Friday, February 17, 2012

侘寂 wabi sabi

Jotkut teistä jo tietääkin, että olen ollut viime aikoina täysin hurahtanut pinnaamiseen. Eli kuvien keruuseen Pinterestiin. Enkä oo ollenkaan ainoa, sillä aika moneen blogiystäväänkin siellä pinnaillessa törmää. Jos ei oo tuttu juttu, niin siitä voi lukea lisää esim. täältä.

Tänään huomasin, että tarvitsen jälleen uuden kategorian eli lisäsin Wabi Sabi boardin.

Siitä sitten innostuin penkomaan  kuva-arkistojani läpi, että löytyisikö "wabi sabi"-teemalla ihan omiakin kuvia. Ja löytyihän niitä, tässä vaan ihan pienen pieni otot. Mun arkistoista taitaa olla helpoin löytää kuvia juuri nimenomaan tähän kategoriaan.

Tässä ekassa satsissa on kuvia meidän kodista, rajattuna "harmaa-lila-sea foam"-väriteemaan.

Mä oon aina rakastanut ajan patinaa ja tietynlaista rähjäisyyttä. Jo kauan ennen kuin tiesin Wabi Sabi:sta hölkkäsen pöläystä.

Pienen pienet yksityiskohdat suorastaan hivelee silmääni.

Kauneinta on silmilleni on juuri virheet ja epätäydellisyys.

Ja mikä parasta Wabi Sabi on hyvin lähellä Robin rakastamaa zen-tyyliä. Zen-boardkin multa toki löytyy, mutta vasta aika aluillaan.

Tässä yksi ihana yksityiskohta, naru ja pala repeytynyttä käärepaperia.

Mietin miten selittäisin Wabi Sabi:n, jos toi termi ei ole jollekin ennestään tuttu. En osannut sitä itse oikein pukea sanoiksi, mutta löysin mielestäni tosi hyvän määritelmän MTV3.fi sivuilta:

Wabi Sabi (Japani)
Japanilaisen estetiikan käsite merkitsee elämäntapaa, jossa ihminen keskittyy löytämään kauneutta elämän epätäydellisyyksistä ja hyväksymään luonnollisen kasvun ja katoamisen syklin.

Hiukan laajemmin aiheesta voi lukea englanninkielellä vaikkapa wikipediasta.

Toi on niin just mun juttu. Ja onkin ollut yksi tärkeimmistä teemoista omassa sisustusfilosofiassani jo ainakin 30 vuotta. Muitakin teemoja toki löytyy, mutta niistä lisää myöhemmin. Tässä Wabi Sabi teemassa saatan pysytellä nyt hetken (who knows), koska kuvia löytyy ihan pilvin pimen. Wabi Sabia löytyy myös meidän puutarhasta. Ja sitä löytyy ympäri Los Angelesia. Tämä räjähtänyt jättiläinen  on hyvin Wabi Sabi-kaupunki.

*itKuPiLLi*-inspirations blogille aion tehdä seuraavan postauksen myös samalla teemalla, mutta siihen laitankin sitten ihan muita kuin omia kuvia,  eli kuvia, joita olen keräillyt sinne mun Pinterestiin. ;)

Löytyi vielä yks kiva artikkeli aiheesta.

 ***
I added a new "Wabi Sabi"-board to my Pinterest today. And I got so excited of the theme, that I went through my photo archives to find out if I have own "Wabi Sabi" photos. Well, must tell that most of my photos fall in this category. Wabi Sabi is so my cup of tea. Here is now the first set of my Wabi Sabies. But much more is coming up. And next post into my *itKuPiLLi*-inspiration blog will be also Wabi Sabi themed. Read more about Wabi Sabi here. And here was also quite nice article.

29 comments:

 1. Hehee, mäki täällä yöunistani pinnaan, kello kohta 2 :D Mutta perjantaiyönä voisi olla baarissa tai suuremmissakin synneissä :D

  ..ja kaivoin just vanhoja Japanin matkakuvia, tuli jotenki mieleen :D

  ReplyDelete
 2. hen, tosi kiva, että en oo ainut hullu, joka siellä yötä myöten pinnaa. Mutta tosiaan, kyllä ajan vois paljon syntisemminkin käyttää.

  Mä olenkin jo kurkkimassa sun kuvia. Tosi kivoja.:)

  ReplyDelete
 3. Wabi sabi, hauska sana. Mulle täysin tuntematon ja olenkin aina ennen edustanut sellaista uuden karheaa, kiiltävää ja virheetöntä näkemystä. Mutta mieli muuttuu ja olen alkanut näkemään kauneuden myös kuluneessa, sekä virheissä. Kiitos siitä mm. sun blogille. Aika kiva...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, no sepä kiva kuulla, että olet oppinut näkemään kuluneessa kauneutta. Epätäydellisyys ja ajan patina antaa esineille uusia ulottuvuuksia, ovat ainakin valokuvauksellisempia. ;)

   Delete
 4. Tuosta termistä en tiedä yhtikäs mitään. Yksityiskohdat ovat aina kiehtoneet minua, koska niissä piilee se jokin. Se tärkeysasia. Siksi pidänkin kuvistasi paljon.
  Menenkin vähän wabisabiin tutustumaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yksityiskohdissa tosiaan pilee jotain sellaista, mitä äkkiseltään ei edes huomaa, ellei ole tottunut kiinnittämään huomiota sellaisiin. :)

   Delete
 5. Kävin tutustumassa Pinterestiin ja wabisabi-kategoriaan. Olin mykkänä ihastuksesta noista kuvista. Äkkiä luin ohjeita läpi, mutta vanha pääni ei vielä ymmärtänyt kaikkea.
  Mutta ymmärrän miksi olet asiasta innossasi. Tulenkin vierailemaan pinterestissäsi tästä eteenpäin. Usein. Kiitos.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen välillä itsekin ihan mykkänä ihastuksesta siellä, niin on maailma täynnä kauneutta. Minäkin aluksi huokailin Pinterestin ohjeita, että apua, en ymmärrä. Mutta kun pääsee vauhtiin, niin ihan helppoahan se on. Ja voi ihanaa, tervetuloa sinne kurkkimaan, kaikki on hauskenpaa, kun saa jakaa muiden kanssa. ;)

   Delete
 6. Aaah, täältä ne ihanat kuvat pölähtivät ruudulleni aamulla :) Ihana kategoria. Japanilainen ajattelu on mietityttänyt myös meillä viime päivinä. Käyskennellään nautiskellen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä alan nyt kanssa pikku hiljaa pääsemään syvemmälle japanilaiseen ajatteluun. Se on todella kiehtovaa. Ja sitä mukaan itsellekin avautuu koko ajan avarampi maisema. Joten jatketaan matkaa, nautiskellen. :))

   Delete
 7. Wabi sabi näyttää hyvältä ja kuulostaakin hyvältä ,sanat siis ;) Tuota pintorestia olen välillä käynyt kurkkaamassa,mutten sen enempää,sillä siihen näköjään jää helposti koukkuun ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wabi sabi tosiaan sekä kuullostaa että näyttää kivalta. Ja filosofianakin se on jotenkin ihana. Pinterestiin jää kyllä koukkuun, mutta se on ainakin mulle ollut ihan positiivista. Mieltä avartavaa ja inspiroivaa. Kyllä sitä voi aikansa paljon turhemminkin käyttää. ;)

   Delete
 8. Hetimiten tutustumaan, mars! :) Jos innostun siitä, olisko hirveä synti pyytää kutsua? ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. TeeTee, toivottavasti innostuit ja sinne voi ihan kutsua itse itsensä. Niin mäkin tein. Ja olen kyllä viihtynyt. ;)

   Delete
 9. Oi kulunutta kauneutta ja rappion suloa ! Ihanaa wabittamista :)
  Mun pinttausinto vaihtelee, välillä yötämyöten juu ja sitten välillä vähän taukoja. mut kun pitää taukoa, on ihana katsella piiiiiitkää listaa omien seurattaviensa pinttauksista. Ja vähäks sydäntä lämmitti, kun itse Anu Harkkikin oli tullut mun seuraajaksi :)

  Ihania ihania kuvia sulla, kiitos !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Wihtori, vanha pinnaustoverini. ;)

   Mulla oli pitkä tauko tossa pinnauksessa, mutta nyt into on pysynyt päällä. Mä oon nyt ollut sen verran kauan pois Suomesta, että piti googlettaa Anu Harkki. Mutta joo, ymmärrän nyt kyllä, miten mahtavaa on saada hänet seuraajaksi. Ei kyllä ihme, sulla on tosi mahtava Pinterest. ;)

   Delete
 10. Upeita kuvia, ja toi pinnaaminen on kyllä koukuttavaa, itsekkin käyn aina ihastelemassa siellä ^__^ ja wabi sabi <3 se on ihanaa!! pidän valtavasti siitä että sulla on aina niin mielenkiintoisia ja hyvillä kuvilla varustettuja juttuja ^^mullakin on muistaakseni pinterest tunnarit kun oikein pinnistän muistella! pitäisi tutustua siihenkin vielä..tahtoo aina elämän pyörteissä jäädä.."to do" listalle :D mut sehän on vain wabi sabia :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Ja mä olen aina ollut ihan kyltymätön kuvien katselija. Ja nyt on kiva, kun saa suosikit koottua talteen Pinterestiin. Eihän se nyt sentään mikään niin must ole, että sinne pitäisi suin päin kaikkien rynnätä. Sitten kun kerkiää tai siltä tuntuu. ;)

   Delete
 11. Todella mielenkiintoista... Kiva, että sinä jaat tietoasi ja levität innostusta. Mukavat viikonloput sulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hyvä Mieli. Mä oon aina ollut tälläinen, että kun jostain innostun, niin hössötän sitä sitten kaikille, usein jopa liikaa. Onneksi täällä blogilla voi intoilla ja hössöttää hyvällä omallatunnolla.;)

   Delete
 12. Hallelujaa ;) Kiitos taas sulle... mä oon niin iloinen, että joku levittää tätä tietoa (sanaa ;), kun en ite ehdi muuta kuin tyhjentelee dreenipusseja, pissapusseja sun muuta... Ihan oikeesti, kiitos kaikile pinnaajille, jotka kokoaa valmiiksi yhteen paikkaan kaikki herkulliset kuvat. Wabi sabi kuulostaa niin hyvältä, että vois vaihtaa alaa ;)Mukavaa viikonloppua sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, Eliisa. On niin kiva kuulla, että mun hössötyksestä on iloa muillekin. Mulla on aikaa just tälläseen ja tässä voi samalla käyttää omaa, muuten melkein turhaksi käynyttä, ammattitaitoa hyväkseen. Tee sinä vaan rauhassa sitä tärkeää työtäsi, minä pengon täällä sillä aikaa silmänruokaa. ;)

   Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin. :)

   Delete
 13. Mikään ei ole niin täydellistä kuin epätäydellisyys :)

  ReplyDelete
 14. Kiitos Itkupilli! :)
  Ja tulin iloiseksi että joku muukin hurmaantuu vaikka NARUSTA!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hanelina, nyt minäkin tulin iloiseksi, kun en ole ainoa pöhkö, joka hurmaantuu niin pienestä. ;)

   Delete
 15. Hieno tunnelma myös näissä kuvissa ja tuo Pinterest on mielenkiintoinen ja kauniita värisävyjä sieltä löytyikin. Siellä on hyvä käydä aina välillä katsomassa mitä on saanut aikaan ja paljon olet saanut aikaan kaunista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Nukke. Ja kiva, jos käyt kurkkimassa siellä Pinterestissä. Tylsää niitä ihanuuksia on yksin katsella. ;)

   Delete