Monday, September 29, 2008

Sadepisaroita ja inspiksen poikasia

Tänään satoi muutama sadepisara. Ihmettelin, että mitä ropinaa ulkoa kuuluu ja iloni oli suunnaton, kun tajusin, että sade siellä ropisee. Mutta iloni oli hiukan ennen aikainen, sadetta kesti noin 2 minuuttia ja pisaroista ei jäänyt edes jälkeä maahan, maa on niin kuuma ja kuiva. Mutta kyllä se silti hiukan piristi. Taivaskin on ollut tänään puolipilvinen, joka sekin on todella tervetullutta vaihtelua kuukausien pilvettömään taivaaseen.

Rob on ollut lomalla koko viikon, ollaan vaan laiskoteltu, energiaa ei ole oikein riittänyt mihinkään kummenpaan. Päivisin ollaan löhöilty sisällä ja katseltu telkkaria, koska ulkona on ollut liian kuuma. Yksi elokuva, Joshua Michael Stern:in Neverwas (2007) oli aika inspiroiva. Siinä oli valtavan kauniita lavastuksia ja ihanaa rekvisiittaa. Mulle tuli ihan mieletön inspis tehdä iso kattokruunu. Materiaalia siihen pitäisi keräillä pikku hiljaa, koska haluaisin tehdä sen täysin kierrätysmatskuista.

Muutamia rikkinäisiä koruja multa jo löytyy, mutta niillä ei vielä päästä kovinkaan pitkälle. Mutta me innostuttiin yhdessä suunnittelemaan sitä kattokruunua ja voi olla, että saattaa kulua pitkäkin aika, että saadaan kerätyksi siihen kaikki mahdollinen, koska päätettiin, että mitään ei osteta, vaan kaikki pitää löytää. Houkutus olisi rohmuta kirppiksiltä koruja, ja luulempa, että nyt tässä inspiksessä saatan kyllä niinkin tehdä. Mutta jätän ne sitten lojumaan tarpeeksi pitkäksi aikaa, sitten en enää muista mistä ne on kotoisin. Ja toinen ajatus tuosta kattokruunusta oli, että se tulisi meidän suomen kotiin, joten ei olisi järkevää alkaa sitä vielä täällä kyhäämään, vaan helpompi olisi tuoda täältä löytyneet materiaalit mukanaan, ja sitten rakennella se siellä paikan päällä.

Toi oli ihanan inspiroiva ajatus ja antoi muutenkin uutta innostusta. En ole valokuvaamisen lisäksi oikeastaan tehnyt mitään muuta luovaa moneen kuukauteen. Tämä helle täällä kyllä vie musta mehut, jos nyt alkaisi hiukan viiletä, niin luulen, että saattaisin saada jotain jo aikaiseksikin. Monta ideaa odottaa toteutustaan.