Saturday, April 3, 2010

Rennosti lepaillen

Suomessa paasiaisen aika oli niin erilainen kuin taalla etelelaisessa Kaliforniassa. Suomessa paasiainen on kevaan juhla ja se oli mukava paussi kaiken kiireen keskella. Mulle se oli ennen kaikkea pari ylimaaraista vapaapaivaa.

Taalla paasiaisena ei ole ylimaaraisia vapaapaivia ja koska taalla on lahes taysi kesa, niin paasiaisen hennot kevaiset varitkaan ei paase oikein oikeuksiinsa. Tosin kylla taalla jotain kevaan merkkeja toki on, monet puut, pensaat ja kukat kukkii juuri kauneimmillaan, kuten ylakuvan jasmiini.

Me ei oikeastaan vieteta mitaan juhlapyhia kovin periteellisesti, ei sen paremmin suomalaisittain tai amerikkalaisittain.  Mutta jotain pienta kivaa on kuitenkin kiva laittaa, eli ihan ilman pupujusseja en osannut olla. Ma ajattelin tehda jonkun kivan paasiaiskattauksen, mutta paatettiin sitten kuitenkin menna ulos syomaan ja tanaan meidat on kutsuttu anopille paasiaisillalliselle. Joten tassa nyt tais tama paasiainen menna rennosti lepaillen. Rob menee huomena sunnuntaina taas normaalisti toihin.

14 comments:

 1. Natteja kuvia :)

  Taalla meillapain ei tunnu paasiainen missaan, olisin siita taysin tietamaton ilman blogeja.

  Mukavaa illallista!

  ReplyDelete
 2. Susa
  No ei se kylla taallakaan juuri muuten tunnu tai nay, paitsi paasiaiskoristeet kaupoissa.

  Mun appivanhemmat koittaa jotenkin pitaa ylla kristillisia perinteita, armenialaiset on niista niin ylpeita. Joten eikohan me aika kiva illallinen saada, tosin taysin erilainen kuin suomalainen paasiaispoyta. ;)

  ReplyDelete
 3. Ihana pullea pupu ja kauniit tipinmunanamit lasikulhossa. Siinähän sitä pääsiäistä nyt on jo vallan mukavasti.

  ReplyDelete
 4. Unelma
  Juu, mulle ihan tarpeeksi kun on edes muutama pupun kuva ja hiukan paasiaisnameja. :)

  ReplyDelete
 5. Ihania pääsiäiskuvia! Meillä lauantai meni Ikeassa shoppaillessa ja Hesburgerissa... Mutta huomenna mennään mummolaan pääsiäislounaalle.

  ReplyDelete
 6. Helena
  Lauantai onkin siella Suomessa kiva valipaiva siina paasiaisessa. Kuullostaa mukavalta teidan paiva...mekin ollaan just lahdossa kirppikselle ja kai sita pitaa kayda ruokakaupassakin.

  Hyvia herkuttelu hetkia mummolaan! :)

  ReplyDelete
 7. Kivat kuvat!
  Mitä kuuluu armenialaiseen pääsiäispöytään?Oli varmaan herkullista!

  ReplyDelete
 8. Mitä ihania ihanuuksia sulla täällä onkaan!!
  Suloisia pupuja, värejä, jasmiinit..

  ReplyDelete
 9. Kaiholla luin tekstiäsi kesästä, meillä lunta vielä paaaljoon, onneksi vettä sataa kaatamalla niin hangetkin häviävät nopeammin. Malttamattomana odotan vihreyttä ja jäiden lähtöä järvestä.

  Harmaiden päivien ja "likaisen" lumen keskellä onkin mukava laittaa pääsiäisen koristuksia, vähän vihreää kotiin.

  Terkuin Lennu

  ReplyDelete
 10. Yaelian
  Armenialaisessa paasiaspoydassa paaosassa on kala, riisi ja Kchuch (kasvislaatikko). Muuten poydassa olikin sitten vahan sita sun tata. Appivanhemmat ei pida kovinkaan tiukasti kiinni noista perinteista, kunhan siina on jotain sinne pain. ;)

  Hanne
  Ma rakastan pupuja (mun lapsilla on ollut oikeita pupuja) ja rakastan jasmiinin tuoksua. :)

  LENNU
  No just niin, harmaaseen kevaaseen noi paasiaisen pastellit sopii niin ihanasti, mutta kun ulkona rehevan vihreaa, niin niiden lumous jotenkin hukkuu. Siksi en saa millaan sita samaa paasiastunnelmaa, joka Suomessa on.

  Mina kaiholla ajattelen sita Suomen kevatta, kun siella sitten alkaa vihertaa, niin se on niiiiin ihanaaaa. :)

  ReplyDelete
 11. Kauniit värit kuvissasi. Ihana jasmiini violetti ja varmaan tuoksuukin.

  Mutta puput ja pikkumunamakeiset ovat samoja kuin täälläaz

  ReplyDelete
 12. Arleena
  Jasmiini tuoksuu ihanalle, ma olen aina tykannyt jasmiinin tuoksusta ja nyt se kukkii taalla kaikkialla tuoksuteltavana.

  Puput ja paasiaismunat kuuluu taallakin tosiaan paasiaisperinteisiin. :)

  ReplyDelete
 13. "Täällä on lähes täysi kesä"....kuullostaa ihan huimalta! Mepä kun tänään ajeltiin monta tuntia ihan sikasumussa ja toiset monta tuntia takaisin. No, tulee se aurinko joskus vielä tännekin :)
  Iloista pääsiäisen jatkoa teille sinne kauas kauas!

  ReplyDelete
 14. Johanna
  Taalla ma kaiholla ajattelen Suomen kevatta, kuinka ihanaa oli se, kun harmaudesta alkoi nousta varia ja ilmat alkoi lammeta.

  Ma olen aina tykannyt kesasta, mutta taalla ollessa olenkin alkanut kaivata syksya, talvea ja kevatta. Musta tuntuu, etta kun muutan takas Suomeen, en koskaan valita mistaan kelista. Kaikissa niissa on oma viehatys.

  Iloista paasiaisen jatkoa sinne koto Suomeen! :)

  ReplyDelete