Sunday, June 22, 2008

Viileeää turkoosia hellettä helpottamaan

Perjantaina käytiin ostamassa loputkin verhot. Turkoosit verhot päätyivät ruokapöydän kaveriksi. Turkoosi on ihanan viileä ja raikas väri, siksi se sopii erityisen hyvin tähän meidän ruokailutilaan. Täällä on välillä niin mieletön helle, että sitä kaipaa viileitä sävyjä etenkin päiväsaikaan.

Verhot on pidettävävä suljettuina, ettei aurinko pääse helottamaan sisälle. Siksi nämä läpikuultavat verhot on ihania, ne päästää valoa läpi, mutta silti varjostaa pahimmat auringon säteet.
Aamusella tämä lännenpuoleinen ikkuna on hiukan varjoisa ja synkkä, auringonkukat tuo ihanaa väriä ja iloisuutta aamiaispöytään.

Tälläiseltä tämä näyttää tällä hetkellä. Uusia tuoleja haeskellaan kirppiksiltä. Nyt meillä on vain mustaa metallituolia, jotka on pitää peittää ja pehmentää hupuilla. Haaveilen kuudesta erilaisesta ja erivärisestä puutuolista. Jos löytyisi vanhoja tuoleja, sitä parempi. Jos sopivia puutuoleja ei löydy, vanhat metallituolitkin käy. Lisäksi haluisin jonkun vanhan tunnelmallisen lampun pöydän ylä puolelle.

6 comments:

 1. Ihanaa turkoosia jostain syystä....eli en ole niin turkoosin ystävä, mutta viileältä tuo näyttää.

  ReplyDelete
 2. Ihanat värit taas! Ja ihania verhoja :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos Susu, mulle turkoosi on ollut yksi lemppariväri ja se on jotenkin sellainen helleväri. Käytetäänhän sitä tosi paljon mm. arabi- ja välimerenmaissa.  Kiitos Maddy, nää verhot oli todellinen löytö, just 5 eri väriä, meidän 5 ikkunaan. Ihanan kevyitä ja ilmavia, mutta varjostaa just sopivasti helteistä aurinkoa. Vielä on tulossa oranssi, lime ja violetti verho! :)

  ReplyDelete
 4. On todella raikkaat värit, erikoisetkin, mutta ne sointuvat toisiinsa hyvin. Saa näyttämään raikkaalta.

  Itse olen sellainen "paksu" sisustaja. Miehen ohuet voile-verhot saivat kyytiä, kun minun paksut tummanlilat samettiverhot tulivat taloon. Ja kaihtimet ovat aina kiinni, ettei aurinko pääse vahingossakaan paistamaan risukasaan :D

  ReplyDelete
 5. Mä taas heitin raskaat kaihtimet pellolle! Rob rakastaa pimeää, mutta on onneksi nyt kuitenkin ihan tyytyväinen näihin uusiin verhoihin.

  Ja onneksi täällä on aina yöllä pimeää, joten yön ajaksi pimennystä ei tarvita, oikeastaan verhoja tarvitaan lähinnä varjostamaan tota porottavaa aurinkoa.

  ReplyDelete
 6. ah toi eka on just m u n turkoosi ))

  ReplyDelete