Wednesday, February 22, 2012

♥ ♥ ♥ faMiLy aLbum ♥ ♥ ♥

Makroviikkojen ja teemaextran aiheena on tällä kertaa kuva. Se ei olekkaan mikään helppo haaste. Mulla taitaa tällä kertaa mennä nämä kuvat enempi ton teeman kuin makron puolelle.  Kuvattavaksi valitsin perhealbumin, jonka siskoni kokosi äitini hautajaisiin ja  josta kerroin aiemmin täällä ja lupasin silloin avata muutaman sivun täällä blogillanikin. Nyt siihen tarjoitui sopiva tilaisuus.

 ***

The Finnish Macro and Theme Extra Challenge for this week is photo/picture. Here are some photos of my family album.

 Äiti morsiustyttöineen ja vasemmassa reunassa Maija-kummini. ~ My mom with her bridesmaids. The girl on the left is my godmother Maija.

 Mummo tyttärineen, äidin ja isän hääkuva ja ylpeä isi. ~ My grandma with her daughters. My mom and dad's wedding picture. And a proud dad.

Äiti, isä ja minä vauvana. Ja vielä kerran minä. ~ My mom, me and my dad. And once more me. Vasemmalla Maija-kummi ja Marjaana-serkku. Vaunuissa pikkusisko Kati. Äiti ja minä. 1964. ~ My godmother Maija, cousin Marjaana. In the baby carriage my little sister Kati, my mom and me. Year 1964.

Äiti ja pikkusisko Kati. ~ My mom and little sister Kati.

 Ei ihme, että Katia noin naurattaa. ;) ~ No wonder  that my little sister was laughing. ;)

 Siinä sitten meidän koko perhe Näsijärvellä veneajelulla. 1965. ~ Our whole family on the boat.

Äiti ja Kati sukuloimassa. ~ Mom and Kati.

 Äiti, minä, Manolito, Pekka-pappa ja Kati mummolan laiturilla. ~ Mom, me, Manolito, grandpa Pekka and little sister Kati.

 Erkki-pappa, äiti, Maija-kummi, Aili-mummo, Kati ja minä. Vuosi 1979. ~ Grandpa Erkki, mom, godmother Maija, grandma Aili, Kati and me. Year 1979.

 Poikani Robert ja minä. Monenkohan vanha  Robert tossa on, olisko 1 v. eli vuosi on sitten 1988. ~  My son Robert and me. Year 1988.

Robert ja Siiri jouluna -92. Ja puutama pipo. Mulla oli aika paha virkkuumania päällä. ;) ~ My son Robert and daughter Siiri. Christmas -92.

Siskoni lapset Ella, Irina ja Onni. Ja sitten meidän Siiri ja Robert. ~ My sisters kids Ella, Irina and Onni, and my kids Siiri and Robert.

 Viimien kuva, joka mulla on isästä ja äidistä, ennen äidin kuolemaa vuosi sitten. ~ This is the last photo I have of my dad and mom, before she passed away last year.

Tätä kuvaa en vieläkään pysty kyynelittä katsomaan. Siinä on niin paljon surua ja iloa samassa kuvassa.  ~ I have still difficulties to look at this photo without tears. It's so full of sadness and joy.

59 comments:

 1. Oikea muistojen albumi. Onko nuo kaikki alunperinkin mustavalkokuvia vai haasteeseen sopivaksi muunneltu..ei sillä että sillä mitään merkitystä olisi, sopivat vaan niin hyvin albumiin mustavalkoisina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, siinä on muistoja aika monelta vuosikymmeneltä. Kuvat oli vuodesta -65 lähtien värillisiä. Haastetta varten muunsin ne mustavalkoisiksi. Jotenkin näyttävät yhdessä noin paremmilta. ;)

   Delete
 2. Thank you for sharing your family photos. I am so sorry for the passing of your mother. I also lost my mother last year (and my father 7 weeks later). Please know that my heart is there with you. I am glad that we have our photos to help us to remember.

  With hugs (and tears),

  Betty

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, Betty, so for both of us, last year was sad and full of tears. I´m so sorry for you mam and dad. Hugs.

   Delete
 3. Nämä ovat kalleimpia muistoja menneisyydestä, aarteita eletystä elämästä. Kiitos kun sain tutustua:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä ovat todella ihania aarteita, niin paljon tulvii kauniita muistoja mieleen näitä katsellessa. :)

   Delete
 4. Ihania kuvamuistoja, ja tuollainen 60 - 70 luvun albumi on tosi hieno! Tykkään itsekin katsella lapsuuskuvia 70-luvulta. Erityisen hauskaa niissä on ajankuva. Millaisia olivat maitopurkit, katunäkymät jne.

  Vaude siis! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun olis älynnytkin enemmän tallentaa sitä ajankuvaa. Arkisia asioita ei valitettavasti yleensä haluta kuvia "pilaamaan", vaikka ne tosiaan myöhemmin onkin tosi mielenkiintoista katseltavaa. ;)

   Delete
 5. Kerrassan hieno kuvasarja.Vanhoja kuvia on niin hauska katsella. Tuossakin on elämäntarinaa kerrakseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Raija, siinä on tosiaan meidän perheen elämäntarinaa muutamalta vuosikymmeneltä. ;)

   Delete
 6. Kiva muistelo! Hyvä haaste. Itse en ole haasteita kerennyt harrastaa :( Ne on kyllä kivoja, täytynee ottaa aikaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Mä olen nyt ajatellut noista haasteista, että osallistun, jos mulla on joku sellainen idea, jonka muutenkin haluaisin jakaa. Väenvängällä en enää yritä keksiä jotain, jos mitään "järkevää" ei tule mieleen. ;)

   Delete
 7. Ihania kuvia. Mäkin rakastan vanhoja valokuvia ja olenkin keräillyt suvun vanhoja kuvia kansiokaupalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on valitettavasti täällä vain tuo yksi albumi. Toi on kyllä tosi hyvä, että olet kiinnostunut noita kuvia keräämään, sellaiset kansiot on kyllä todella arvokkaita muistoja täynnä. :)

   Delete
 8. Hienoja muistoja! Tyylikkäännäköinen kuva tuo isästäsi ja äidistä pöydän äärellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ari. Se onkin tosi kiva kuva, tyylikäs yksinkertaisuudessaan. Ja aivan ihania herkkuja pöydässä. ;)

   Delete
 9. Ihania kuvia! Kati vaunuissa kuva muistuttaa omasta lapsuudesta - systerini on 7 v minua nuorempi, voi niitä aikoja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lol, no me molemmat sitten tiedetään, millaista on elämä pikkusysterin kanssa. Haaveilin isoveljestä. ;)

   Delete
 10. Nostalgiaa... ihanaa. Hyvä valinta teemaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla jäi roikkumaan tuon albumin vilauttaminen täällä, mutta tämä haaste tarjosi tilaisuuden kuin tarjottimella. ;)

   Delete
 11. Hienosti koottu rakkaitten kuvat albumiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Arleena. Sisko suurimman kiitoksen tuosta albumista ansaitsee. ;)

   Delete
 12. Ennenkuin pääsin viimeiselle kuvalle, sananmukaisesti, olivat kyyneleet jo silmissä. Nämä ovat niitä aivan ihania onnellisia kuvia ja muistoja. Kiitos, että saimme katsella yhdessä kanssasi <3
  P.S. Äitisi oli kaunotar ja hyvin olet perinyt häneltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kaari ja kyllähän tälläisiä muistoja ihan mielellään jakaa. Kun katselin noita kuvia, niin todella tajusin, että kuinka onnellisia hetkiä meidän perheellä on ollut. Ja tuossa oli vain pieni hyppysellinen.
   PS. Ihan samat sanat tuli mieleen sun äitisi kuvan nähtyäni. ;)

   Delete
 13. Kaunis albumi ja hieno kuvasarja siitä :)

  ReplyDelete
 14. Kauniisti koottu perhealbumi! Ja koskettava tuo viimeinen kuva;voin ihan kuvitella että tulee pala kurkkuun sitä katsoessa.Hali!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Yaelian. Viimeinen kuva on todella vielä vaikea, mutta onneksi siinä on myös niin paljon iloa mukana. ;)

   Delete
 15. Ihana postaus1 Vanhoja albumeja ei kyllästy katselemaan, paljon muistoja ja tunnelmia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja vanhoja albumeita on aina ihana katsella. ;)

   Delete
 16. Vanhoja valokuvia on mukava katsella.
  Siellä näkyi yksi tuttu paikkakin, siltakuva. Kolme vuotta myöhemmin mekin muutimme tuohon kaupunkiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me asuttiin tuohon aikaa Vuosaaressa, mutta usein viikonloppuisin pistäydyttiin Porvoossa. ;)

   Delete
 17. Kiitos näiden kuvien jakamisesta meidän kanssamme! En voi mitään, mutta minullakin nousi pala kurkkuun, kun katsoin kuviasi äidistäsi ja luin tekstisi. Vanhat kuvat ovat niin arvokkaita muistoja eletystä elämästä, rakastan niitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noiden vanhempien kuvien katselu on jo helppoa, mieleeni muistuu niin ihania hetkiä äidin kanssa. Mutta noi uudemmat kuvat on vielä vaikeita, mutta toisaalta surun kohtaaminen on kuitenkin parenpi kuin sen välttely.

   Delete
 18. Kuinka hienot kuvat....Kiitos että jaoit ne kanssamme <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kati ja kiitos teille kaikille, paljon kivempihan näitä on yhdessä kuin yksin katsella. ;)

   Delete
 19. Vanhoilla valokuvilla on sielu, niillä on oman aikansa sydän, ne ovat tulvillaan muistoja. Ne ovat ihania. En ihmettele lainkaan, että tämä albumi on rakas aarteesi.
  Minä yritän koota myös oman lapsuusperheeni ja isovanhempienkin vanhoja kuvia ja kirjoittaa niiden taustoja, mutta valitettavasti en ole kuvia juurikaan löytänyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on valitettavasti vain tämä albumi, olis tosi kiva kyllä koota tälläisiä enemmänkin. Mutta täältä asti en pääse käsiksi suvun ja perheen aarteisiin. Toivottavasti jostain löydät lisää kuvia, koska tollaset albumit on niin arvokkaita muistojen arkistoja. :)

   Delete
 20. Mikä aarre, muistojen ja kyynelten kaunis kokoelma. Neljännessä kuvassa on sinusta mainio kuva oikealla. Siinä jotenkin näkyy elämän odotus ja kaikki mahdollisuudet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Usva. Ja mä itsekin pysähdyin katselemaan sitä samaa kuvaa, ihan erilaisin silmin kuin ennen. Mä oon useissa lapsuuden kuvissa tosi vakava, tossa on kuitenkin ilokseni hyvin positiivinen ilme. ;)

   Delete
 21. Oi miten ihania valokuvia!!! KIITOS että jaoit meidän kanssa <3 <3
  Rakastan katsella perhekuvia, ihmisten lapsuudenkuvia! Niissä on vain jotain ihanaa taikaa, iloa, kaihoa, ja paljon muuta tunnetta <3
  Ja Kati-siskosi on tuossa yhdessä kuvassa, missä hän on ihan pikkuinen, todella paljon saman näköinen kun teidän suloinen Kaapo <3!!!
  Halit <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos MaaMaa. Musta on kanssa tosi kiva katsella ihmisten lapsuuskuvia, ne jotenkin auttaa tutustumaan paremmin. Kati on varmaan ilonen, kun kerron sille, että sekin näyttää Kaapolta, mua ja Kaapoa pidetään niin samannäköisinä ja mä oon siittä aina ihan super iloinen. ;)

   Delete
 22. Ihania vanhoja kuvia:) En kyllä ymmärrä miten en ole huomannut tätä blogiasi ennemmin, en ainakaan muista käyneeni. Aivan ihanis juttuja sulla täällä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Askartelin itte ja kiva, että löysit viimein tännekin. ;)

   Delete
 23. Niin hienoja vanhoja ja vähän uudempiakin kuvia. Mustavalkoisuus hyvä yhdistävä tekijä. Minä olen yksi heistä, joka pitää vanhoista valokuvista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pirkkoinkeri. Meinasin ekaks laittaa uudemmat kuvat värillisinä, mutta jotenkin tuo mustavalkoisuus sopi paremmin kokonaisuuteen. Vanhoissa kuvissa on jotain sellaista tunnelmaa, jota on uusissa kuvissa vaikea tavoittaa. ;)

   Delete
 24. Onni, että löysin tieni tänne. Kiitos valokuvakertomuksestasi. Tuli niin, niin hyvä mieli niiden ääressä. Eläydyin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No olipas kiva, että löysit tänne Lastu. Kiitos itsellesi, että olit tätä jakamassa kanssani. ;)

   Delete
 25. Nämä ovat tämän viikon parhaat kuvat!
  Tykkäsin kovasti!
  Päättelin kuvista, että meillä on samanikäiset lapset ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Tellu. :)) Mun poika täyttää ens kuussa 25 ja tytär on 20 v.

   Delete
 26. Ihana aarre tuollainen vanha perhealbumi. Kaunis tekstauskäsiala!!

  ReplyDelete