Wednesday, July 16, 2008

6 asiaa joista pidän, erityisesti tänään

Liivian talossa ja Cherry Blossomilla oli tällänen hauska kuvasarja, 6 asiaa, joista pidän tänään.

1. Ameriikkalainen arkkitehtuuri, hiukan vanhammat rakennukset kiehtoo enemmänkuin uudet. Arkkitehtuuri on tietty ollut mulle aina läheinen ja rakas harrastus (siitä piti tulla ammatti, mutta vaihtuikin harrastukseksi). Los Angelesissa kyllä riittää paljon katseltavaa ja kuvattavaa.

2. Sisustusputiikit on aina sydäntä lähellä, entisenä putiikin pitäjänä ei tästä harrastuksesta koskaan pääse. Tällä hetkellä sisustuksessa kiehtoo erityisesti Intia ja Lähi-itä, no ne nyt kiehtoo mua aina, mutta myöskin tänään.

3. Mallinuket on mulle intohimo, yhden omistin itsekin, tosi kauniin. Tällä hetkellä olen ihan innoissani, koska täältä löytyy niin eri aikakausien mallinukkeja. Vanhemmat vintage nuket tietty on aina niitä ihanimpia.

4. Katutaide, se on tietty mulla kesto suosikki, täällä Los Angelesissa on uskomattomat määrät kiehtovia graffiteja ja postereita. Mielestäni ne kuuluvat yhtenä osana urbaaniin katukuvaan. Katumuoti, jota myös mielelläni seurailen, kuuluu myös läheisesti tähän sarjaan.

5. Kiiltonahkanilkkurit, tässä kaksi suosikkiani, mitä enemmän olen näitä popoja katsellut, sitä hämmästyneempi olen, etten heti rynnännyt ostamaan. Nyt en kyllä ole ihan varma kummat noista ottaisin. Ja voihan huomena tietty "kävellä" vastaan vielä makeemmat. Valikoimia täällä kyllä riittää.

6. Oma puutarha ja siellä erityisesti eksoottiset kasvit, sellaiset joita ei Suomalaisissa puutarhoissa tavata. Tämä kaktus on ilahduttanut meitä useilla kukinnoilla, sitruunapuussa on hedelmät jo aika isoja, sen lisäksi takapihalla on huikeassa kasvussa maissi ja vesimelooni.

9 comments:

 1. Täytyy sanoa, että tuollaiset kengät kelpaisivat minullekin. Jenkeistä oli muutenkin paljon helpompi löytää minun tyylisiä kenkiä. Ostin viime reissulta viidet parit. Ja halpojakin kengät siellä ovat ellei nyt halua mitään merkkikenkiä (minä en halua) :D

  ReplyDelete
 2. Elegia, mä oon seuraillut sun komenttien perässä ja samalla käynyt kommentoimassa sun blogeille!

  Täällä on yleisesti ottaen niin uskomattoman halpaa, melkein kaikki.
  Mä ajattelen näitä hintoja aina euroina, ja silti ne on halvempia, sitten kun vielä muistaa dollarin kurssin, niin aina vaan halvemmaks menee.

  Mä kans olen yllättänyt juuri erityisesti kenkävalikoimista, mä en oikein onnistunut viimeaikoina Suomesta löytämään mieleisiäni kenkiä, mutta täällä niitä kyllä on , liikaakin!

  ReplyDelete
 3. Tää oli hyvä! Pitäisipä tehdä, tosin nyt on kijoittajan blokki menossa. Vai onko se siis blokin blokki!

  ReplyDelete
 4. Tämäpä oli varsin eksoottinen pläjäys, kiitos!
  Tuollainen katutaide sykähdyttäisi varmasti Tampereellakin, tästä Ylöjärven takahikiästä puhumattakaan. Täällä ei ole edes tolppia yms., mihin maalata, jos ryhtyisi pioneeriksi.

  ReplyDelete
 5. Napsin listausleikin blogiini...

  ReplyDelete
 6. Lepis, tee ihmeessä tälläinen, mä ainkin olisin tosi kiinnostunut näkemään.


  Voi Liivia, voisitkin ryhtyä pioneeriksi, vois olla aika piristäviä sun maalaukset siellä Ylöjärven maisemissa.
  Se mistä todella tykkään täällä Los Angelesissa on juuri katukuvan monipuolisuus ja värikkyys, joten kuvattavaa täällä riittää.:D


  Millam, kiva, mä tulen katsomaan kun saat se valmiiksi. :)

  ReplyDelete
 7. Mielenkiintoinen blogi ja upeita kuvia! Mukava lueskella muidenkin ulkosuomalaisten juttuja :)

  ReplyDelete
 8. Kiitos Kazza, kävin heti kurkkaamassa, että missäpäin maailmaa sä oot, vau, Uusi-Seelanti, todella kiehtovaa. Mä laitoin sun blogin mun LAPD-blogin blogrolliin, sinne mä keräilen muita ulkosuomalaisia.

  Mulla meni vuosi, ennenkuin vasta aloin tajuaan olevani ulkosuomalainen , mutta nyt mua erityisesti kiinnostaa nähdä miten me suomalaiset pärjäillään ja asustellaan tällä Telluksella. Kiva kun tulit käymään sieltä kaukaa. ;)

  ReplyDelete