Wednesday, August 20, 2008

Viileän raikas vaaleansininen hetki

Tänään oli ihanan rauhallinen päivä, toisin naapurissa on kylässä tytär perheineen ja sieltä kuuluu jatkuvia naurun remakoita ja lapset hyppelevät uimaaltaaseen. Mutta ne on iloisia ja mukavia ääniä, ei häiritse yhtään. Mulle tuli ihania muistoja lapsuuden uimarannalta, kun sulkee silmät ja kuulee ihmisten ääniä siinä ympärillä. Tosin levollisuus hieman rikkoutui, kun toiseen naapuriin saapui puutarhuri. Trimmerin äänestä aina muistan, että on keskiviikko, puutarhuri käy siellä kerran viikossa ajalemassa nurmikon.

Tänään halusin viettää ihanan rentouttavan laiskottelu päivän, aluksi kyllä oli tarkoitus siivota, mutta suunnitelma muuttuikin aamupäivän aikana, joten kun olin käynyt suihkussa, niin sen jälkeen raikastin koko vartalon uudella vartalo geelillä. Sitten ei oikein raaskinut alkaa rehkiä sen kummemmin.

Dolce & Gabbanan Light Blue on mun uusi suosikki tuoksu. Jotekin vaaleansininen kuullostaa niin viilentävältä ja raikkaalta, ja mun mielestäni tuoksukin on ihanan freessi, mutta silti tosi naisellinen. Mun edellinen lemppari parfyymi oli Guerlain Lheure Bleu, eli sininen tunti, nyt on menty astetta vaaleammaksi. Pidän molempien sinisten tuoksusta, mutta en tiedä kuinka paljon sillä, että sininen on mun lempiväri, on ollut tekemistä itse tuoksuja valittaessa. En tiedä, että jos valitsis ihan sokkona, tietämättä nimeä tai näkemättä pakkauksia ja pulloja, mitä sitten tulisi valittua, oikeastaan sitä pitäisikin kokeilla, mulle vaikuttaa niin monet tekijät tuohon valintaan, että lopultakaan en tiedä mikä se lempituoksu oikeasti olisi. Onhan niitä monia ollut, mutta en muista olisinko koskaa valinnut tuoksun ainoastaan hajuaistin perusteella, kyllä siinä aina jotekin mielikuvat nimen tai pakkauksen perusteella on ollut ainakin osana vaikuttamassa valintaan.


Lopuksi sitten lekottelua pyyhkeen päällä, ihan nakuna, kun ei ole kukaan tirkistelemässä. Ja mikäs sen rentouttavampaa kuin hyvän kirjan lueskelu, tosin en lopultakaan aloittanut tätä kirjaa, se vaan sopi paremmin tuon tuoksukuvan pariksi, oikeasti lueskelin Robert Smaus:in 52 Weeks in the California Garden. Nyt elokuussa alkaa uusi puutarhakausi. Oikeastaan syksyllä on paljon enemmän istuteltavaa kuin keväällä, joten pitää alkaa hieman suunnittelemaan tässä kukkapenkkejä pikku hiljaa. Mutta ihan kiireettömästi. Ettei tule hiki.

Tänään oli ihan siedettävä päivä kyllä ilmojen suhteen, vain 29 C ja se tuntui melkein jo viileältä, tosin aurinkoon ei kuitenkaan ole asiaa, mutta varjossa oli ihan ihana lekotella.