Thursday, April 14, 2011

Hälläväliä

Valokuvatorstain haastena on hälläväliä!  Tämä on sellainen harmillinen hälläväliä juttu täällä Los Angelesissa. Olen tästä usein ennenkin marmattanut, täällä virtaa sadevedet puhdistamattomana mereen. Siinä menee mukana kaikenlaista likaa ja roskaa. Yksi iso ongelma on rannoilla sadeveden mukana kulkeutuvat huumeneulat.

Mutta muuten tykkään Los Angelesin rennosta ja hälläväliä meiningistä. Koko kaupunkin on muutamaa hienoimpaa kaupunginosaa lukuunottamatta kyllä aika ränsistynyt ja rempallaan, täällä ei tunnu julkisivu- ja muutkaan rakennusmääräykset paljoakaan piittaavan talojen ulkoasusta tai siitä miten muut härpäkkeet on asennettu. Mun silmää kyllä miellyttää tälläinen rento hälläväliä-meininki, paitsi siis tuossa viemäröintiasiassa.

Rakastan tälläisiä kummallisia kapeita kujia.

En olis uskonut, että täällä voi törmätä myös tälläiseen näkyyn, pyykit kuivumassa sisäpihalla. Tälläsestä mä rennosta meinigistä pidän. Suomalaiselle silmälle mukavan eksoottista.

Ja sitten on näitä sähköhässäköitä, ihan ulkona käden ulottuvilla. Näyttää kyllä aika epämääräiseltä. Mutta ei häiritse mun silmiäni.
Ja tälläiset vesivehkeet on kanssa mun mielestäni tosi hauskan näköisiä. Nämäkin ovat vaan ihan rennosti jalkakäytävällä.
Ja sitten vielä nämä ilmakaapelit ja muut johtohässäkät. Musta nääkin on tosi koristeellisia ja mukavan näköisiä. Tosin aika usein täällä tulee sähkökatkoksia, noihan tietty vaurioituu aika helposti. Meillä hajos pari vuotta sitten tietokone ja muutama muukin kodin kone, kun joku autoilija oli pamauttanut sähkötolppaan.

10 comments:

 1. On siellä vähän "Hälläväliä" meininki.
  Mutta onko sillä loppupeleissä niin
  hälläväliä, paitsi ne sadevedet!!!

  ReplyDelete
 2. Hyvätä näyttää nuo ihanat pikkukujat,mutta johdot noin...mietityttää tuo turvallisuus.Toivottavasti köyhimmät ei kärsi eniten noista hälläväliä johdoista...ja lapset varsinkin?!!!

  ReplyDelete
 3. Aika "eksoottisilta" näyttää kyllä munkin silmään toi johtohässäkkä, vaikka olenkin aina sanonut, että mun viimeset sanat varmaan tulee olemaan:"...tässä mitään sähkömiestä tarvita... ;)

  ReplyDelete
 4. Moi Itkupilli! Olipa kivaa löytää blogisi, upeita ja erikoisen kauniita kuvia ja mielenkiintoisia juttuja Sinulla.

  Heh, eipä olisi uskonut, että LA on kuin Italia... Nuo sähköhärdellit, roikkuvat pyykit ja ränsistyneet talot voisivat olla hyvin täältä!! :-D

  ReplyDelete
 5. Kuvittelin los angelesia suhteellisen moderniksi kaupungiksi. Melkoista hässäkkää!

  ReplyDelete
 6. Sirpa
  Ei tarvitse kaiken olla puts kliin ja vimpan päälle kunnossa. ;)

  Ihanuudet
  No varovainen täällä pitää olla kaikkialla, varsinkin pikku kujilla. Mitä köyhempää seutua, sitä hullummat hässäkät ja kyllä mäkin oon miettinyt, että monet härvelit saattaa olla lapsille vaarallisia.

  Tuire
  Tosiaan, aika eksoottista täällä on, ei ollenkaan sellaista mitä kuvittelin Amerikasta löytyvän.

  Kulkukatti
  No olipas kiva, että löysit blogilleni.

  Yllätys oli kyllä mullekin miten etele-Eurooppalaisen näköistä täällä on.

  Pankin talkkari
  Niin minäkin kuvittelin ja yllätys oli aikamoinen kun tänne tulin, etupäässä kyllä positiivisessa mielessä. ;)

  ReplyDelete
 7. Noi hässäkät on sitä arkielämää, vaan kävisköhä toi tääl suomen keleis. Sähköt kaatosatees ja pakkases.

  ReplyDelete
 8. Yllättävän paljon noita hällä välejä siellä. Meillä ei tulisi kuuloonkaan, toisaalta pieni ren tous olisi kyllä jossain määrin paikallaan.

  ReplyDelete
 9. Onpahan monta juttua...nuo sähkölaitteet pelottavat. Ja tuo vesi likastuu...

  ReplyDelete
 10. Hmmm... ihan kuin etelässä! =)

  ReplyDelete