja ja siihen aikaan perehdyinin aromaterapiaan jonkun verran. Ja valmistin myos itse tuoksukynttilointa myyntiin, niissa kaytin vain noita aitoja aromaattisia oljyja. Lapset ja ex-mies varmaan muistaan tuon ajan. Meilla leiju keittiossa varsinainen tuoksujen sinfonia.


Mieluummin  suositaan myos esim. kosmetiikassa sellaisia tuotteita, joissa on kaytetty aitoja tuoksuoljyja. Niilla on niin monella tavalla hyvaa tekevia vaikutuksia.

Unohtamatta tietenkaan keittion ihania aromaattisia tuoksuja. Nyt kun illat on pimentyneet, niin nyt ihanat aromaattiset teet maistuu ja tuoksuu hyvalle.

Ma muistan kylla yhta sun toista vielakin tuolta ajalta, kun opiskelin noita tuoksuja, mutta muisti on kuitenkin sen verran hatara, etta etsin netista jotain muisti apua. Ma loysinkin tosi mielenkiintoisen Varjojen-kirjan. Siella on todella monipuolinen lista eri tuoksuoljyjen vaikutuksista. Sielta loytyy myos tietoa esim. luonnonnoituudesta. ;)

Esimerkiksi poimin sielta tahan vain kahden tuoksun luonnehdintaa:

Jasmiini (mun lempituoksu):
Jasmiiniöljy on erittäin arvostettu ja kallisarvoinen öljy, jota yleisesti pidetään hyvin feminiinisenä tuoksuna. Soveltuu masentuneisuuden, alakuloisuuden ja ahdistuksen hoitoon, ja sekä seksuaalisten viettien että yleisemminkin aistien stimuloimiseen.
Käyttö noituudessa:
Lisää henkisiä voimia


Santelipuu (Robin lempituoksu)
Auttaa ahdistukseen, masennukseen ja stressiin mielialaa kohottaen. Henkisyyteen, meditaatioon, parantamiseen ja seksuaaliseen halukkuuteen suotuisasti vaikuttava öljy - kohtuullisesti käytettynä. Ylenmäärin käytetty santelipuu voi rentouttaa liikaa, jolloin keskittymiskyky herpaantuu.
Käyttö noituudessa:
Edistää mietiskelyä

***
I love scents of  the flowers, but also incenses, aromatic oils etc. I think the fragrances are so excellent way to increase the delightful atmosphere of your home. I've learned a little bit of aroma therapy, but I wanted to refresh m knowledge, and I found a very exciting site; The Book of Shadows. There is more about aromatic oils, but it's also much more...Book of Shadows is a completely free collection of the wicca and witchcraft, as well of the rites and spells. You can find large libraries of herbs, stones, candle magic and other pagan bliefs from out pages.