Saturday, September 27, 2008

Punainen voitti lempiväri äänestyksen

Punainen voitti lempiväri äänestyksen, kakkosena tuli violetti ja bronssia sai vihreä. Keltainen jäi ilman kannattajia. No otos ei ole kovin laaja, 36:n äänestäjän otannasta ei voi ehkä vielä tehdä tilastoja. Mutta kiitos kaikille osallistujille. On ollut kiva käydä näitä värikeskusteluja, koska itseasiassa jutut on laajentuneet kommenttilaatikossa ja kommenteissa on tullut todella mielenkiintoisia asioita esille.

punainen
9 (25%)
oranssi
2 (5%)
keltainen
0 (0%)
vihreä
5 (13%)
turkoosi
4 (11%)
sininen
5 (13%)
violetti
7 (19%)
magenta
4 (11%)


Votes so far: 36


Ehkä se kaikkein yleisin havainto kommenttien perusteella on se, että meillä kaikilla on värikausia ja lempivärit muuttuu. Välillä on kaipuu kohti seesteisempää ja niukempaa värimaailmaa, välillä taas värejä ikäänkuin vyöryy lisää elämään.

Mulla on vielä mielessä paljon asiaa väreistä, haluan jakaa niitä kokemuksia, joita vuosien varrella on tullut värien parissa työskennellessä.

Yksi sellainen mielenkiintoinen keskustelun aihe on ollut se, minkä värin kukakin mieltää ideaaliksi eri huonetiloihin. Mulla on ihan oma suosikkilista noille väreille, siitä kerron myöhemmin lisää. Mutta yksi sellainen selkeä ero tuli usein esille, kun puhuttiin esim. keittiön ja makuuhuoneiden väreistä. Jotkut olivat sitä mieltä, että keltainen on keittiön väri, joillekin taas sininen oli se ehdoton keittiöväri. Näytti siltä, että ihmiset, jotka valitsevat keltaisen keittiöön, valitsevat sinisen makuuhuoneeseen ja sitten taas päinvastoin. Jotenkin tuo keltainen-sininen väripari tuli usein esille. Mutta tietty on lukemattomia muitakin värivaihtoehtoja.

Nyt haluaisinkin kysellä, millaisia värejä sinä valitsisit tai olet valinnut eri huonetiloihin.

Edit.
Tuli tässä mieleeni, kun mulla ei ole täällä koneella juuri mitään kuvia aiemmista sisustuksistani, joista kuitenkin mielelläni laittaisin kuvia, esimerkkinä siitä, että värikaudet todella vaihtelee, niin siis ajattelin, että mahtaisiko keneltäkään löytyä sellaista Koti ja Keittö lehteä, jossa kotiani on esitelty. En ihan edes muista, onko lehti vuodelta 1999 vai 2000, muistaakseni se oli kuitenkin joku alkukevään numero. En muista edes otsikkoa, mutta väreihin se liittyi. Mulla jäi kaikki valokuvat ja lehdet Suomeen, joten itse en pääse niitä täällä kaivelemaan. Mutta jos joku sattuu kyseisin jutun löytämään, niin olisin iloinen, jos voisin saada siitä esim. skannatut kuvat sähköpostiini. Muitakin juttuja on kyllä ollut, mutta niistä en muista edes tuon vertaa. Mutta jos jollekin siis osuu silmiin sellaisia sisustusjuttuja, joiden voisi kuvitella liittyvän minuun, niin olisin tosi ilahtunut, jos niistä saisin materiaalia.

14 comments:

 1. No niin, tässä sitä sitten ollaan kun ei olla blogistaniassa: Jäi äänestykset näkemättä!

  Violettia sen olla pitää! jäliääni

  Missään tapauksessa ei mitään ei minkään väristä, eli beesiä!

  Colors make my day!

  ReplyDelete
 2. Lepis,

  Ei nyt edes jälkiääni auta violettia nousemaan punaisen ohi tässä äänestyksessä, mutta toisaalta jos lasketaan yhteen punaisen ja sinisen äänet, niin silloinhan violetti voittaa ihan ylivoimaisesti.

  Mutta beessillähän onkin helppo tosiaan sisustaa koko kämppä! Eipähän tartte sitten pensseleitäkään pestä!

  Colors make my day too! ;D

  ReplyDelete
 3. Punainen on ihan hyvä väri:)

  Minulla on muuten keittiössä keltaista ja makkarissa sinistä;):D

  Lapsilla sitten on punainen huone ja kelta/vihreähuone tällä hetkellä.

  Olkkarissa on hailukkaa, beessiä, tummanruskeaa.(miehen mielenrauhan vuoksi;)) Mutta halajan sinne kyllä jotain uutta väriä, isoa tummanruskeaa "buffeeta" tai mikä sen nyt onkaan ei voi poistaa, peittää yhden seinän. Olisiko jotain vinkkiä väreistä, sulla kun on aikalailla sama värimaku kuin mullakin. Seinät valkoiset, lähinnä verhojen väriä haen.

  ReplyDelete
 4. Värejä kodissani:
  Makuuhuone aaltopahvin ruskea, olisiko hienostuneemmin maitokahvi, terästettynä kevään vihreänä, verhot roihuaa tumman sinisenä, oranssina, punaisena, kevään vihreänä.
  Olohuoneessa viininpunaista, terraa, oliivin vihreää,hopean harmaata.
  Keittiö on yhteydessä olohuoneeseen, joten siellä jatkuu viininpunainen ja tummat puun sävyt.

  Minulle ei ole mikään väri tiettyyn tilaan ehdoton must, ehkä silloin nuorempana.

  Nuoruuden musta-valkoisuus hymyilyttää nyt, silloin se oli tosi hot.

  Olisipa hienoa suunnitella sisustus, jossa sävyt liukuisivat luontevasti tilasta toiseen. Tai kenties iso talo, josta löytyisi sininen huone, ja punainen, vihreä...

  Puhtaan valkoinen ei ole minun juttu, vaikka ihailenkin kauniita sisustuksia, joissa idea on materiaaleissa ja huonekalujen muodoissa eikä niinkään väreissä.

  ReplyDelete
 5. Marjut

  Sulla on kyllä ihan samoja värejä valittuna, ja kuullostaa tosi kivoilta nuo värivalintasi.

  Mulle tulee kaksi eri vaihtoehtoa mieleen tonne sun olkkariin, beessi ja ruskea on ihan hyviä "värejä", maanläheisiä ja todella rauhottavia, mutta ehkä voivat olla jopa hiukan liiankin rauhottavia, joten pieni piristys sopii niiden kanssa oikein hyvin.

  Jos haluat raikastaa ja keventää tunnelmaa, niin mieleeni tuli verhoihin jokin turkoosin/vedenvihreän sävy. Ja silloin voisi olla esim. tyynyissä ja muussa rekvisiitassa myös tuota samaa väriä, ja lisänä esim. limeä. Ehkä sitten ihan pikku hippu pinkkiä tai lilaa.

  Toisaalta jos haluaa sellaisen intiimimmän tunnelman, niin verhoiksi voisi laittaa oranssia tai pinkkiä (jos mies sietää pinkkiä). Sitten vastaavasti noita värejä voisi olla muussa rekvisiitassa. Ja sitten aksenttina hippu kelataista, turkoosia tai limeä.

  Noi värit tuli mieleeni, koska ne ikäänkuin olisi täydentämässä tota värisarjaa. Jokaisessa huoneessa olisi sitten hiukan erilainen tunnelma.

  Tietysti myös niiden värien voimakkuuksilla on paljon merkitystä, ehkä laittaisin noihin verhoihin hippusen murretun ja pehmeän sävyn, en liian räikeää.


  Ritahelinä
  Alltopahvi ja maitokahvi on hienostuneita värejä. Ja todella erittäin hyviä taustoja muille väreille.
  Ja ei voi kyllä syyttää, että olisit valinnut "beessiä" varovaisuuttasi, nuo muut värivalinnat kyllä kertoo rohkeudesta ja kuullostavat tosi upeilta.

  Mulle on itsellä sellainen "ideaalivärien" lista aika selkeä, mutta esim. nyt täällä kodissa sitä en ole käyttänyt, se vaatisi useampia huoneita, että toimisi ihanteellisesti.


  Silloin on toki ihan erilaista sisustaa, jos todellakin on useita huoneita, mutta jos on rajoitetumpi tila, niin silloin värejä pitää ajatella ihan erilailla. Ja varsinkin jos huonetilat jatkuvat yhtenäisinä, kuten meilläkin täällä, niin silloin pitää asioita ajatella erilailla.

  Mua aina kiehtoo kun näen ihan valkoisia tai mustavalkoisia sisustuksia, mutta tiedän, että musta ei enää ehkä olisi sellaiseen, kaipaan jotenkin aina vaihtelua. Väreillä saa sitä helpommin aikaiseksi.

  ReplyDelete
 6. Kiito Itkupilli ! Nuo kaikki värit on kyllä sellaisia joista tykkään.
  Nyt vaan selaamaan kangaskataloogia:)

  ReplyDelete
 7. Katos kun voitin äänestyksen. Hihi. Mun vanha isä sanoi aikanaan, että jokaisessa valokuvassa pitää olla punaista mukana.

  ReplyDelete
 8. Marjut

  Arvasin, että itsekin noista väreistä tykkäät, mun on jotekin helppo hahmottaa sun tyyliä, koska voin antaa sulle sellaisia vinkkejä, joita itsekin ko. tapauksissa käyttäisin.

  Monesti tilanne on ihan erilainen, kun pitää miettiä ihan erilaista värimaailmaa kuin itsellä, mutta sekin on haastavaa ja mukavaa.


  Allu
  No sun isällä oli hauska ja omaperäinen ajatus, mutta siinä voi olla kyllä jotain perää, koska se kuullostaa jotenkin kivalta. ;)

  ReplyDelete
 9. Värit tällä hetkellä:
  Eteinen: lasia (komeron ovet). valkoista, musta matto, tauluja väreissä
  Oh- valkoista, kermanvalkoista, mudanruskeaa tai rantahiekanruskeaa, fucsiaa, pinkkiä, luumua, turkoosia
  keittiö, valkoista, mudanruskeaa, vaaleaa harmaata, ripaus vihreää
  1. mh: luumunpunaista, norsun luunvalkoista, suklaanruskeaa, turkoosia
  2, mh: valkoista tällä hetkellä erittäin paljon, hieman tummaa sin istä, toinen väriskaala on tummaasinistä ja vihreän eri sävyjä, valkoista.

  ReplyDelete
 10. Arleena

  Sä käytät aina niin ihania nimiä väreillä, se kuvailee tunnelmaa paljon paremmin.

  Sulla on ihanan hienostuneita värejä, mutta silti rohkeita.

  Ja kuvat mitä olen nähnyt kodistasi, kertoo kyllä että sulla on homma hanskassa. Todella eleganttia. ;)

  ReplyDelete
 11. Minusta kodikas tunnelma syntyy lämpimistä väreistä, niitä oli myös lapsuuskodissani.

  En voisi kuvitellakaan sisustavani sinisellä, se on ihan liian viileä väri ja minulle täysin mahdoton.

  Viihdyn keltaisessa ja punaisessa ja uusin tulokas väritaivaallani on sammaleenvihreä.

  Nyt minulla on keittiössä ripaus oranssia ja limeä, olohuoneessa tuttua kelta-oranssi-vihreä -linjaa (vaikka kierrätyssohva onkin tummaa magentaa), lasten makuuhuone on prinsessaisen pinkki.

  ReplyDelete
 12. Anne

  Noi kaikki sun väri kuullostaa tosi ihanilta, juuri sellaisilta väreiltä joita itsekin paljon sisustuksessa käytän, mutta kuitekin sillä erolla, että sininen on mun lempiväri, ja siitä erityisesti pidän sisustuksesta.

  Mun lapsuuden kodissa oli myös lämpösiä värejä, paitsi mun huone oli sininen. ;)

  ReplyDelete
 13. Punainen on upea väri, pinkki vielä enemmän. ;)
  Siulla on kyllä mukava blogi, ihanan värikkäitä kuvia ja vieläkin värikkäämmät sepustukset!
  Pistän tämän sivun kirjanmerkkeihin, ja vierailen uudestaan. :)

  ReplyDelete
 14. Insanity
  Pinkki on mun kestosuosikkini, ja sehän ei ole vain väri, vaan asenne! Siksi se merkitsee mulle tosi paljon. Se on väri joka julistaa, että piut paut välitän siitä mitä muut ajattelevat, olen sellainen kuin olen.

  Ja kiva, että löysit tänne ja tule ihmeessä uudelleen, mua ilahduttaa se, kun tietää, että joku jaksaa katsella kuviani ja vieläpä lukea juttujani. ;)

  ReplyDelete