Tuesday, May 13, 2008

Tilpehööriä

Mulla ei ole koskaan ollut erityisen arvokkaita koruja, mutta rihkamaa senkin edestä. Tosin en ole pitkään aikaan juurikaan koruja käyttänyt, paitsi joskus 70-80-lukujen taitteessa. Silloin väsäsin itsekin aika paljon koruja ja niitä sitten roikotinkin kuin joulukuusessa. Silloin rihkamakorujen materiaalit oli vähän sitä sun tätä ja niiltä ajoilta onkin peräsin mun nikkeliallergia. Korviksia en pysty oikeastaan käyttämään ollenkaan, en edes kultaisia tai hopeisia, jotenkin ne vaan ärsyttää korvalehteni punaisiksi. Oikeastaan ainoat korut joita nykyisin käytän on erilaiset ristit. Sillä ei ole mitään tekemistä uskonnollisuuden kanssa, musta risti vaan jotenkin on aina cool.

Multa jäi kaikki mun korut sinne Suomeen, mutta on mulle täälläkin alkanut hiukan tätä tilpehööriä kertymään. Nämä aarteet on mun anopin vahasta korurasiasta. Tuo alin risti on oikeastaan näistä ainut mitä käytän lähes päivittäin, muiden kohtalona on päätyä luutavimmin askartelumateriaaliksi.

3 comments:

 1. Korut olisivat kivoja, varsinkin korvakorut, mutta sama juttu -edes kultaisiakaan en voi pitää nykyään. Kaulakoruja en osaisi pitää.

  No, tallessa kaikki korut ovat edelleen, kaikki ihanat roikkuvat kultaiset korvakorut...voi:((

  ReplyDelete
 2. Ihania koruja. Minullakin suurin osa on rihkamaa, mitä nyt ukkeli on ostellut aitoja. Itse ostan aina sellaista romua, kun saa halvalla. Voin jopa käyttää korviksia eli vielä ainakaan eivät ole kärsineet rihkamastakaan. Tosin en muista, milloin olisin viimeksi käyttänyt muita koruja kuin sormuksia.

  Mutta parittomia korviksia on aika läjä. Tuli mieleeni tuosta sinun askartelu-uusiokäytöstä, että niistähän voisi tehdä vaikka riipuksia, kun hommaa vaan ketjuja.

  ReplyDelete
 3. No täällähän te molemmat jo oottekin mun korulippaalla! Kiva, sitä on paljon kivempi katsella kavereiden kaa omia aarteita, yksin se on tylsää.

  Juu, Susu, mullakin oli sellasia kaulalle olkapäille asti roikkuvia killuttimia, tai ei niiden tarkotus ollut ihan niin alhaalla roikkua, mulla vaan on niin lyhyt kaula. ;))

  Ja Elegia, se askartelu voi olla tosi yksinkertaista, joskun ihan riittää tosiaan ketju. Ja korviksista voi saada ihan hienoja riipuksia ihan niin helposti. :))

  ReplyDelete