Tuesday, March 24, 2009

Turquoise ~ turkoosia

Turkoosi kuuluu ehdottomasti lempivareihini. Turkoosia on helppo yhdistella muiden varien kanssa, viileiden sinisten ja vihreiden varien kanssa se sointuu kauniisti, ja punaisten, oranssien ja pinkkien kanssa se toimii hyvana aksenttina. Turkoosi sopii myos piristamaan neutraaleja luonnon savyja.

Mulla on aina ollut turkoosia melko paljon sisustuksessa, mutta myos vaatteista tykkaan turkoosista, se on hyva vastakohta ihon varille ja tosi hyva tausta vari valokuvissa, koska se korostaa ihonvaria kauniisti.

Mulla on jaanyt pari mosaiikkia valista, ja tamakin olisi varmasti jaanyt nyt tekematta, ellen olisi tehnyt sita jo aiemmin. Kiva, etta nyt oli vuorossa juuri tama turkoosi. Linkit mosaiikkeihin loytyy tietty Periferiasta.

***

This weeks color mosaic is turquoise, one of my definitely favorite colors. It is easy color to mix with other. It goes so easy with blues and green, and is a good accent color for reds, oranges and pink. And turquoise looks so fresh and cool with natural colors.

You can find more turquoise color mosaics from Periferia.

25 comments:

 1. Tämähän olikin hieno!
  Tosi puhtaat turkoosin värit!
  Kirkkaat ja terävät, hieno kollaasi mielestäni!

  ReplyDelete
 2. Kiitos Harakka!

  Turkoosia mun olikin helppo loytaa yllin kyllin, sita kun loytyy taalta kotoa ja sita loytyy kylla taalta joka puolelta, se oikein ihana vari tallaisessa valimeren ilmastossa. :)

  ReplyDelete
 3. Kiva kollaasi, turkoosi onkin kiva ja pirteä väri. Kumma kun sitä ei meiltä kotoa oikein löytynyt.

  ReplyDelete
 4. Upea ja monipuolinen kollaasi! Mukava, että ennätit mukaan.

  ReplyDelete
 5. Ajattelinkin, että tähän turkoosin osallistut, koska muistan, että se on yksi väreistäsi -ja onkin, niin kuin kollaasistasi näkyy. Tuo turkoosi peruukki on tosi cool!

  ReplyDelete
 6. Hurjan kaunis turkoosi kollaasi.
  Minäkin pidän turkoosin raikkaudesta.

  ReplyDelete
 7. Onpa hieno kollaasi! Turkoosi on munkin lempivärejä mutta yllättävän vaikeaa oli löytää kollaasiini turkooseja juttuja.Ihana tuo peruukki keskellä, so your style;-)

  ReplyDelete
 8. Vallan mainio kokonaisuus, hyvin turkoosi ja hyvin elämän läheinen kaikkinensa. Tuo peruukki sopii just keskelle ja turkoosisilmäinen kaveri sivusta katsojaksi..Kiva!!

  ReplyDelete
 9. Anteeksi Itkis kun en ole käynyt kommentoimassa aikoihin! Jokaisen postauksen olen kyllä käynyt kurkkimassa... ;) Turkoosi on yksi omista lempiväristäni myös, ja varsinkin turkoosikorut säväyttävät. Ihana kollaasi, jälleen kerran, bravo.

  ReplyDelete
 10. Ihastuttava kukkaruukku ja... peruukkiahan EI voi olla huomaamatta! Pitäisiköhän säväyttää tuollaisella!? ;)

  ReplyDelete
 11. Noi on niin hienoja noi kollaasit... minä jo jossain näitä ihmettelin, että miten niitä oikein tehdään...;)

  ReplyDelete
 12. .. tuolla Periferiassahan olikin ohje tuon kollaasin tekemiseen...

  ReplyDelete
 13. Eija
  No turkoosi ei ole ehka kuitenkaan kaikkein suosituin sisustusvari, joten ei se ehka niin ihme ole, jos sita ei loydy. Mutta ihana vari se on, kannattaa ehka jotain turkoosia laittaa kokeeksi. :)

  Inkivaari
  Kiitos, ennatin mukaan, kun olin tehnyt tuo jo aikaisemmin, olen tehnyt niin paljon kuvia, etten millaan ole jaksanut nyt tehda uusia mosaiikkeja.

  Susu
  Onneksi mulla oli tuo jo valmiina, turkoosi on mulle tosi tarkea vari, olisi ollut tosi noloa missata se.

  Arleena
  No turkoosi on kylla niin raikas ja ilmava vari, etta se tuo kivasti kepeytta sisustukseen.

  Yaelian
  No sepa jannaa, luulisi, etta turkoosi siella teidankin suunnalla olisi aika yleinen vari, se sopii niin ihanasti auringon paisteeseen.

  Hanne
  No peruukki oli kylla ihan pakko laittaa keskelle, se on kylla se piste i:n paalla.

  Kazza
  Mulla on ollut ihan sama vika, en ole kerinnyt kayda juurikaan kommentoimassa, vaikkakin kylla aina kurkkaan tutuille blogeille.

  Inkataika
  Kukkaruukkuja maalaan itse, ja turkoosia varia kaytankin siihen usein. Mulla on ollut itsellani aika monta peruukkia, mutta turkoosia ei viela ole ollut. Tuo kylla savayttaisi ja kaantaisi paat. ;)

  Marke
  Kollaasit on kylla tosi kiva tuoda jokin teema esille, kuten naissa nyt vari. Ja tietty kollaasin tekoon on monta konstia, mutta yhta kaikki, mukava niita on tehda.

  ReplyDelete
 14. Mitä, enkö ollut kommentoinut tätä vielä(kään)! Olen kyllä käynyt tätä katsomassa. Tuo ihana teepullo (olihan se teepullo!) on päässyt esille myös :)Tyylikäs kollaasi! Violettia kollaasiasi täällä odotellaan ;)

  ReplyDelete
 15. I must admit I've never particularly been a "blue" person - or a "pink" person! But I am trying very hard to get out of my normal colour comfort zone, and it is certainly very liberating. Turquoise I do like, and also the softer, washed out seaglass colour. Also hot hot hot sky blue. Happy colours!

  On another note, I just wanted to say I love this new blog header - I didn't like the last one (brown fuzzy paper) it was a bit grim! This one is definitely "you".

  ReplyDelete
 16. Huhuu Itkis, mitä puuhaat? Hyvää Pääsiäistä!

  ReplyDelete
 17. Hi sweetie!

  Just droppin' in to say "hey"! Hope all is going well...Love all your blogs! Have a great creative weekend! xo...deb

  ReplyDelete
 18. Tuon värin ja kampauksen haluaisin..

  ReplyDelete
 19. Elegia
  Kiitos, ja tietty tuo teepullo on aina esille, kun vaan tulee mahdollisuus. Mulla on tainnut jaada jo monta kollaasia valiin, pitaa ehka tehda joskus ihan urakalla. :)

  Susie
  I'm so blue and pink person, and love turquoise too, and seaglass color is one of my favorites too.

  I think I've changed now all my headers after your comment about my header. ;)

  Sooloilija
  Olen hiukan myohassa naissa vastauksissa, joten ollaankin jo tavatta toisaalla. ;)

  Deb
  Thank you, and all is well, I'm just a bit busy, I haven't have enough time for bloggin.

  Hannele
  Se on kylla tosi cool, kylla kaantaisi paat. ;)

  ReplyDelete
 20. its aweome!! your english is perfect!

  ReplyDelete
 21. A beautiful post... I LOVE turquoise too. It's always been my favorite. Have a lovely day.
  Holly

  ReplyDelete
 22. Hieno kollaasi! Tuo turkoosi peruukki on kyllä tosi huikea! Minäkin pidän turkoosista, se sopii hyvin vaalealle. Kesällä, kun on ruskettunut, näyttää turkoosi luomiväri hyvältä.

  ReplyDelete
 23. Ihana turkoosi! Ovatko nuo kaikki itse ottamistasi valokuvista? :O

  ReplyDelete
 24. I just love all your photo collages on your beautiful blog.

  Sallymandy from Montana

  ReplyDelete