Thursday, August 28, 2008

Huh hellettä

Ihan kateellisena olen seurannut, kun syksy alkaa pikku hiljaa saapua sinne Suomeen. Kun tulin vuosi sitten tänne Kaliforniaan, niin vannoin ja vakuutin, että minä en koskaan kyllästy kesään ja auringon paisteeseen. Kesä on aina ollut mun suosikki vuodenaika ja olen rakastanut auringossa makuuttamista yli kaiken. No, nyt olen kyllä oppinut arvostamaan 4 vuodenaikaa.

Ei silti, kyllä mä viihdyn täällä todella hyvin ja saahan täällä toki sisätilat viileiksi, vaikka ulkona olisi miten kuuma tahansa. Ilmastointilaite huutaa nytkin täysillä ja oikeastaan ollaan taidettu säätää se ehkä taas liiankin viileälle. Ja illat on jo usein mukavan viileitä, joten ulkona on iltaisin tosi kiva istuskella helteisen päivän päätteeksi.

Tänään vierähti yllättävästi päivä muiden blogeja lueskellessa ja kommentoidessa, mun piti tehdä tännekin se siivouspostaus, mutta aika vierähti kuin siivillä. Rob tuli just kotiin, joten taidan lopettaa tältä päivältä tähän.

10 comments:

 1. Täällä mikään syksy ole! Eilenhän alkoi marraskuu ;(

  ReplyDelete
 2. Kyllä käy kateeksi tuo teidän lämpö, varsinkin nyt kun täällä Suomessa meni kesä ilman yhtään oikeata hellepäivää. Tänään oli aamulla 8 astetta ulkona ja sisälämpökin oli laskenut jo 19 asteeseen, joten kolea oli aamuherätys. Mieheni jo aikoi tänään laittaa jossain vaiheessa leivinuuniin tulet. t.soile

  ReplyDelete
 3. Vanhemmiten olen itsekin alkanut arvostaa 4 vuodenaikaa. Paitsi lumisesta talvesta en niin välittäisi, -1 asteen pakkanen on ok.
  Nyt kyllä täällä Suomessakin alkaa olla yhtä ja samaa vuodenaikaa, niin pienet on vaihtelut, yhtä rähmää vain. Puista nyt sentään vielä näkee missä mennään. Vaikka eilen juuri katsoin, että yksi vaahtera on jo puoliksi punainen, en muista koskaan ennen elokuussa havainnoineeni moista.

  Yöllä oli älytön myrsky, hurjan kuuloista. Jokainen nurkka paukkui.

  ReplyDelete
 4. Täällä palelee aamuisin kun lämmitykset eivät vielä ole päällä kerrostaloissa. On lähdettävä ostamaan kaupasta uudet sukat kun ei tarkene avojaloin. Muuten olisin aina avojaloin.

  Syksy on ihana vuodenaika. Talvikin menettelee jos vain on oikeanlaiset vaatteet. Minulla ei yleensä ole.. Tänä talvena taidan ostaa kunnon talvitakin..Viime talvi meni aika ohuella ja aina paleli..

  Lämpöä päivääsi, siis noin kuvainnollisesti, ei ihan kirjaimellisesti!

  ReplyDelete
 5. Minullekin kelpaisi lämpö. Olen myös paljasjaloin kulkevia, pitkälle talveen etenen niin (no, tuonne maailmalle en sentään lähde niin). Ihoni kutisee syksystä ja talvesta, kesällä voi hyvin. Olen siis syntynyt vahingossa ihan väärään maisemaan.

  Minusta Ameriikan jatkuvassa lämpimässä oli se vinha juttu, että aika tuntui seisovan. Oli niin tottunut Suomen luonnon eli ajan kiertoon, siihen että valon ja lämmön määrä lisääntyy ja sitten alkaa vaivihkaa vähentyä. Kun sitten elikin koko ajan samaa lämpöä ja valoa, oli kuin olisi joutunut Päiväni murmelina -leffaan. Siis vaikka olikin ihanteellinen keli. Ei näköjään ole ikinä hyvin. ;)

  Nauti sinä silti meidän palelevienkin puolesta!

  ReplyDelete
 6. Pidän 4 vuodenajasta mutta tämän suomiloman jälkeen odotan vain loman loppua ja pääsyä lämpimämpään.

  Olen jo sisuksiani myöten jäässä ja jos ei nyt saa aurinkolämpövarastoja täyteen,en jaksa tulevaa talvea, joka on meillä tuolla toisessa asuinmaasa siis samanlainen kuin tämä kesä täällä Suomessa.Kolme talvikautta putkeen kysyy sisua :).

  ReplyDelete
 7. Lepis, voi hurja, siellä säät tarjoaa sentään vaihtelua. ;D


  Soile
  Siellä tais olla aika surkea kesä, silloin se syksyn tuleminen tietty on raskasta. Kyllä sitä aurinkoa tietty tarvitsee jonkin verran, että akut latautuu. Kuullostaa kyllä romanttiselta tuo leivinuunin lämpö. :))


  Susu
  Lähde matkalle siitä kipin kapin sitten. ;D


  Liivia
  Ikä se mullekin sitä arvostusta siihen on tuonut, ja nyt se on vaan vahvistunut täällä ainaisessa kesässä.
  Toi on kyllä totta, että Suomessakin on katoomassa niistä vuodeajoista se erilaisuus. Täällä ei näe edes puista mikä vuodenaika on kyseessä.
  Myrskyjä mä rakasta, jos voi olla ihanasti vällyjen alla.;D


  Sooloilija
  Täällä palelee myös sisällä, lämmitykseen ei olla panostettu samallalailla kuin tuohon viilentämiseen. Villasukkia olisin kaivannut täällä, nyt alkaa kanssa yöt viiletä. Tosin sitten päivällä voi taas olla ihan läkähdyttävää.
  Mulla on kanssa ollut talvisin siellä väärät varusteet, jos on kunnon talvi kamppeet, niin tarkenee kyllä hyvin.
  Kiitos, lämpöä myös sinulle, ihan kirjaimellisestikin. ;)


  Katja
  Aurinko on kyllä monen iholle tarpeellinen, että pysyisi kunnossa, siihen tulee pitkä vajaus siellä Suomessa. Mun iho voi täällä kyllä tosi hyvin.
  Ja toi mitä sanoit tosta ajan seisomisesta, niin se on kyllä totta. Mä aluks heräsin aamuisin ja ilokseni totesin, että aurinkopaistaa ja tulee lämmin päivä...nyt välillä vieläkin totean sen ja se tuntuu jotenkin kyllä kuin heräisi aina samaan aamuun.
  Mutta kyllä mä täällä silti viihdyn ja lupaan nauttia teidänkin puolesta. ;)

  Pikkujutut
  Ihan varmaan kun palaan täältä Suomeen, alan valittaa siellä keleistä, eihän siellä muuten kestäisi.;)
  Kyllä tietty riittävä määrä aurinkoa on hyväksi, mutta jotenkin siihenkin turtuu, kun sitä on aina. Niin, Suomessa on kyllä niin pitkä se kylmä kausi, että sisuahan se todellakin kysyy. ;)

  ReplyDelete
 8. Täällä on syksyisen viileää, mutta ei ihan vielä niin kalseaa, että syksytakkia olisin tarvinnut.

  No ensi viikko on lämmintä lomalla Italiassa. On kuulemma koko viikko liki 30-astetta.

  ReplyDelete
 9. Arleena
  Ihanaa kuulla, että sulla on Italian matka edessä, itse en ole edes käynyt Italiassa, mutta rakastan melkein kaikkea Italialaista. Toivottavasti jaat matkasi kuvien muodossa meidän kaikkien kanssa. ;))

  ReplyDelete