Friday, April 9, 2010

Kauniisti rupsahtanut

Otsikko viittaa tuohon ruusuun.

Ma en ole koskaan pystynyt olemaan kovin maaratietoinen tai paattavainen missaan.  Itsekidutus ja pidattyvaisyys ei ole olleet mun juttuja. Ennen mulla oli taipumusta lihoa helposti, mutta laihduin myos helposti.

Mutta nyt vanhemmiten huomaan, etta liika kiloja kertyy helposti, mutta niista ei enaa tahdo paastakkaan eroon. Mitkaan ennen toimineet temput ei enaa tunnu tehoavan. Mulle on alkanut taalla Kaliforniassa kertya salakavalasti liika kiloja. Niista on nyt aika paasta eroon.

Mulla on aina ollut tietoa terveellisista elamantavoista ja olen noudattanut niita jossain maarin, mutta lepsulla luonteella myos sorrun usein kiusauksiin. Nyt olen kuitenkin paattanyt, etta nyt on aika muuttaa asennetta tassa asiassa. Olen aina ajatellut, etta PITAISI elaa terveellisemmin, nyt kaannan tuon ajatuksen mielessani niin, etta HALUAN elaa terveellisemmin.

Eilen aloitin tuon kasviproteiini dieetin ja jo tana aamuja tuntui ihanalta, kuonaa poistui suolistosta allistyttavat maarat ja olo tuntui sen jalkeen uskomattoman kevyelta. Tuon dieetin tarkoituksenahan on ennen kaikkea puhdistaa ja vahvistaa elimistoa niin, etta sen luonnollinen tehokkaampi rasvanpolttokyky palautuisi. Mutta siita taas lisaa myohemmin.

9 comments:

 1. Tuo on varmaan just se avainsana...puhdistuminen. Elimistö kerää vuosien ja vuosikymmenien mittaan kovat määrät kaikkea mitä se ei jaksa yhtä nopeasti poistamaan, joten sitä pitää auttaa antamalla puhdasta ja hyvää ja terveellistä. Ja tekee ikä varmaan kans sen, että poistaminenkin hidastuu. En oikein usko mihinkään nälkäkuurikikkoihin vaan enemmänkin juuri siihen valintaan, että löytää itselleen sopivat hyvät aineet sopivassa järjestyksessä. Itse nykyään turpoan jos syön leipää. Outo juttu, mutta heti kun sen jättää pois ja korvaa vaikka aamun kaurapuurolla niin olo kapenee ja ohenee ja kevenee ja paranee parissa päivässä. Oisko siinä sitten se jauhon ja varsinkin hiivan joku juttu joka ei sovi. Ja ikä tietty tekee sen, että aineenvaihdunta muuttuu. Tuo sinun kuurin tehokas kuonanpoistovaikutus kuullostaa kyllä tosi hyvältä.

  ReplyDelete
 2. Johanna
  Ma en myoskaan usko nalkakuurikikkoihin ja tietysti on parasta, jos voi yhdistaa laihduttamisen ja terveellisen samaksi paketiksi. Ja kylla tuo puhdistuminen on kaiken a ja o, kylla sita kaikkea ylimaaraista kertyy elimistoon. Ja tosiaan vanhemmiten se aineenvaihdunta tuppaa juuri siitakin syysta hidastumaan.

  Ma kokeilin kerran taysin gluteiinitonta ruokavaliota, laakari epaili keliakiaa mun epamaaraisten vatsavaivojen takia.Ruokavaliosta jai kaikki jauhot pois, samalla laski myos hiivankin maara. Kaura oli ainut sallittu vilja. Ja en ole koskaan voinut paremmin, olin hoikka ja reipas. Kun sain tietaa, etta mulla ei ole keliakiaa, palasin takaisin tavalliseen ruokavalioon. Ja sama pahoinvointi alkoi jalleen.

  Olen myohemmin yrittanyt muuten vaan valttaa valkoisia jauhoja ja liiallista hiivaa ja yleensa se on auttanut.

  Mutta nyt kylla tuntuu, etta hiukan perusteellisempi puhdistus on paikallaan. ;)

  ReplyDelete
 3. Puhdistusta kaipaisi täällä vanharouvakin. Yritän nyt ensin luopua sokerista ja pullasta. Kolme kiloa on paino pudonnut kahdessa viikossa.
  Tsemppiä sinulle edelleenkin.

  ReplyDelete
 4. Joo, se on se valkoinen jauho yhdistettynä hiivaan mikä saa pullataikinankin nousemaan vadista ulos. Varsinkin jos sokeri sitä sössöä ryydittää. Järkyttävä ajatus sinnänsä, että minkälaista ravintoa koko maapallollinen ihmisiä itseensä vetelee. Yli 15 vuotta sitten söin aika paljon elävää ravintoa. Siis sitä missä mitään ei keitetä. Tietoa on paljon siitä kaikesta mutta aina ei osu arkipäivään. Lapset olen kyllä opettanut vihreelle ja jotenkin luontaisesti valitsevatkin aina sen hyvän. Enkä ole ikinä ollut ylipainoinen paitsi kaksosraskauden aikana hi hi....syntyivät molemmat noin 3,5 kiloisina ja olin kyllä ratketa! Nykyään kyllä huomaan, että varastoin kaikki väärät mömmöt tosi helposti ja olo on tosi kummallinen. Taidan liittyä sinun seuraasi oikeasti tarkkailemaan, että mitä jos tekisikin toisin :)
  Ps, tiesitkö että tuo mammammaailma Unelma on minun äiti. Juu, kyllä on :)
  Terveisiä sinne teille auringolle joka kohta näkyy meilläkin :D

  ReplyDelete
 5. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Makin haluan kokeilla, elimistoni kaipaa puhdistuskuuria.
  Olis kiva jos laittaisit tanne resepteja pirteloista. Tai vaikka paivan "menun" tms.

  ReplyDelete
 6. Unelma
  Sokeri ja pulla, siina kaksi ihanaista, mutta varmaankin jo niista luopuminen tosiaan auttaa painoa putoamaan. Taalla ei saa suomalaista pullaa, se on hyva mulle ja muutenkin leivonnaiset on liian maikeita.

  Johanna
  No sulla on sitten Unelma-aiti!!! Onpas kiva tietaa, etta taalla bloggailee muitankin aiteja ja tytteria, minunhan Sirpu-tyttoni blogi on kanssa tossa mun sivupalkisssa.

  Ja totta, jarkyttavaa, etta maapallon ravinto perustuu paaosin tyhjiin kaloreihin, valkaistu riisi ja -vehnajauho taitaa olla ne ykkoset.

  Ja huh huh, on sulla ollut kantamista kahdessa noin isossa vauvassa!

  Vanhemmiten se elimisto kylla hidastuu, mutta johtuu myos varmaan siita, etta sinne tosiaan kertyy ylimaaraista rasitetta. Sitten ei sisaelimet jaksa polttaa enaa kunnolla kaikkea kuonaa.

  Susa
  Puhdistuskuuri tekee varmaan hyvaa itse kullekin, vaikkei olis paino-ongelmiakaan, kuten sulla ei oo.

  Ma varmaan laittelen lisaa juttua tasta dieetista ja ehka jotain resepteja ja kerron mita olen syonyt. Just soin lautasellisen ruusukaaleja. ;)

  ReplyDelete
 7. Mielenkiintoista! Hyva ystavani on samantapaisella kuurilla kuin sinakin ja muakin alkoi kiinnostaa...

  Kolmannen raskauden aikana soin herkkuja kaksin kasin ja ajattelin, etta kyllahan ne kilot taas lahtee, mutta eipa olekaan niin helppoa. Liikun ja urheilen paljon, mutta vatsamakkarat on ja pysyy. Lasten kanssa on vaan niin vaikeeta alkaa millekaan kuurille, se on mun tekosyy ;)

  Jaan odottamaan kokemuksiasi ja kommenttejasi :) Tsemppia!

  ReplyDelete
 8. Tännehän olikin tullut mielenkiintoista asiaa mun ruotsinreissun aikana... taitais olla jonkun puhdistuskuurin paikka täälläkin! Syön kylläkin pääasiassa ruisleipää, mutta sitä tuleekin sitten syötyä ihan turhan paljon.Välillä tulee syötyä pelkkää voileipää koko päivän. Tuo aamupuurokin voisi olla hyvä vaihtoehto.
  Nuorempana ei kilot tarttuneet ei sitten millään, mutta nyt ne on kyllä yhtä sitkeesti vyötäröllä!

  ReplyDelete
 9. Heidi
  Se kylla yllattaa, etta laihtuminen ei sujukkaan ihan tosta noin vaan. Varsinkaan ne vatsamakkarat ei tahdo kadota kuten ennen.

  Mulla ei myoskaan auttanut enaa edes liikunta, joten nyt piti ottaa sitten hiukan erilainen konsti kayttoon. Ja tuloksia tuntuu tulevan, nyt on vasta toinen aamu meneillaan, mutta aineenvaihdunta ainakin pelaa.

  Tuire
  Ruisleipaa ma kaipaan taalla, se on ainakin parempi vaihtoehto kuin valkoinen leipa. Makin koitin Suomessa syoda aina ensi sijaisesti sita.
  Mitkaan normaalit konstit vatsamakkaroista eroon paasemiseksi ei ole mulla enaa tehonnut, mutta nyt jotenkin tuntuu, etta alkaa tapahtumaan. :)

  ReplyDelete