Friday, July 29, 2011

VäHän vÄrittäMiseStä... ~ a LittLe bit aBout CoLoRing...

 
Mä oon saanut paljon kyselyitä siitä, mitä kuvankäsittelyohjelmia käytän. Ja erityisesti kuvien värittämisestä. Mulla on useitakin kuvankäsittelyohjelmia, mutta ehdottomasti rakkain ja tärkein niistä mulle on Corel PaintShop Pro Photo X2 (X3:kin olis jo saatavilla). Olenkin nyt laatimassa pientä PaintShop kuvankäsittelykurssia, julkaisen ohejeita täällä sitä mukaa kun saan osiot valmiiksi. Eka osa on värityksestä.

Ja nyt ihan rehellisesti pitää tunnustaa, että väritys on tosiaan mun juttuni. Mutta sitä taitoa en ole oppinut ihan muutamassa vuodessa, vaan yli 30 vuoden ahkeralla harjoittelulla. Sisustussuunnittelijan työssä värikynät oli tärkeä työkalu ja lisäksi kävin vuosikausia elävänmallinpiirustuksessa. Mulla on ollut matkani varrella uskomattoman upeita opettajia, suuri kiitos kaikille heille. Yllätyksekseni huomasin, että digitaalisessa värittämisessä toimii ihan samat periaatteet kuin värikynillä paperille väritettäessä. Eli hitaasti hyvää tulee...

Mutta siitä sitten lisää myöhemmin. Ja vastaan mielelläni digitaalista kuvankäsittelyä koskeviin kysymyksiin, tosin aika kehnosti tunnen muita ohjelmia, kuin PaintShopin ja otan vastaan myös ideoita siitä, mitä asioita voisin pieneen kurssiini sisällyttää, eli mitä haluaisit oppia?

***
I'm going to launch here a little PaintShopPro Tutorial, as soon as I get something ready. The first distribution will be about coloring the images. I'm surely happy to answer any questions about digital photo editing, but I'm afraid that my skills are limited on Corel Paint Shop Pro Photo X2 (X3 also already available). And I would love to get ideas for the other sections, what would you like to learn?

***


Ja sitten vielä ihan pikku kurkistus siihen mitä meille kuuluu - kukkuluuruu - eli ei mitään uutta. Eilen oli taas siivouspäivä ja kiikutin kaikki pölyyntyneet ja mädäntyneet koristeet pihalle. Pitää putsata ja päivittää somistukset. Kurpitsa on viime Halloweenistä, oliskohan jo aika heittää pois? ;)