Thursday, February 17, 2011

Rieha ja mallinukke-fetismiValokuvatorstain 195. haaste on "rieha"... kuva on Hollywood Bulevardilta...klikkaa kuvaa isommaksi...ja tähän taas loppui valokuvatorstain osuus...

Kun kävin läpi kuva-arkistoja, niin huomasin taas kerran, että mulla taitaa olla enemmän kuvia mallinukeista, kuin oikeista ihmisistä, jos ei laske perhepotretteja mukaan. Syynä voi olla ujous, mä olen tosi arka kuvaaman ihmisiä, mutta toisaalta syynä voi olla myös se, että olen aina, lapsuudesta lähtien, rakastanut mallinukkeja.Täällä Los Angelesissa on tietty aivan mielettömän runsaat mallinukkevalikoimat ja mikä parasta, täällä näkee vielä paljon vanhanaikaisia kunnon mallinukkeja, jotka ei ole liian moderneja ja tyyliteltyjä. Varsinkin Hollywood Boulevard on oikea mallinukkeparatiisi. Sieltä löytyy ehkä maailman ainakin uhkeimmat mallinuket, sellaisiin en ole itse ainakaan muualla törmännyt.

Tässä kuvassa on oma rakas mallinukkeni, joka valitettavasti jäi sinne Suomeen. Toivon, että löydän jonkin yhtä ihanan mallinuken täältäkin. Mallinukke on mun mielestäni tosi kiva sisustuselementti, sellainen sopis tosi hyvin nytkin tänne meidän sisustukseen.

Vaikka olenkin tosi perso kaikenlaiselle vanhalle tavaralle ja tykkään koluta antiikkiliikkeitä, mutta en ole löytänyt oikein mitään muuta sellaista kiinnostuksen kohdetta, jota voisin alkaa oikein keräilemään, paitsi mallinuket, mutta se on aina hankala keräilykohde, pitäis olla paljon tilaa, aikaa ja rahaa. Paitsi, onhan mulla ollut tietty lapsena rakas keräilyharrastus, nimittäin kiiltsikat, niistä tykkään kyllä vieläkin tosi paljon. Vanhoihin kiiltsikoihin en ole täällä kyllä vielä missään törmännyt, mutta nyt kun asia tuli mieleen, niin niitä vois kyllä alkaa jopa hieman etsiskelemään.

Löytyykö muita mallinukke-freekkejä? Tai jos ei mallinuket innosta, niin onko jotain muita omituisia keräilyharrastuksia? Tai ihan asiallisia keräilyharrastuksia?

17 comments:

 1. Enpäs olisi muuten tullut ajatelleeksi, että mallinukella voisi myös olla tuollainen ekan kuvan elämää reilumpi rintavarustus. Mutta miksei?! Varsinkin jos kohderyhmänä on vähemmän luomut asiakkaat.

  Tuo alimman kuvan nukke kiinnittää heti huomion. Siinä on sitä jotain. Aika sielukkaan oloinen.

  Minä en oikeastaan keräile mitään. Valokuvia pitäisin mielelläni esillä enemmänkin ja jotenkin laadukkaammin toteutettunakin (kehykset / kuvakoko).

  ReplyDelete
 2. Tuo keskimmäinen tummatukkainen mallinukke on ihastuttava! Minä taas keräilen torsoja (ei kai siinä kyllä mitään omituista ole), sekä naisaiheisia maalauksia,piirroksia. Nimenomaan pidän hieman muodokkaimmista,ja vanhanajan glamouria henkivistä teoksista.Kysytään oikeastaan mitä en keräilisi,varmaan kyllä mekot ovat se ykkös keräilyhulluus! :D
  Tuollaisien mallinukkejen kerääminen tosiaan vaatisi tilaa, ja ovat kyllä hieman pelottaviakin. Samassa sarjassa menee lapsinukkejen kanssa, jotka painajaisissani heräävät eloon xD

  ReplyDelete
 3. Minä en taloudellisista syistä keräile oikeastaan muuta kuin teatterijulisteita juuri nyt, mutta olisi ihana kerätä marionettinukkeja! Ja muitakin nukketeatterinukkeja, ja nukketeatteriaiheisia kirjoja ja kuvia jne. Varsinkin vanhahtavasti puetut marionetit ovat niin valloittavia!

  Joskus olisi myös ihanaa päästä teatterinukentekokurssille ja tehdä oma nukkensa ihan itse :-)

  ReplyDelete
 4. No huh huh mitkä bosat on noilla nukeilla,kunnon jenkki silikoonimalliin.Noh kait se on hyvä,kun hekin näkevät miltä ne vaatteet oikeasti heillä näyttävät vai seisooko noiden ikkunoiden edessä rivi miehiä fantasoimassa...ihan tikahdun naurusta kun ajattelen asiaa....
  Itse työskentelen lähes päivittäin torsojen ja mallinukkejen kanssa.Nuket vaan todellakin ovat tänä päivänä varsin ilmeettömiä ja päättömiä...ainakin minun työpaikallani.Monien asiakkaiden mielestä päätön istuva mies nukke,jopa törkeä...vanhemmat ihmiset minulle huomauttelevat.
  Jenkeissä voin vain kuvitella miten mielettömiä näyteikunnat ovat...nehän kertovat siellä tarinaa ja viestittävät tunteita,aatteita ja fiiliksiä...toisin kuin täällä,lähinnä esittelevät vaatteita.Siellä ne ovat osa imagoa ja lähes taidetta.
  Itsekkin olen saanut joskus 80-luvulla työskennellä vaatekaupan ikkunan tekovaiheessa floristin kanssa yhteystyössä...taidetta se oli silloin.Nykyään on tylsää,kunnon luovuus on poissa,kaikki on liian pelkistettyä.
  Ihanaa viikonloppua!!!!

  ReplyDelete
 5. Kommentoinpa tähänkin. Mä keräilen vaikka mitä, mutta oudoin juttu taitaa olla My Little Ponyt ja nimenomaan ne vanhat 80-luvun My Little Ponyt. Kokoelmaa sais toki kartutettua nopeasti, jos uhrais paljon rahaa kokoelman täydentämiseen, mutta mä en suostu maksamaan poneista enempää ku 3 e ja sekin on jo paljon! Poneja on kuitenkin kertynyt tällä menetelmällä kolmisenkymmentä. -Outi-

  ReplyDelete
 6. Hauska vastaus valokuvatorstaihin! :)

  ReplyDelete
 7. Eipä Suomessa kyllä törmää tuollaisen rintavarustuksen omaaviin mallinukkeihin. Only in America.... Nykyajan mallinuket ovat kyllä "hengettömiä" vanhan ajan nukkeihin verrattuna.

  Minulle on kotiutunut yläkertaan meneviin portaisiin äitini vanha peruukkipää (vai onko se nimeltään peruukkinukke?) 1970-luvulta, ilman peruukkia tosin. Kuuluu jo jotenkin niin kuvioihin, suurten silmiensä kera, etten itse enää kiinnitä huomiota nukkeemme.

  Itse keräilen Pikku Prinssi -kirjoja eri kielillä. Jos olen jossakin matkoilla, etsin kirjakaupan ja ostan kirjan (juttu on nimenomaan se, että ostan sen itse, tuliaiseksi en sitä halua). Viimeisimmän ostin viime heinäkuussa Chicagosta. Onhan minulle englanninkielinen versio jo Lontoosta ostettuna, mutta pitäähän myös amerikkalainen versio opuksesta löytyä hyllystäni.

  Ihanaa viikonloppua ja pirteitä pakkasterveisiä täältä Suomesta (aamulla vaivaiset -25)!

  t.Jaana

  ReplyDelete
 8. Mallinukeilla on rieha näyteikkunassa. Oikeastaan musiikiksi sopisi Badding Somerjoen ikkunaprinsessa.
  Keräilyasiasta- en keräile mitään erikoista, mutta hassu yhteensattuma, mitä Jaana kerää - minullakin on kolmella kielellä Pikku Prinssi, engl, viro, suomi ja etsinnässä vielä saksan- ja ruotsinkieliset.

  ReplyDelete
 9. Oi miten ihania mallinukkeja, etenkin tuo tummaan peruukkiin puettu.
  Tällä hetkellä kodistani löytyy yksi mallinukke, miespuolinen. Hauska sisustuselementti ja toisten mielestä kenties pelottavakin :)

  ReplyDelete
 10. Anne
  No toki täällä pitää olla mallinukkeja esittelemään vaatetteita myös täkäläisille uhkeille povikuningattarille, niitä oikeitakin (ei välttämättä aitoja) täällä kyllä näkee myös paljon. ;)

  Valitettavasti mulla ei oo kuvaa tosta nukestani suoraan edestä, sillä oli tosi sielukkaat ja kauniit silmät.

  Birdiebabe
  Sullahan on ihania keräilykohteita, voisin itsekin innostua tollasista.

  Lapsinukeissa on tosiaan jotain pelottavaa, mä käytän sellasia usein kuvissani, en tiedä haluaisinko sellaisia oikeasti. Mallinukeissakin on ehkä jotain samaa, mä aluksi usein pelästyin tuota omaa mallinukkea ja välillä musta tuntu, että se näkee ihan oikeasti...;)

  Virvatuli
  Nukketeatterijutut on tosi kiehtovia, se on ihan oma maailmansa. Ja mikä oliskaan hienompaa, kuin tosiaan tehdä itse sellanen nukke, varmaan niitä kursseja löytyy, sun pitää ehdottomasti sitten mennä sellaselle, jos vastaan tulee. :)

  Ihanuudet
  No ei näytä miehet noita mitenkään kuolaavan, kiinnostavat varmaan paljon enemmän naisia.

  Sulla on kiehtova homma, tosin nykyisin ne nuket on kyllä aika tylsiä, mulla oli liikkeessä vain toi oma puolikas mallinukke, haaveilin silloin niistä, mutta tollaset kauniit nuket on tosi kalliita.

  Ei täälläkään yleensä ikkunat mitenkään kovin upeita ole, vain hienoimmat liikkeet tai sitten pikku putiikit panostaa ikkunoihin, ihan samoin kuin siellä Suomessakin. Mulle ikkunan somistus omassa putiikissa oli yksi ihanimmista jutuista ja sainkin somistuksista paljon mukavaa palautetta.

  Ihan ikkunoiden takia vieläkin haaveilen omasta putiikista. ;)

  Outi
  No sulla on sitten tosi upea My Little Pony kokoelma, mustakin ne on kyllä söpöjä, itse olin kyllä jo silloin aikuinen, kun ne tuli, joten niihin en sillain sitten enää innostunut, kuin olisin voinut innostua, jos olisin ollut nuorempi. ;)

  ReplyDelete
 11. Haneli
  Juu, jonkilainen rantarieha nukeilla näyttää olevan. ;)


  Jaana
  Mä en ole missään maailmalla tuollaisia nähnyt, ne on jotenkin niin amerikkalaisia, Hollywood meininkiä "aidoimmillaan".

  Peruukkipäät on kanssa ihan kivoja, sellaiskin ottaisin mielelläni, jos vaan löytyisi just tollanen vanha, jolla olis naamakin.;)

  Pikku Prinssi on niin ihana kirja, että ymmärrän oikein hyvin keräilyinnostuksen ja kiva matkamuistohan tuollainen on.


  Aimarii
  Juu, ikkunaprinsessa olis tosiaan sopiva musiikki ja tosi hauska sattuma, että just peräkkäisissä kommenteissa tuli Pikku Prinssi keräily esille. ;)

  Nin
  On noissa mallinukeissa jotain pelottavaa, varsinkin jos ne on hyvin aidon näköisiä. Mies nukkekin kyllä mulle kelpais oikein hyvin. ;)

  ReplyDelete
 12. Vanhat mallinuket ovat kauniita.
  Itse kerään kaikenlaisia matemaattisia leluja ja pelejä:)

  ReplyDelete
 13. hippityttö
  No sulla on tosi hauska keräilyharrastus, varmaan kivan näkösiä juttuja. ;)

  ReplyDelete
 14. Hieno haastekuva. Tuolla seuralla varmaan saa riehan aikaseksi! Jos kolme tai enemmän on kokoelma, niin meiltä löytyy
  1/mokkakuppeja (I know, I know ),
  2/yli sata vuotta vanhoja kortteja Imatran sillasta ja kortteja/valokuvia muista silloista,
  3/kaikennäköistä saviastiaa, kts värikollaasi
  3/roinaa! LOL.

  ReplyDelete
 15. Aika tylsää, mutta joitakin arabiajuttuja etc mutta kohta ehkä taas muutan joten astiat ja kirjat ovat aika viheliäsiä ja se minkä haluaisin löytää, vaikka ei varsinainen keräilyjuttu olekaan on E.Beskovin sagabok ja nimenomaan suomenkielisenä, ruotsinkielellä olisin ehkä jo saanutkin.. Sitä ei enää paineta ja viimeisin uusintapainoskin lienee jo 1980 luvulta, alkuperäinen 1950 muistaakseni. Nukkesi olivat tosi reheviä ja kauniita. Little poneja lapsenlapselle haalein johonkin aikaan ja juuri niitä vähän vanhempia..

  ReplyDelete
 16. kaari3
  Kiitos. Ja sullakin on ihan kivat keräilykohteet, mä olen ajatellut, että nyt vois olla itselläkin kiva tilaisuus alkaa keräillä jotain, jota täältä amerikasta löytyy, noita mallinukkeja en ihan tosissani varmaan koskaan ala keräillä. Mutta jotain kivaa täältä olis kiva tuoda sitten joskus Suomeen.

  Mustaleski
  Mä kanssa koitin aloitella arabiajuttujen keräilyä joskus siellä Suomessa, mutta hyvin vaatimattomiksi kokoelmani jäivät ja jäivät sitten kaikki muutenkin sinne.

  Se on ihan kiva, että keräilykohteessa on hiukan haastetta, sitten sitä ilahtuu enemmän kun haluamansa vihdoin löytää.

  ReplyDelete
 17. Minuakin mallinuket ovat aina viehättäneet. En nyt tiedä onko mulla ihan mallinukke fetissi, mutta olen kuvannut mallinukkeja aika paljon. Itseasiassa tein aikoinani kokonaisen näyttelyn mallinukke kuvista. Tässä linkki https://sites.google.com/site/leakomi/taidegalleria/dark-zone

  ReplyDelete