Monday, June 21, 2010

Aurinkoinen iltapaiva ja aivojen rajahdys

Viikonloppuna meni kaikki rytmit sekasin, mutta halusin alottaa nyt alkavan viikon heti reippaasti ja terveellisesti. Eli aamulla ja lounaalla smoothiet. Nykyisin vietan iltapaivisin teehetken. Vihreaa teeta ja pari voileipaa. Leipana yleensa nakkari, mutta kun nakkarit oli loppu niin piti tyytya riisikakkuihin. Riisikakut kylla sopii hyvin tahan kuuriini, koska yritan minimoida kaikkien jauhotuotteiden kayton.

Mulla on ollut jo vuosikausia intohimo piparjuureen. Suomessa mulla meni sita tuubitolkulla, se oli sellanen vihrea tuubi, oliskohan se ollut Felixin tai jotain. Taalla ma en aluksi meinannut loytaa vastaavaa, mutta onneksi sellainen vihdoin loytyi, englanniksihan se on Horseradish. Ma laitan leivalle aina ohuen kerroksen voita ja heti siihen paalle kerroksen piparjuuritahnaa. Se on ihanan kirpakka ja jos laittaa hiukan reilummin, niin se putsaa kivasti kaikki roorit. Jos pistaa liikaa, niin tuntuu, etta aivot rajahtaa. Se on musta kylla ihan kiva tunne, mutta sitten alkaa silmat ja nena valua.Tanaan laitoin ihan uhallakin liikaa.

Mulla oli mielessa yhta sun toista, mutta ne kerkis kadota. Joten ei kai sitten ollut mitaan tarkeaa. Hyvaa viikonalkua kaikille.

11 comments:

 1. Namin näköistä, kauniisti kuvattu kuin taulu.

  ReplyDelete
 2. Kivasti kuvattu herkkuhetki.

  ReplyDelete
 3. Horseraddishia löytyy jokaikisestä "maustekiposta" Irlannin pubeissa; ketsupin, majoneesin, tartarin ja sinapin lisäksi :) Käyttävät paljon "pubiruoan" kanssa.

  Itse en ole keksinyt minkä kanssa se maistuisi tosi hyvälle, joten pitää ehkä testata leivän päälle ohut kerros :) Tykkään kirpakoista mauista - viimeisin mihin mulle on yhtäkkiä tullut suorastaan himo on pickled ginger, jota tarjoavat aina sushin kanssa.

  ReplyDelete
 4. Hyvältä kuulostaa ja näyttää! Itsekin yritän vähän puhdistaa ruokavaliotani, joten kiva saada vinkkejä ja inspiraatiota muilta.

  ReplyDelete
 5. Mun isälläni oli jossain vaiheessa varsinainen piparjuuri-intoilu. jauhelihakastikkeista lohifileisiin täytettiin piparjuurella. Arvoituksellinen ja mukavan kitkerä maku.

  ReplyDelete
 6. Hello!!just want to tell you that I love all of your pictures,soo beautiful your colors of your flowers and things....

  have a beautiful day
  Ingrid

  ReplyDelete
 7. Hannele
  Kiitos. :)

  Unelma
  Kiitos. :)

  MaaMaa
  Hmm, tuota en tiennytkaan, etta horseradish kuuluu Irlannissa pubimausteiden joukkoon, kuullostaa kivalta.

  Piparjuuri sopii kylla hyvin mausteeksi moneenkin, ma tykkaan siita erityisesti myos grillatun lihan kanssa.

  Helena
  Piparjuuri on tehokas puhdistaja, kannattaa kokeilla. :)

  ii
  mmm. :)

  Tuure
  No mulla on sitten jotain yhteista sun isan kanssa. ;)

  Ingrid
  Thank you so much for your lovely words. :)

  ReplyDelete
 8. Täällä toinen piparjuurihullu. Pitäis saada sitä ihan kasvinakin, tähän asti olen ollut tuubin varassa.

  ReplyDelete
 9. Liivia
  No kiva, etta on muitakin piparjuurihulluja ja makin olen tuota ajatellut, etta sellasta tahnaa olis kiva tehda itse. Ja kasvattaa piparjuurikin itse.

  ReplyDelete
 10. Nää on ihan mahtavia nää postaukset. Lähden heti hankkimaan piparjuuritahnaa. Sillä voi ikimuistoisesti räjäyttää aivot näin juhannuksena, jos vaikka joutuis illalla etsiskeleen teiniä joiltain muilta juhannusräjäytyksiltä.

  ReplyDelete