Tuesday, August 19, 2008

Värikästä mustavalkoista

Mulla olis joskus 80-luvun alku puolella mustavalkoinen sisustuskausi, sitten se hiljalleen muuttui täysin valkoiseksi. Ja 80-luvun loppu puolella alkoi taas värit hiipiä takaisin kotiini. Nyt jälleen mustavalkoisuus miellyttää silmiäni. En koskaan ole tykännyt sellaisesta mustavalko/kromi-tyylistä, se on aika kova ja kylmä tyyli, tietysti se sopii johonkin ultramoderniin sisustukseen tai esim. funkkistaloihin, mutta ei ole sitä minun ominta maailmaani. Mutta sen sijaan tälläiset pehmet mustavalkoiset ovat ihan eri asia.


Tässä on hiukan taas kuvasatoa ikkunaostoksilta. Niissä on juuri sellaista rustiikkia rosoa ja rupisuutta josta minä pidän. Musta ja valkoinen voi olla todella täynnä kiehtovia sävyjä. Ja ajan patina yleensä pehmentää niitä ihanasti.

Vaatteissakin mulla on joskus ollut sellaisia kausia, että yhdistän nimenomaan valkosta mustaan. Pikimusta ja vitivalkoinen on kuitenkin aika ankara väripari, ei sovi kaikille ollenkaan, mutta on tosi upea yhdistelmä, jos se sopii. Mulla oli ennen mustaksi värjätty tukka ja yritin pitää ihoni vaaleana, siihen aikaan käytin myös aika paljon meikkiä, silloin mustavalkoinen oli oikein tehokas ja mieluinen yhdistelmä. Nyt kun hiukseni ovat lähes luonnonväriset, sellaiset vaaleahkot maantienväriset ja iho on ruskettunut ja en käytä meikkiä, niin pikimusta/vitivalkoinen vaatetus näyttää ihan liian jäykältä ja saa ihon- ja hiustenvärin näyttämään likaiselta. Nyt sopii paremmin pehmeämmät mustan ja valkoisen sävyt.

Nyt olen pitkän tauon jälkeen lisännyt mustaa väriä sisustukseen, se on mielestäni ihan kiva "tehosteväri" muuten värikkäässä ympäristössä, se ikäänkuin hiukan ryhdistää kokonaisuutta.

7 comments:

 1. Moi! Tämäpä mukava yllätys, ihana uusi blogi jota seurata! Kiitos ja kaikkea parasta siine isoon maailmaan täältä mettän keskeltä!

  ReplyDelete
 2. Upeita kuvia jälleen kerran Itkis! Tuo musta lipasto erityisesti osui silmään, meillä on töissä samantyyppinen, mutta siinä on vaaleanpunaiset kaapit ja mustat reunat, todella kaunis, varastaisin sen kotiini jos jaksaisin roudata sen liikkeestä ulos! :D Noista kuvista tulikin mieleeni... Itse haluaisin kotiini massiivisen vanhanaikaisen kultakarmisen peilin, oih, pakko hommata jostain vanhat taulun kehykset ja teettää sellainen.

  ReplyDelete
 3. Mustavalkovalokuvat on ihan parasta mitä tiedän! Olen teettänyt monista 'liian värikkäistä' valokuvistani kehyksiin mustavalkoisia. Ovat ihania ja ihan erinnäköisiä kuin alkuperäiset.

  ReplyDelete
 4. Kiitos Maahiska toivotuksista sielä mettän keskeltä, sinne mekin haluaisimme.

  Kiva, että tykkäät blogistani, kiva saada uusia juttukavereita.:)


  Kazza
  Musta lipasto on munkin mielestä aivan ihana, tollasesta olen aina haaveillut. Ja vau, vaaleanpunaiset kaapit, kuullostaa tosi ihqlta.
  Ja massiivinen kultaraaminenpeili on mulla kanssa yks haavelistalla. Ja sen pitäisi olla iso. Sellainen mitä prinsessat käyttää. Kyllä sellaisia kehyksiä voi hyvinkin löytyä ja niistähän saa näppärästi peilin teetettyä.


  Sooloilija
  Mä kanssa rakastan mustavalkokuvia, niissä on kyllä aivan oma tunnelmansa. Mä silloin tällöin kokeilen myös, että toimisiko joku kuva paremmin mustavalkoisena ja aika usein toimiikin. Varsinkin jos laittaa seinälle. Ne on enemmän sisustuksellisia kuin ihan norsma värikuvat.

  ReplyDelete
 5. Ihania simpukoita laatikon kätköissä!

  Ja niin se kyllä on, että mustavalkokuvat ovat usein jo pelkän kontrastinsa vuoksi dramaattisempia ja persoonallisempia kuin värikuvat.

  Losissa on kyllä ihania pikkuputiikkeja, joita täältä Teksasin suunnasta, tai ainakin tästä DFW:n alueelta saa hakea.

  ReplyDelete
 6. Vähän samantyyppistä värikäyrää havaittavissa täälläkin sekä sisustuksen että vaatteiden suhteen. Värit väistyköön, mustaa taas ja valkoista, ja joitain muita harmoonisia "värittömiä" värejä.
  Musta ja luonnonvalkoinen voi olla aika kiva yhdistelmä. Totta sanoit että harvalle sopii täys mustavalkoisuus, mutta kun sopii niin sopii. Ei kyllä mulle. Pitää olla tietyllä tapaa aika graafinen ulkomuoto ja musta tai punainen tukka. Ei eloveenan yhdistelmä.

  ReplyDelete
 7. Sari
  Mustavalkoisissa kuvissa usein aihe nousee selkeämmin esiin. Niihin tulee jotenkin enemmän "taiteellisuutta".

  Tota simpukka teemaa ja muutenkin merellistä teemaa täällä näkee nyt aika paljon.

  Täällä on onneksi todella paljon pikkuputiikkeja ja muutenkin pikku kauppoja, en ymmärrä miten ne täällä markettien ja mal:ien puristuksessa yhä menestyvät, tosin onhan tässä LA:n alueella 16 miljoona ihmistä, joten ostovoimaa toki riittää.

  Liiva,
  Mulla noi värimaailmat on kuin ikuisessa liikkeessä, joskus toivoisin, että löytäsin sen lopullisen oikean, mutta ehkä se oikea joillekin on juuri se vaihtelu.

  Mulle ei kanssa enää sovi mustavalkoinen, aikoinaan kun oli musta tukka ja graafinen leikkaus, se oli tosi kiva yhdistelmä, mutta luonnon kaunottarille se ei ehkä ole se juttu.

  ReplyDelete