Tuesday, December 21, 2010

Sadepisaroita ja tulvahälytyksiä


Täällä on jo sadellut jo useita päiviä aika rankasti, en tiedä mahtoiko se olla inspiraationa tähän meidän kynttelikön täydelliseen muodon muutokseen...

Mä maalasin rungon pronssilla ja päälle sivelin patinointi jutskaa. Sama temppu jonka tein täällä. Koristeena käytin suurimmaksi osaksi ristiriipuksia...

ja vähän sitä sun tätä korumateriaalia. Tuollaisten pienten hakaneulojen avulla ne oli helppo ripustaa kynttelikköön.

Tälläiset monta päivää jatkuvat sadekelit on täällä tosi harvinaisia. Tuntuu nyt, ettei täällä mistään muusta puhutakkaan. Katselin eilen uutisia, ja siellä ihmiset päivitteli, ettei ole koskaan nähnyt mitään tälläistä, ja joku mainitsi, että tämä on sellainen myrsky, joka Kaliforniaa kohtaa vain joka 150. vuosi. Joten isosta asiasta on nyt täällä kyse. Suomalaisesta näkökulmasta se tietty tuntuu hiukan hassulta, viikon sadeputki nyt ei vielä kovin paljon hätkäytä, eikä tämä nyt mun mielestä edes ole mikään myrsky. Suomessa tälläistä säätä osuu jo yhden vuodenkin sisälle melkein 150 kertaa.

Mutta toisaalta täällä pienikin sade aiheuttaa ongelmia. Eikä tämän kaupungin infrastruktuuri kykene selviämään poikkeuksellisen rajuista sateista. Sadevedet tulvii yli äyräiden. Ja valitettavasti kaikki päätyy lopulta suoraan Tyyneen valtamereen.

Täällä keskeytetään televisio lähetyksiä silloin tällöin koehälytyksillä, mutta eilen näin ekan kerran ihan oikean hälytyksen. Siinä varoitettiin syöksytulvista.

Sateita on luvattu vielä tälle ja huomiselle päivälle, mutta torstaina pitaisi sitten taas auringon pilkistellä ja jouluksi on luvassa noin 20 C puolipilvistä säätä.

9 comments:

 1. Täällä -15 asteen pakkasen paukkuessa ympärillä ihastelen tätä kynttiläkruunua, viehättävä muodonmuutos.
  Tuo ylin kuva on ihan huikean kaunis!

  ReplyDelete
 2. Ihana kynttiläkruunu...mulla lojuis tuolla vielä kaks vähän vastaavaa tuunausta vailla valmiina...siis mietin millasia niistä tekisin.Ne on aivan ihania ne mitä on siellä sun sivupalkin nettikaupassa(Mukeja,laseja ja kaikkea muuta ihanaa keittiö krääsää)Tollanenkin kyllä vois sopia paremmin meille,kun on pienet tilat nykyään.
  Ja tällä hetkellä mittari näyttä -26 astetta,voi h... et on kylmään,yöäk en tahdo ulos!!!!

  ReplyDelete
 3. Ja unohdin sanoo että toi uusi pupukuva on lovely ja niin viehko pupuneiti tosi ,tosi söpönen...

  ReplyDelete
 4. Komea chadelier!
  Meille on vaan luvassa - 20!!!!

  ReplyDelete
 5. jee, siellä ei pärjätä jos vähän sataa, myöskin messengeriin heti!!!

  ReplyDelete
 6. Siis niin mahtavan kaunis toi kynttelikkö.
  Mä haluun sun kodin. :D

  ReplyDelete
 7. Täällä Helsingissä on vastaavasti ihan älyttömän paljon lunta kaikkialla:)

  ReplyDelete
 8. teillä tulee ylimittaisesti vettä, meillä Euroopassa lunta. joka tapauksessa kaaosta ja hälytyksiä - ainakin meillä täällä Ranskassa, mutta Suomessakin on ennätysmäärät lunta, joksin elämä ei taida siellä mennä ihan niin raiteiltaan lumesta kuin täällä. onko tämä nyt alkusoittoa sille povatulle ilmastonmuutokselle?
  tuon hakaneulaniksin panenkin korvan taakse!

  ReplyDelete
 9. Vikki
  Kiitos. Mä olen itsekin nyt tyytyväinen tohon kynttelikköön. :)

  Ihanuudet
  Joo, ne on aivan mielettömän ihania ne kuppikruunut. Mä kyllä mietin, että saatan vielä tohon jotain jännää lisätäkin, esim. just kupit, mutta toistaseksi mulla ei vielä ollut mitään sellasta. Joten odotelkoon noin. ;)  Lepis
  Kiitos. Huh, siellä on sitten ihan kunnon pakkaset ja talvi. :)

  Robban
  Juu, täällä on aika kaaos.

  Tiina
  Kiitos ja jos haluat sellaisen kodin, joka meillä on just nyt, niin levitä askartelumateriaaleja kaikkialle ja jätä lojumaan, niin sulla on just samanlainen koti kuin meillä. ;)

  Hippityttö
  Niin, taitaa olla poikkeukselliset kelit vähän siellä sun täällä.

  Airella
  Joo, kuulinkin, että Euroopassa on tosiaan tullut lunta ihan ennatysmäärät ja se aiheuttaa tietty siellä kanssa kaaosta. Suomessa on se hyvä, että siellä nyt jotenkin osataan varautua poikkeustilanteisiin.

  Hakaneulat on kyllä uskomattoman käteviä apulaisia vaikka mihin. ;)

  ReplyDelete