Wednesday, February 2, 2011

Se kaikkein rakkain harrastus

Meidän ehdottomasti lempparein harrastus täällä on kirppisten, antiikki- ja second hand-liikkeiden koluaminen. Onneksi se on yhteinen intohimo. Tosin nyt ollaan oltu jo pidempään sellasessa pisteessä, että kotiin ei oikein mahdu mitään uutta, tai muuten alkaa tulla epämukavan ahdasta. Rob etsii oikeastaan vaan kirjoja, ja niitä nyt vielä mahtuu jonkin verran, tosin meidän kirjakokelmat kasvaa ainakin parin kolmen kirjan viikkovauhtia, joten ei sitäkään voi loputtomasti jatkaa, ellei sitten ruveta toisesta päästä niistä luopumaan.

Mä koitan kanssa pitää malttia sen suhteen mitä ostan. Houkutuksia olis kyllä valtavasti. Mutta kun sitä tilaa ei ole, niin suurin osa "löydöistä" jää ostamatta. Tosin ollaan kyllä ajateltu, että kaikki uudet huonekalut ja tavarat voidaan kyllä mieluusti vaihtaa antiikkiin sitä mukaan kun jotain kivaa löytyy.

Täällä kyllä pääse mukavasti eroon ylimääräisistä huonekaluista ja tavaroista, ne voi kiikuttaa tuohon tienviereen ja ne kyllä korjataan siitä aika nopeasti.

Kun laitoin tageja vanhoihin postauksiin, niin löysin sieltä tän vanhan postauksen, jossa mietin tätä kirppisideaa, olinkin sen jo ihan unohtanut. Kyselin siinä, että mitäpä jos pitäisin täällä blogilla myös kirppistä, sillain sais ehkä jotain kiertoa tavaroille ja uutta intoa kirppisreissuille. Pitää taas harkita asiaa. Valuuttana mun kirppiksellä vois käyttää vaikka suomalaista suklaata ja salmiakkeja, tai suomenkielisiä kirjoja, tai jotain muuta sellaista suomalaista, jota taas täältä ei saa. Ei mulla mitään arvokasta antiikkia ole myytävänä, ihan vaan sitä sun tätä ylimääräistä tilpehööriä vois löytyä tai jotain väärän kokoisia tai muuten tarpeettomia vaateriepuja. Tuntuuko, että sellaisessa olis jotain järkeä?

16 comments:

 1. Voih, mä hukkuisin tuonne tavarataivaaseen, voin vaan kuvitella mitä kaikkea ihanaa sieltä saa, verrattuna Suomeen!
  Juu laitta ihmeessä kirpparia pystyyn, se olis tosi hauskaa!!
  Varsinki kaikki vintage, mitä täältä ei saa olis kova juttu!!
  Ei muutaku toimeksi, ja kyll kait sitä vois rahallaki maksaa..tuhlaaat sit eurot ku tuut suomeen lomaileen :))

  ReplyDelete
 2. Olisi järkeä. Harmi että en tiennyt tätä, enkä tuntenut sinua ennemmin, kun olimme vuodenvsihteessa siellä Los Angelesiss, San Fransiscossa ja Las Vegasissa. Ei olisi mahtunut kyl laukkuihinkaan. Mutta miten kallista on lähettää sieltä? Laita nyt kuvia, niin saadaan edes kuolata! Mä voisin tulla uudestaan, jos veisit antiikkikirppiksille! Voitais tehdä ryhmäretki sinnepäin! Kaikkea saa haaveilla, kun täällä on niin ankea talvi! Nauti nyt kaikkien rakkaitten puolesta! Mä kadahdin sua!

  ReplyDelete
 3. Mäkin olisin varmaan sekaisin kaikesta tuolla...just niin ne kaikki ihanat vintage vaatteet kelpais myös mulle.
  ja tietenkin tollaset hauskat vanhat tavarat.Siellä
  Advanced style blogilla nuo ihanat vanhat rouvat antavat hauskoja vinkkejä pukeutumiseen ja kirppisillä ostamiseen.
  Voin vain kuvitella millainen maailma sieltä löytyis...alota vaan kirppis juttu,me likes!!!!!

  ReplyDelete
 4. Jaana
  No onhan täällä kyllä aikamoiset valikoimat, kun miettii millainen kaupunkin tää on, vanha Hollywoodin glamouri kyllä näkyy täällä.

  Kyllä tietty rahallikin saa sitten maksaa, jos saan kirpparia aikaiseksi, mutta mulla olis kanssa sieltä Suomesta yhtä sun toista, jota tekis mieli, niin tässä vois käydä samalla vaihtokauppaa.

  Maria
  No voi hyvä tavaton, ihan just oot sitten ollut täällä! Eikun sitten vaan uutta retkeä järkkäämään, kyllähän täällä antiikkikirppiksiä löytyy.

  Mutta eihän noi postimaksut pikku paketeissa niin kovin huimia ole ja täällä hinnat on kuitenkin Suomen hintoihin nähden edullisempia, joten mielestäni ihan hyvinkin täältä kannattaa sinne jotain sellaista lähetellä, jota sielä ei saa tai joka siellä maksaa paljon enemmän.

  Ihanuudet
  Niin, vintage vaatteet on kyllä mulle kanssa heikkous, kunhan nyt laihtuisin vielä vähän lisää, onneksi on kyllä paino ollut tässä mukavasti laskusuunnassa, joten vaatteiden osto into saattaa hyvinkin heräillä.

  Ja toisaalta, se olikin yksi syy kirppisajatukselle, että jos löytyy jotain ihanaa, joka ei välttämättä ole mun kokoa, niin ainahan voi löytyä joku, jolle se sopii.

  Mun pitää nyt taas alkaa sillä silmällä tarkkaileen ja jos sais aikaseksi myös näiden omien nurkkien inventaarion, niin voisin kirppistä kokeilla.

  ReplyDelete
 5. Hei, tosi ihana idea, sulla on niin hyvä maku ja silmää kaikelle kauniille. Ihan innolla jään odottelemaan. Vanhat tavarat kiinnostaa aina muutenkin. :)

  Aulikki

  ReplyDelete
 6. Rakas harrastus, vintage vaatteet ja huonekalut varmaan menisi ihan uuteen ulottovuuteen tuollaisessa paikassa. Tulisin takaisin hyvinkin rahattomana :D Täällä susirajan takana kun ei koskaan yhdestä paikasta/alueelta kovin paljoa houkuttavaa riitä. Sain eilen kortin Berliinistä ystävältäni, joka houkutteli matkaamaan. Ihana ystäväni luetteli kortissa yksitoistaan houkuttelevimpia liikkeitä ;)

  ReplyDelete
 7. Aulikki
  Kiitos, mä niin mielelläni aina koluan kaikenlaista vanhaa, joten enköhän mä tännekin jotain kivaa löydä. :)

  Birdiebabe
  Niin, kyllähän täällä tosiaan sitten sulle löytyis vaikka mitä, rahaa saa kyllä aika helpolla menemään.

  Berliinistä varmaan löytyis kanssa kaikkea ihanaa. En ole siellä käynyt, mutta monissa muissa Saksan kaupungeissa ja niissä kyllä kaikissa olen ollut ihan lumoutunut kaikesta ihanasta. :)

  ReplyDelete
 8. Myönnän, olen kateellinen kaikista mitä kuvittelen teillä siellä olevan, olisin varmaan ihan pyörryksissä jo tulisin visiitille. Ilman muuta pistät kirppiksen pystyyn, se on hauska idea. :) Mukavaa alkavaa viikonloppua.

  ReplyDelete
 9. Sarppu
  No kieltämättä tää on kyllä paratiisi, jos on kiinnostunut koluamaan vanhoja tavaroita. Siksi ihan hauska olis tosiaan laittaa tänne vanhojen tavaroiden kirppis. Sillain sais jaettua tätä iloa hiukan laajemmallekin. ;)

  ReplyDelete
 10. Kirpparit on ihania paikkoja, mutta totta tuo mitä sanoit, tilakin on rajallinen ja jotta asiat/tavarat pääsisi oikeuksiinsa niin tyhjääkin aluetta pitäisi olla.

  Mä olen ruvennut siivoamaan omia tavaroitani vähemmälle. Siippa kyllä tehokkaasti täyttää sen tilan ;-) Ehkä meidän perheessä tavaran määrä on vakio, hihii

  Toi omien tavaroiden myyminen on hyvä idea. Vaikka voihan sulla tulla maha kipeeksi salmiakin syömisestä =)

  ReplyDelete
 11. Birgitta
  Meillä on niin pieni tää koti, että jos ei ostamista rajoita, niin kurjan ahdasta tulee, kyllä sitä tyhjää pitää myös mahtua tarpeeksi. Mutta kummasti se tyhjä tuppaa täyttymään.

  Saa nähdä saanko mitään aikaiseksi, mitään bisnistä mä en kyllä tästä aio tehdä, ehkä vaan sen verran, että saa suun makeaksi silloin tällöin. ;)

  ReplyDelete
 12. Ilman muuta kirppari pystyyn ! Ja mulle kaikki Marilynit ;o)
  Salmiakkia saat niin paljon kun sielu sietää !
  Terv Hane ;o)

  ReplyDelete
 13. Voi että, toivottavasti pääsen loppuvuodesta noita liikkeitä koluamaan... Menisin varmaan ihan sekaisin. :)

  Kirppis, varsinkin tuollainen vaihtokauppakirppis, kuulostaa tosi hyvältä!

  ReplyDelete
 14. Hane
  Ahaa, sä oot kanssa Marilyn fani, mä kanssa tykkään kaikenlaisista Marilyn-jutuista, mutta lupaan kyllä sulle kaikki, jos jotain löydän. Salmiakkia kun ei voi vastustaa. ;)

  Ansku
  Ahaa, sulla on siis matka tiedossa? Kyllähän täällä koluttavaa riittää.

  Mieluummin mä pitäisin vaan ihan vaihtarikirppistä, koska en mä tästä nyt mitään bisnistä halua tehdä. :)

  ReplyDelete
 15. Näyttäisi kuvista päätellen, että siellä on vaikka mitää ihanuuksia tarjolla Varmasti valikoimat ja hinnat ovatkin eri luokkaa kuin täällä. Joten ehkäpä kirppiksessä olisi hyvinkin järkeä :) Vaikka sama ongelma täälläkin on, joka paikka täynnä tavaraa ja yritän vain karsia liikoja pois.

  ReplyDelete
 16. Kirjailijatar
  No tää on kyllä ihan tälläsen romun kerääjän paratiisi ja hinnatkin tosiaan oikein mukavia. Jotain on tosiaan tehtävä, muuten tulee stoppi shoppailuun, enkä mitenkään haluaisi siitä harrastuksesta luopua. ;)

  ReplyDelete