Tuesday, February 1, 2011

Melrose Avenue
Mä lupasin näyttää omia suosikkipaikkojani LA:sta ja koska nyt ei ole ollut mitään uutta kuvattavaa täällä kotosalla niin  laitankin kuvia Melrose Avanue:elta, joka on mielestäni  yksi  LA:n "must see" nähtävyyksistä. Mitään turistikuvia en kuitenkaan ala tänne laittamaan. Mieluummin haluan näyttää Los Angelesista sitä puolta, jota ei turistikuvissa yleensä näe.

Jos vaihtoehtoinen kulttuuri kiinnostaa, niin silloin kadun itäinen pää, Fairfaxin ja Highland Avenuen välissä, joka on tunnettu nimellä Melrose District, on tutustumisen arvoinen ja hauska shoppailu mesta. Tuosta alueesta tuli 80-luvulla tunnettu underground-, punk- ja uuden aallon mekka . Vaikka moni kuuluisa putiikki, kuten Vinyl Fetish ja Retail Slut, ovatkin sulkeneet ovensa, niin silti alue on onnistunut säilyttämään aika hyvin alkuperäisen vaihtoehtoisen kulttuurin leimansa.Tuolta löytyy paljon tosi hauskoja yksilöllisiä putiikkeja, pikku gallerioita ja ruokapaikkoja.

Kadun läntinen pää on tunnettu myös nimellä Melrose Heights, sieltä löytyy sitten hienompia putiikkeja, maailman kuuluja muotitaloja ja kalliimpia ravintoloita.

Sanomattakin on kai selvää, että me viihdytään paremmin tuolla underground ja vaihtoehtoisen kulttuurin puolella, kuvatkin on muuten kaikki sieltä. Se kuulu ehdottomasti meillä sellaisten paikkojen listalle, jossa tulee käytyä useammin kuin vain kerran. Tuo itäinen puoli on muuten ihan ystävällinen omalle kukkarollekin.

Melrose Place on tietty tuttu TV-sarja, jota mäkin seurasin, vaikka olikin jo hiukan "yli-ikäinen". Melrose Place on myös katu, joka erkanee Melrose Avenuesta,  tunnettu erityisesti antiikkiliikkeistä. Sitä uutta Melrose Place-sarjaa mä en muuten nähnyt yhtäkään jaksoa.

Nykyisin elokuvissa ja TV-sarjoissa vilahtelee mulle  tosi tuttuja paikkoja täältä omilta kulmilta, vaikka aikoinaan sainkin niiden perusteella aika erilaisen käsityksen Los Angelesista. Mutta nyt täällä paikan päällä näkee, että ihan oikea Los Angeleshan siellä näkyy, mulla vaan oli itselläni aikaisemmin aika vääränlainen kuva tästä kaupungista.  Oikeasti tämä on monella tavalla paljon mielenkiintoisempi ja mukavampi kaupunki, kuin etukäteen osasin odottaa.