Wednesday, November 10, 2010

Mina pienena

Sain Johannalta tan lapsuusmeemin:


1. Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin mikä sinusta tulee isona?
Balettitanssija tai taiteilija. Myohemmin haaveilin ratsastuksen opettajan ammatista.

2. Mitkä olivat lempisarjakuviasi ?
Meille tuli Akkis ja Nakke Nakuttaja. Teini-iassa luin innolla myos Tenavia, Lucky Lukea, Asterixia ja Ahmed Ahnetta. Mutta siihen on sitten mun sarjakuvainnostus lopahtanutkin.

3. Mitkä olivat lempipelejäsi ?
Rakastin kaikenlaisia peleja. Ulkona leikittiin kirkkista, hailiihailoota, varia, varjoa, maata. Hypattiin narua ja twistia. Ja sitten oli kaikki kivat lautapelit, mieleen muistuu ainakin Kimble ja Afrikan tahti. Ai niin ja mulla oli myos  sellanen ihana koiranayttelypeli, jonka nimi oli muistaakseni Champion.

4. Mikä oli paras syntymäpäiväsi ja miksi?
Synttarit oli aina kivoja. Kavereita, limpsaa, jatskia ja karkkia. Mieleeni on kuitenkin jaanyt parhaiten 10 vuotis synttarini, koska sain lahjaksi pitkaan toivomani oman koiran. Mun eka oma lemmikkini oli villakoira Manolito.

5. Mitä sellaista olisit ehdottomasti halunnut tehdä mitä et ole vielä tehnyt?
Ma halusin pukeutua pitseihin ja hepeniin, tosin olen kylla tehnyt sita myohemmin. Mutta lapsuudessa meilta ei sellasia loytynyt. Aiti puki meidat sillain yksinkertaisen tyylikkaasti, mulla oli Marimekkoja, mutta ei prinsessamekkoja.

6. Mikä oli ensimmäinen lempiurheilusi ?
Luistelusta tykkasin kovasti, vaikka en koskaan saanutkaan haaveilemaani luistelupukua. Ratsastuksesta tuli kuitenkin mun lempilajini koko nuoruusiaksi.

7. Mikä oli ensimmäinen musiikki-idolisi ?
Ihan pienena en musiikkia niin kuunnellut, mutta tykkasin Victor Klimenkosta. Eka idolini oli Cliff Richards (oli myos Johannan ja Eijan idoli). Myohemmin sitten kiinnostuin  musiikista tosi paljon. Teini-iassa musiikki tais olla mulle elamaa suurempi juttu.8. Mikä on paras joululahja (tai vastaava) jonka olet saanut ?
Mulla ei ollut lapsena Barbia, mulla oli vaan Skipper ja Ken. Skipper tais olla mun rakkain lelu. Ja sitten vauvanukke Eveliina ja ihanat nukenvaunut.

Musta tuntuu, etta tahan meemin on jo niin moni haastettu, etten haasta eteenpain, mutta tietty tan voi tasta napata, jos et viela ole haastetta saanut.

12 comments:

 1. Hei mullakin oli Skipper! Ja Ken! Ja Skipper oli tosi rakas,tein sille vaatteita ja mummo teki sille vielä parempia vaatteita.
  Ja muuten meilläkin oli villakoira....Ja olitpa pienenä söpö,mutta et ole myöhempien kuviesi perusteella kauheasti muuttunutkaan...

  ReplyDelete
 2. Yaelian
  Voi, ihanko totta? Melkein kellaan ei ole ollut Skipperia, kiva kun sullakin oli. Ja viela villakoirakin. Me ollaan aika samiksii.

  Ma olin lapsena aina vakava, suurin osa kuvista on tollasia, missa olen ihan myrtsina. Muistot on kylla ihan iloisia ja onnellisia. ;)

  ReplyDelete
 3. Mutta sähän olet sitten päässyt unelma-ammattiin!

  Muuten, minäkin pidin Cliff Richardista. Why don´t we talk anymore soi edelleen hyvin elävästi mielessäni. Sen verran usein sitä tuli kuunneltua.

  ReplyDelete
 4. Johanna
  Juu, ma olen tosiaan paassyt unelma-ammattiin ja eilen juteltiin just, etta tosi monta muutakin unelmaa on toteutunut ja eilen toteutu myos yksi unelmani, kerron siita kylla myohemmin.

  Mehan voitais vaikka perustaa Cliff-fan club, nayttaa etta faneja ilmaantuu koko ajan lisaa. ;)

  ReplyDelete
 5. Cliff oli ensimmäinen sellainen artisti, jonka perään vähän kuolasinkin :) Joku vuosi sitten hän oli telkkarissa ja taika ei enää purrut :(

  Hääpäiväkuvia odotellen,

  Johanna

  ReplyDelete
 6. Johanna
  Ma luulen kanssa, etta Cliff ei nyt enaa ihan samallalailla saisi kuolaa valumaan multakaan.

  Ma olen nauranut taalla meidan haapaivakuville, saa nahda kehtaanko niita laittaa. Mutta ainakin yksi juttu haapaivasta on tiedossa. Ihana juttu. ;)

  ReplyDelete
 7. Ai niin ne luistelupuvut! Haaveilin kanssa sellaisesta mutten saanut, piirsin niitä vaan kuviin. Punainen valkoisella karvareunushelmalla!
  Sulla on tuossa kuvassa kyllä ihan uudet kengät, noilla ei ole vielä oltu hiekkalaatikossa kontallaan! :D

  ReplyDelete
 8. Johanna
  Joo, makin piiretelin niita ja tein paperinukeille paljon luistelupukuja. Aina niissa oli ainakin se karvareunus.
  Niinpa nayttaakin olevan uudet kengat, siksi ehka kuvakin on otettu. ;)

  ReplyDelete
 9. Lapsuudessa oli kiva leikkiä, mutta niin olisi aikuisenakin. Luin kiinnostuksella, mikä oli parasta lapsuudessasi.

  ReplyDelete
 10. Marjaisa
  Ma rakastin leikkimista ja pelaamista, ja onhan ne kivoja myos aikuisena. :)

  ReplyDelete
 11. Mulla ei ollut Skipperia, mutta Daisy oli. Sen jalat väänty joka suuntaan ja mua ärsytti sen hiukset kun korvien alta tuli sellaset ihme tupsut ja muut hiukset oli kiinni vain päälaelta. Lopulta leikkasin ne, kuvitellen että niistä tulis nätimmät ... voi Daisy raukkaa. Se oli niin karmean näköinen!
  ...mutta oli sillä nätit vaatteet sentään... :D

  Afrikan tähden 'Afrikan tähteä' (sitä pientä paperikorttia, missä itse Afrikan tähti oli) pidin pitkään mukanani pikkuisessa 'käsilaukussa' muiden TOSI TÄRKEIDEN juttujen kanssa - se oli musta niin kaunis! :)

  Ihana lukea lapsuuden muistojasi :) Ja tuo kuva on suorastaan hurmaava! :)

  ReplyDelete
 12. Voi kaak, ma tajusin vasta tata sun lapsuusmuisto juttua lukiessani, etta sainhan makin koiran synttarilahjaksi. Ja se oli todella ikimuistoinen. Pitaakin korjata asia tuonne omaan muistelooni. Uups =/

  Maata ja varia mekin leikittiin ja keinuissa persista =)

  Sulla on hauska kuva ja suloset haalarit.

  ReplyDelete