Tuesday, June 21, 2011

KeSäN eNsiMmÄiNen pÄivÄ
Suomessa mulla oli aina juhannuksen aikaan jo haikeus siitä, että kesä on ohi, vaikka eihän se nyt sentään niin ollut, juhannuksestahan se kesä todella alkaa. Meillä lukee kalenterissa tän päivän kohdalla: First Day of Summer. Vaikka täällä on suomalaisesta perspektiivistä katsottuna aina kesä, niin nyt on sitten täälläkin alkaa todellinen kesä.

Ihan päinvastoin kuin Suomessa, täällä kesä on sellasta aikaa, että tulee vietettyä paljon aikaa sisätiloissa. Päiväsaikaan ulkona on yleensä ihan liian kuuma, että siellä jaksais tai viitsis tehdä mitään. Aamusella suljetaan verhot, ikkunat ja ovet, ettei kuuma ilma pääse yönaikana viilenneisiin sisätiloihin. Ja sitten sitä istutaan täällä sisällä, kuin jossain umpiossa. Kun ovesta astuu ulos, on kuin astuisi saunaan. Ilmastointilaitteella saa kyllä sisätilat viileäksi, mutta mä koitan aina viimeiseen asti välttää meidän ruman ja äänekkään rohjakkeen käyttöä.

Mulla on täällä nyt odottamassa yhtä sun toista pikku projektia aurinkoisten kesäpäivien varalle. Koti kaipaa myös pientä uudelleen somistusta. Mietin nyt tässä, että nostaisko ompelukoneen vai koruntekovehkeet esille. Vai kaivaisko akryylivärit kaapista. Edessä on pitkä kuuma kesä, joka loppuu ehkä joskus lokakuussa, toivottavasti.

10 comments:

 1. Sitten sopii toivotella sinne myös hieman viileämpiäkin päiviä. Täällä on tänään saanut kulkea villapusero päällä - hyytävä tuuli ja sadetta. Ah, tätä Suomen kesää!

  ReplyDelete
 2. ...mutta jasmike ja luonto muutenkin tuoksuu huumaavasti, erilailla. Se on se kesän ihanuus, tämä vaihtelevuus ;)
  Viileyttä teille ja tuoksujakin !

  ReplyDelete
 3. Minullekin kesä alkaa vasta huomenna, kun on viimeinen työpäivä ennen viiden viikon lomaa. Toivottavasti tännekin tulee vielä lämpimiä päiviä. En väsy ihastelemaan upeita asetelmakuviasi. Oikein hyvää kesää sinne kauas merten taa! Minä katoan loman ajaksi mökille hyttysten ruuaksi. :)

  ReplyDelete
 4. Niin, näitä ilmoja kun voisi jotenkin tasata, niin olis kaikilla sopivaa...
  Ihana Ganesha!!! ja toi brittilipun näkoinen virkattu ruutu - patalappuko on, vai jotain muuta?
  Koita kestää helteet! (...poistuu hakemaan villasukkia...)

  ReplyDelete
 5. Sää taitaa olla aina 'valituslistojen' huipulla, oli sitten liian kuumaa, kuivaa, sateista tai kylmää. Talvella valitetaan ettei ole yhtään lunta ja kun lunta sataa niin kirotaan, että joutuu lumihommiin .... :D
  Mä rakastan kuumaa hellettä ja kylmää talvea, mutta ehkä juuri siksi ettei niitä ikinä ole saanut "liikaa" :)

  haliterkut <3

  ReplyDelete
 6. Ganesha-patsaat on aina hauskoja!

  Mukavia kesäpäiviä sinne:--)

  ReplyDelete
 7. I love Ganesha but I dont understand a single word of finnish, sorry! Beautiful blog, I like your colours and teh atmosphere in here!
  Ganesha bless you, Cathy

  ReplyDelete
 8. oho, mites mä nyt oon unohtanut tänne vastata. Vastataan nyt sitten, vaikkakin myöhässä...

  Maikki
  Ovat tainneet tässä säät jo moneen kertaan vaihtua, siellä on ollut helteitä ja täällä on ollut välissä muutama viilea päivä, nyt taitaa olla luvass taas oikea pätsi tälle päivälle. ;)

  Wihtori
  Kiitos, yksi kesän ihanuuksista on tosiaan tuoksut, täällä se on ympärivuotista. ;)

  ReplyDelete
 9. TeeTee
  Kiitos, taidatkin olla vielä lomalla, oikein mukavaa loman jatkoa. ;)

  Tuire
  Brittilipusta piti tulla tyynynpäällinen, mutta loppu langat kesken, saa nähdä saanko aikaseksi jatkaa, jos en, niin nyt se on melkein valmis patalappu. ;)

  MaaMaa
  Mun saksalainen ex naureskeli sitä, että suomalaiset ei oo koskaan tyytyväisiä ilmoihin ja liioittelevat huonojen kelien määrää, hänen mielestään Suomessa oli lähes aina tosi kiva sää. Mutta pitäähän sitä jostain valittaa.

  Mä rakastin ennen kuumaa hellettä, mutta en enää, nyt rakastan viileitä sadepäiviä. Saa nähdä mitä tapahtuu sitten joskus tulevaisuudessa, kun muutetaan Suomeen. ;)

  ReplyDelete
 10. Tuure
  Mä rakastan kanssa noita Ganesha patsaita, ne non niin hyväntuulisia. ;)

  Fata Bislacca
  Don´t worry about Finnish, I usually don´t have anything important to say. Ganesha bless you too. :)

  ReplyDelete