Wednesday, March 28, 2012

*gRocERiEs*

Makro ja Teema Extra haasteena on "elintarvike". Sattuipa sopivasti, meillä kun on ruokakaapit ammottaa tyhjyyttään. Me käydään yleensä vaan kerran viikossa ruokaostoksilla, eli huomena täydennetään taas ruokavarastot. Mutta ainahan sentään jotain elintarvikkeita löytyy. Ituja oli hiukan pussinpohjalla, ne pääsi nyt sitten pääosaan, eli makrokuvaan.

Suolakurkkuja ja säilöttyjä tomaatteja löytyy myös. Krassitkin on taas kukassa, niistä saa ihanan ja terveellisen lisän salaatteihin tai niitä voi laittaa piristeeksi ihan sellaisenaan lautasen reunalle. Ruuan esteettisyys on mulle melkein yhtä tärkeää kuin maku.

Erilaisia pastoja on myös aina kaapissa, kuvassa japanilaista vaaleanpunaista pastaa. Mausteita tietysti on aina oltava, nehän on ruuan sielu. Esillä pidän vaan kauneimmat putelit, rumat mausteet on kaapissa piilossa.

Vielä oli nökäre sinihomejuustoakin jäljellä. Siitä vois tehdä vaikka pastakastikkeen.

Valkosipulia ja Himalajan vaaleanpunaista suola kuuluu meidän keittiön suosikkeihin.

Ja vielä yksi tuiki tärkeä elintarvike meillä, oliiviöljyn lisäksi, on rypälesiemenöljy. Se alkaakin olla aika lopussa, eli pitää lisätä lisätä se kauppalistalle.

Mä aina sanon, että en ole kummonenkaan kokki, mutta se ei ihan täysin pidä paikkaansa. Salaatteja, keittoja ja esim. erilaisia pastoja osaan kyllä kokata, jos satun olemaan sillä päällä. Usein vaan kaikenlaista muuta puuhaa sen verran meneillään, että en malttaisi touhuta keittiössä.  Mutta mikään ei kyllä voita kunnon kotiruokaa, joten kyllä se kotikokkaus on aina vaivan arvoista.

Lisää elintarvikkeita täällä.

***

The Weekly Macro and Theme Extra Challenge for this week is "groceries".

38 comments:

  1. pinkki pasta ja sinihomejuustokastike voisi näyttää villiltä yhdistelmältä ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, mä oon ajatellut tehdä nimenomaan sinihomejuustokastikkeen tolle pinkille pastalle. Tänään ei oo kuitenkaa pastapäivä. ;)

      Delete
  2. Pippurista, herkullista kranssinkukkaa salattiin. Pinkkia pastaa, en ole nähnytkään, vaikk amuita värejä olen keitellytkin. ( Luulin, että huomenna on keskiviikko, voi nyt ideamyssy päähän! Hurjaa tämäm kiireinen eläkeläiselämä :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on tosiaan aika pippurista toi krassinkukka, mutta niin herkullista, mä käyn nyt noukkimassa kukkapenkistä suoraan suuhun. Ja laitapa nyt tosiaan nopsasti se ideamyssy päähän, tänäänhän on Idolsitkin. ;)

      Delete
  3. Että voi ruokakin olla kaunista! Pinkkiä pastaa! Pinkkiä suolaa!! En ole ikinä kuullut en nähnyt.
    Kieleni vei mennessään sinihomejuusto krassilla höystettynä. Nam nam nam!

    Taas on pakko sanoa: taidokasta asettelua, taidokasta kuvausta, ideointia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Kiirepakolainen. Sanotaan, ettei ruualla saa leikkiä, mutta hauskaahan se on. ;)

      Delete
  4. Täällähän taitaakin oikea kokki asustella. Kevyttä, maistuvaa, terveellistä ja kaunista katsella. Voiko enenmpää toivoa. Krassi tuo väriä vielä kattauksiin. Todella hienot makrot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Aina. Mä en ole monitaitoinen kokki, mutta tykkään tehdä terveellistä ja kaunista ruokaa. ;)

      Delete
  5. Kauniin värikkäitä kuvia :)

    ReplyDelete
  6. kauniita ruokakuvia -tuo oranssinpunainen krassi kruunaa kaiken

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Pappilanmummo ja krassit on mitä mainioinpia lautasen koristeita, kauniita ja herkullisia. ;)

      Delete
  7. Ihanaa tuo Himalajan pinkki suola, sitähän ei raaskis edes syödä vaan kuvata pelkästään:) Täällä noi erikoissuolat on niin suolaisen hintaisia ettei tule ostettua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onneksi tuota pinkkiä suolaa saa helposti lisää, eikä se kovin kallistakaan muistaakseni ole, joten sitä raaskii kyllä käyttääkin ja mä en oikeastaan muuta suolaa juuri itse käytäkkään. ;)

      Delete
  8. Onpas täällä kaunis blogi. Taidan tulla aina tänne vierailemaan kun tarvitsen hieman love & peace-fiilistä! Niin ja nyt mä muistan, että pitää laittaa krassin siemenet likoamaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Tillariina, sullaki on kiva blogi, joten vuoroin vieraissa käydään. Nyt siellä tosiaan kannattaa krassin siemenet laittaa likoamaan, niin kukkii sitten nopeammin kesällä. ;)

      Delete
  9. Tuli taas niin kesäinen olo!! Kuvasi jälleen todistavat; "kattaus on puoli ruokaa", ainakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Sirpa, kattaus on mun mielestä ainakin puoli ruokaa, sen verran höperö koristelija olen, että joskus se on enemmänkin kuin puolet. ;)

      Delete
  10. Ihanat asetelmat elintarvikkeista kauniine väreineen!

    ReplyDelete
  11. Nam mitä herkkuja!
    Voisin syödä noita kaikkia paitsi pastaa, joka on viime ajat ollut boikotissa. Joskus voin maistaa miehen tekemää safkaa missä noodeleita mutta silloinkin vain vähän...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos BLOGitse, mä pidän itsekin joskus jauhottomiakausia ruokavaliossani. Mutta nyt olen taas kaikkiruokainen. ;)

      Delete
  12. Kylläpä oli jälleen kauniita kuvia ... ja herkullisia.

    ReplyDelete
  13. Taas niin upeat kuvat elintarvikkeista. Värit hyvin onnistuneesti valittu tai siis raaka-aineet on valittu väriensä perusteella hyvin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Arleena ja hiukan tosiaan valkkasin kuviin sellaisia värejä, jotka hyvin sopivat keskenään, en ihan kaappien koko sisältöä sentään kuvannut. ;)

      Delete
  14. Sitä ei muistakkaan krassia ihaillessa, että senhän voisi syödä.

    Himalajan suola, uusi tuttavuus.

    Kaunis kuvasarja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Liplatus ja krassia kannattaa tosiaan popsiakin, terveellistä herkkua. ;)

      Delete
  15. Ruoka-aineet ovat kauniita.. Nämä kuvat todistavat sen.

    Nuo ihanat väripilkut, krassit, siis kukkivat jo siellä! Täällä heitä saa odottaa heinäkuulle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ruoka-aineet on tosiaan aika kiehtovia kuvattaviakin, niistä löytyy kauneutta. Krassit alotti taas kukintansa, ei ne kauaa onneksi malttaneet talvilepoa viettää. ;)

      Delete
  16. Ihanat kuvat! Sinä osaat sitten käyttää hienosti värejä!
    Krassit kukkivat täälläkin,siellä sun täällä,ja niitähän voi syödäkin. Samaa suolaa käytän minäkin ja rypäleensiemenöljyä olen käyttänyt vuosia;on hyvää sekä ruoanlaitossa että kosmetiikassa (hyvä vartaloöljy,kun siihen lisää pari tippaa jotain eteeristä öljyä)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Yaelian ja rypäleensiemenöljy on tosiaan monikäyttöistä ja hyvää siinäkin mielessä, että se kestää hyvin kuumentamista. Mä hieron sitä jokus ihan sellaisenaan hiusten latvoihin. Mutta muutaman tipan jotain ihanaa eteeristä öljyä siihen voiskin hyvin lisätä. ;)

      Delete
  17. Taitava emäntä loihtii hienon aterian vaikka tyhjästä. Sinä väitit ettei ole oikein mitään, mutta kauniin värimaailman ja erikoisherkut meille tarjosit. Hieno postaus :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Uuna, ehkä se oli ihan hyvä, ettei ollut enenpää valikoimia, eli oli käytettävä enemmän mielikuvitusta. ;)

      Delete
  18. Kaunista kuvattavaa oletkin löytänyt kaapeistasi. Pinkki pasta ja suola- erikoista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Pirkkoinkeri. Mulla on taipumusta ostella jopa ruokia ihan vaan värin perusteella. ;)

      Delete