Sunday, February 19, 2012

❅Winter ❅


Värikollaasi haasteen aiheena on talvi. Vaikka en ole 5 vuoteen edes nähnyt lunta, niin minulle talven väri on valkoinen. Ikävöin talvea, en niinkään kylmyyttä, mutta sitä kauneutta. Kun miljardit timantit kimaltelee puiden oksilla. Ja ikävöin lumen narskuntaa, kun lumihiutalaiden hentoiset sakarat rikkoutuvat. Lisää talven värejä täällä.

Talvi on kyllä myös sininen. Ja keltainen. Auringon laskiessa valkoiset hanget muuttuu syvän sinisiksi ja valot iloisen keltaisiksi. Ja talvi on myös vaaleanpunainen. Auringon nousut ja laskut saa taivaan hehkumaan pastelliväreissä.

Pukekaa lämmintä ylle ja nauttikaa. Neljä vuodenaikaa on siunaus ja rikkaus.

Talven kaipuuni näkyy kyllä ajoittain selvästi. Valkoinen viehättää nyt erityisesti silmääni.44 comments:

 1. Kaunis kollaasi! Kuolema on talvi!

  Paskat täällä mikään kimaltele! Tai ole vaaleanpunaista! Pyryttää vaan, niin ettei eteensä näe ja tätä se on ollut monta aikaa. Missä on helmikuun kirkkaus... No, ehkä se tulee huhtikuussa, kun talvi tuli tammikuussa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. lol, okei okei, ei sitten. Huhtikuussa tulee ihan varmasti kunnon takatalvi, pääset sitten ihailemaan timantteja ja vaaleanpunaista taivaan rantaa. ;)

   Delete
 2. Siis ahistaa tämä talvettuminen! Sorry kiroilemiseni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua mä oon ilkee, ei sais nauraa, kun toista ahistaa. Mutta saat kiroilla ihan rauhassa. ;)

   Delete
 3. Ei talvi ole kuolema, se on vain uni ;)
  Tänäänkin 3 tuntia kolaamista hartiavoimin ja huomenna uudestaan (pyryttää nyt niin pr%¤%¤#/sti) , mutta silti tämä on totta totisesti siunaus ja rikkaus ja ah niin kaunista. Loppumaton valkeus ympärillä saa sanattomaksi, kun sitä oikein alkaa ajtella (eikä vain tuskastele). Voimia lumitöihin te/me suomalaiset !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä muistan kanssa ton lumen kolaamisen, joskus se alku todella v*tuttamaan, mutta sitten kun muisti, että jotkut ne maksaakin siitä, että pääsevät kuluttamaan energiaa, niin siitä tuli taas kummasti voimia. Se mikä ei tapa, vahvistaa.

   Pitää vaan tosiaan pysähtyä ja katsoa ympärille. Ja etsiä sitä kauneutta. Ja sitähän sieltä nyt löytyy. Lumipyrykin on taidetta, jos sen oikein oivaltaa. ;)

   Delete
 4. Kauniisti olet saanut luotua talven tunnelmaa siellä vihreässä Losissa:) Minäkin kaipaan sitä talven kauneutta,mutten erityisesti lunta tai kylmyyttä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä kaukana sen talven kauneuden vasta oikein oivaltaakin. Vaikka opin kyllä viimeisinä vuosina Suomessakin sitä arvostamaan. Opin näkemään sen kauneuden. Ja sit just muutinkin tänne. ;)

   Delete
 5. Kovasti kylmätunnelmainen talvi löytyi täältä, vaikka ei pakkaslukemat näykään. Erilaisen talven värinen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pakkaslukemia täältä ei löydy, mutta onneksi sentään jonkun verran talvisia värejä. ;)

   Delete
 6. Valkeus on kaunista. Sait hieman lunta niskaan koti-ikävään LOL. Luuranko ainoastaan luo kalseaa talvitunnelmaa, muut esineet lumoavia valkoisuudessaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen samaa mieltä, valkeus on kaunista ja niin mieltä rauhottavaa. Luuranko nyt menee ehkä jo hiukan överiksi, mutta niin usein sitä kuulee talvesta valitettava, kuin se olis melkein kirous, joten ehkä se sopii siksi tunnelmaan. ;)

   Delete
 7. Talven tilalle valitsen kauniit kuvasi. Tämä mitään ihanaa ole, lunta silmät ja korvat täynnä, liukas on piilossa lumen alla, nytkin satanut vuorokauden aikana yli 10 senttiä lisää, aarrrgghh. Keletana, perikletto. Sorry.
  Siitä huolimatta vaikka kuviesi väritys liittyy talveen, ne ovat kauniita. Ne ovat sisäkuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. lol, anna tulla vaan ärräpäitä, niitähän täällä on jo kuultu aiemminkin. Onhan se totta, että talvi kyllä välillä kyselee hermoja. Enkä minäkään tykkää palella ja kaatumisetkin alkaa oleen tälläselle mummolle vaarallisia.

   Mutta kyllä siinä talvessa on niin paljon kaunista. Ja käy se talvella liikkuminen aika tehokkaasta kuntoilusta. ;)

   Delete
 8. Minä ainakin olen saanut kulkea talven ihmemaassa lähes päivittäin. Kauniit lämpimät kuvat olet koonnut kollaasiisi no tuo luuranko nyt ei niin kovin lämmin ole, mutta pääosin lämpöä huokuva kollaasi.
  Lähetän sinulle ajatuksissani viime torstain auringossa kimaltelevia hankia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä, että siellä sentään joku kävelee silmät päässä. Ja osaa ihailla ihmemaan kauneutta. Kiitos, otan niin mielelläni vastaan hankien kimmallusta, sitä minä nyt tällä hetkellä eniten ikävöin Suomen lunnosta. :)

   Delete
 9. Hieno kollaasi, mutta erityisesti tykkään tuosta tuolilla olevasta asetelmasta ja sen varjosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Päivi. Tykkään itsekin siitä kuvasta. ;)

   Delete
 10. Näistä kuvista ei voi muuta kuin lumoutua. Ihania.
  Kollaasi oli herkullisen pehmeä, lumi ja kuura tulivat siitä onnistuneesti esiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Arleena. Onneksi sentään löyty jotain lumimaista. ;)

   Delete
 11. Ihania kollaaseja!
  Lähetän täältä lumen ja jään keskeltä sinulle pussillisen pakkasen narskuntaa kenkiesi alle. Tuhansien lumisten timanttien säihkettä päiviisi. Toivottaa Kaanon kuvittelija.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Kaanon, en kyllä tiedä raaskisinko nyt talloa pussillista lumitähtiä. Ihailisin vain ihanaa säihkettä. :))

   Delete
 12. Nyt kun uskalsin katsoa hieman tarkemmin, niin todella taidokasta jälkeä! Vähän kyllä pelottaa vieläkin.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ari. Aika myöhään olit vielä valveilla, toivotaan että uni tulee silmäät. Kauniita unia. :)

   Delete
 13. Mahtava kollaasi. Pidän pidän pidän =)

  Talvea täällä on, talkkari traktorillaan kolaa taasen pihaa. Eilen lähdettiin lentokentälle ja vaikka edellispäivänä putsattiin auto, niin nyt piti miehen hakea lumikola ja kolata auto esiin. 15-20 cm oli tullut yön ja päivän aikana.

  Kaunista lumi on. Ja se saa tämän talvipimeän maan niin kauniiksi ja valoisaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Birgitta. :))

   No kyllähän se lumi joskus toki teettää aikalailla töitä, mutta onneksi se on niin kaunista ja valoisaa. ;)

   Delete
 14. Todella kaunis kollaasi, mitä kauemmin sitä katselen, sitä enemmän siitä pidän. Talven valkoisuus on puhdasta, iloista ja viatonta. Mutta myös surua, kuolemaa ja kummituksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos caijsa. Totta, talvi on just noita molempia, viatonta puhtautta, mutta myös kuolon kylmää kalseutta. ;)

   Delete
 15. Ehdottomasti hienot kuvat! Ja talvi..onhan siinä kaunista paljonkin. Ja juuri se vuodenaikojemme vastakkaisuus on aivan mahtavaa. Ei kesä tuntuisi niiiin ihanalta jos se olisi koko ajan. Ja ihan pian se taas on! Ehkä sitten jonakin helteisenä päivänä kaipaamme lumitöitä=o)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Sisko. Vuodenaikojen vastakkaisuus on todella rikkaus, kesä ei oo sama juttu, kun se on vuodenympäri. Minä täällä kaipaan tämän tästä lumitöitä, se on hyötyliikuntaa parhaimmillaan. ;)

   Delete
 16. Varmasti jos ei talvessa joudu könyämään niin muistaa ne parhaimmat jutut kuten timanttisen lumen. Niitä kauniita hetkiä enemmän on kuitenkin taistelua lumen kanssa. Kolme päivää tuli rankasti lunta ja nyt ei todellakaan enää jaksa!
  Kuvakollaadisi oli kuitenkin ihastuttava. Värinä rakastan valkoista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sinikarhu. Ja kyllähän mä kerkisin kokea 47 talvea Suomessa, joten kokemusta on myös lumen kanssa taistelusta. Nuorenpana mä en jaksanut nauttia talvista pätkääkään, haaveilin asumisesta jossain lämpöisessä maassa. Mutta opin rakastamaan talven kauneutta jo ennen tänne Kaliforniaan muuttoa. Mutta kyllä tietty lopputalvesta kevättä odottaa innolla. ;)

   Delete
 17. Talvi on kaunis ja kun on paljon lääniä, on myös puhdasta valkoista lunta. En inhoa talvea tai kylmää, mutta aina se saapuva kevät mieltä lämmittää. Talvella on ihanaa hiihtää, lasketella, luistella, laskea mäkeä ja käveleskellä lumisten puiden välissä. Tällä hetkellä meillä on tilanne se, että lunta on satanut yhdellä kertaa ihan liikaa ja aurauskalusto on käytössä öin ja päivin. Lumisateet voisivat jo loppua, sillä lunta on nyt joka paikassa ja valtavat kasat peittävät teiden risteyksissä näkyvyyden.

  Kivat kollaasit olet koonnut. Valkoinen on minullekin se talven väri. Mukavaa viikon alkua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Valua Kuvasa. Muistan kyllä itsekin, että joskus sitä lunta tuli ehkä hiukan liikaakin, sellainen oli viiminen talveni Suomessa. Ja töitähän se teettää. Mutta mikä on kevät ilman talvea? Ei paljon mitään, täällä sitä tuskin edes huomaa.;)

   Delete
 18. Kovalla kouralla talvi koittelee,nyt jo aurinko paistaa täälläkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että aurinko näyttäytyy, kyllä se jaksaa sulattaa lumihanget, vaikka tossa vaiheessa aina tarvitaan aimo annos kärsivällisyyttä. ;)

   Delete
 19. Satumaista talvitunnelmaa saatu aikaan valkoisella. Tuo luurankokäsi on tehokas ja harsot. Oletko koskaan käynyt Letitia Mieralin paperimassa töitä katsomassa http://merveillesenpapier.typepad.fr/merveillesenpapier/ kurkkaa huvikses sinne :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nukke ja joo, toi on mulle tuttu blogi, aivan ihania juttuja siellä. ;)

   Delete
 20. No jopas on tyylisi yks kaks muuttunut luurangoksi :) Nyt kun olimme reissussa, niin totesin, että oisin valmis vaihaa maisemaa talveksi. Ei ärsytä lumi, eikä pakkanen, mutta tää pukeminen :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla tyyli vaihtelee tämän tästä, aina olen tykännyt tehdä myös luurankojuttuja. ;) Ja toi on totta, ehkä parasta täällä ikikesässä on se, että pukeminen on paljon helpompaa. ;)

   Delete
 21. Ihailen mielikuvitustasi ja visuaalista silmääsi.
  Vertauskuvallista kuvakerrontaa, talvi on on surmannut kesän. Kylmä kalman koura Meitä koettelee.
  Nähtävissä on kuitenkin keväisen auringonvalon lämmintä sävyä.

  Tätä kun katsoo mielikuvitukseni ravaa kuin pupu hangella.;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Liplatus. Ja kiva, että siellä alkaa olla kevättä näkyvissä. Täällä ollaan tänään taas 29 C helteessä, joten keväästä tuskin voi puhua. ;)

   Delete